Γενική

Έγραψαν οι τοπικές εφημερίδες

Αρνητικός είναι ο μέχρι στιγμής απολογισμός των φετινών θερινών εκπτώσεων για τη συντριπτική πλειοψηφία των εμπόρων, που βλέπουν τον τζίρο τους να μειώνεται. Σύμφωνα με έρευνα των εμπορικών συλλόγων, τις δυο πρώτες εβδομάδες των εκπτώσεων, από τα μέσα έως το τελος Ιουλίου δηλαδή, το 67% των καταστηματαρχών δηλώνουν πτώση του τζίρου σε σχέση με πέρυσι. Το 30% δηλώνουν πως ο τζίρος τους κυμάνθηκε στα ίδια επίπεδα, ενώ άνοδο βλέπει μόλις το 3%. Μάλιστα, το 47% όσων δηλώνουν πτώση τζίρου μιλούν για ποσοστά μείωσης από 15% έως 20%. Το 39% μιλούν για ποσοστά που φθάνουν ακόμα και το 40% και μόνο ένα 11% διαπιστώνει μείωση από 5% έως 10%. Η πτώση του τζίρου είναι γενική. «Κάθε πέρυσι και καλύτερα», τόνισε σε δηλώσεις του στην εφημερίδα ΜΑΧΗΤΗΣ ο πρόεδρος της Ο.Ε.Β.Ε. Ξάνθης Σωτήρης Τσιακίρογλου, αναφερόμενος στην περίοδο των εκπτώσεων που διανύει και πόλη μας. Ο κ. Τσιακίρογλου, εκπροσωπώντας τους καταστηματάρχες, εξέφρασε τη δυσαρέσκειά όλων για την πορεία των εκπτώσεων, τονίζοντας ότι «φέτος ο τζίρος είναι πεσμένος σε σχέση με άλλες χρονιές, ενώ σαν κύριο αίτημα προβάλλει την οικονομική κρίση. Πάντως ο Σύλλογος Επαγγελματοβιοτεχνών Ξάνθης, αποδίδει ευθύνες και «στα διάφορα έργα ανάπλασης των πλατειών».
Μαχητής

Δεν πρόλαβαν να σημειωθούν κάποια σημάδια ανάκαμψης στην αγορά αυτοκινήτου, μετά τα μέτρα της κυβέρνησης που αφορούσαν την μείωση του τέλους ταξινόμησης από τον Μάιο μέχρι τον Αύγουστο, και ήδη «μαύρα σύννεφα» άρχισαν και πάλι να μαζεύονται πάνω από τον συγκεκριμένο κλάδο.
Αιτία για την κατάσταση αυτή, σύμφωνα με τους επαγγελματίες του χώρου, η αψυχολόγητη ανακοίνωση από επίσημα χείλη ότι επίκειται νέο μέτρο απόσυρσης παλαιών και ρυπογόνων αυτοκινήτων, χωρίς όμως να έχει καθοριστεί ακόμη συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα για την εφαρμογή του μέτρου, καθώς και για τους όρους αλλά και για τον τρόπο με τον οποίο αυτό θα εφαρμοστεί.
«Αποτέλεσμα όλων αυτών είναι το ότι εκεί που πήγαιναν κάπως να «στρώσουν» τα πράγματα, αναφορικά με τις πωλήσεις, να έχει εκ νέου «ανακατευτεί» η αγορά, χωρίς λόγο σχεδόν. έτσι αντιμετωπίζουμε το φαινόμενο ενός νέου «παγώματος» του ενδιαφέροντος από την πλευρά των καταναλωτών, οι οποίοι μετά τις αόριστες, από άποψη χρόνου και τρόπου εφαρμογής τους, εξαγγελίες για απόσυρση έρχονται στις εκθέσεις εξαιρετικά προβληματισμένοι από την φημολογία, προσπαθώντας να ενημερωθούν από εμάς, ακόμη και ρωτώντας μας για το αν δεχόμαστε να πάρουμε το παλιό τους αυτοκίνητο…!», δηλώνει χαρακτηριστικά στο «Ε» ο κ. Ιωάννης Αθανασιάδης, αντιπρόσωπος της Peugeot στην πόλη μας. «Όλα αυτά προοιωνίζουν έναν ιδιαίτερα δύσκολο Αύγουστο για τον κλάδο των πωλήσεων αυτοκινήτων και ίσως ένα ακόμη δυσκολότερο φθινόπωρο, αν δεν υπάρξουν άμεσες διευκρινήσεις και αποφάσεις από την πλευρά της Κυβέρνησης», καταλήγει έντονα προβληματισμένος ο κ. Αθανασιάδης.
Θράκη

Καταδίκασε χθες ο «Ψευτομουφτής» κ.Μετέ τους ΒΑΝΔΑΛΙΣΜΟΥΣ στο εκκλησάκι των Θερμών. Ωστόσο η ανακοίνωσή του προκαλεί την τοπική κοινωνία αφού ο συγκεκριμένος κύριος αναφέρει χαρακτηριστικά ότι το «εκκλησάκι» βρίσκεται στη θέση «Χαλήλ Αγά Γιοκουσού» των Θερμών!!! Χρησιμοποιεί δηλαδή στην Ελληνική Θράκη, την ΤΟΥΡΚΙΚΗ ονομασία της περιοχής, νομίζοντας ότι ακόμη βρισκόμαστε στα χρόνια των…Τούρκων σουλτάνων!!! Τι να πει κανείς… Την ίδια ώρα εντύπωση προκαλεί η «σιωπή» του νομίμου Μουφτή Ξάνθης κ.Σινίκογλου που εχθές έκανε «βόλτες» στη Ξάνθη με το Land Rover του…Ούτε φωνή, ούτε ακρόαση!
Αδέσμευτη

Σχετικά Άρθρα