Γενική

Ο φίλος του Γ. Παυλίδη γίνεται πρωθυπουργός στην Βουλγαρία

Το κόμμα του ήρθε πρώτο στις εκλογές της γειτονικής χώρας

Ο προσωπικός φίλος του νομάρχη Γιώργου Παυλίδη Bayko Borisov εκλέχθηκε π ρωθυπουργός στην γειτονική Βουλγαρία. Ο Παυλίδης μάλιστα είχε προβλέψει τη νίκη του αυτή και είχε κάνει και τις επαφές μεταξύ των δύο κομμάτων του Gerb και της Ν.Δ. πριν αρκετούς μήνες. Έτσι χθες και ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας κ. Κώστας Καραμανλής απέστειλε προς τον Πρωθυπουργό της Βουλγαρίας κ. Bayko Borisov συγχαρητήρια επιστολή για τη νίκη του στις εκλογές, στην οποία του εύχεται καλή επιτυχία στο έργο του.
Ο κ. Καραμανλής στην επιστολή του εκφράζει τη βεβαιότητα ότι οι υφιστάμενοι ισχυροί δεσμοί φιλίας και συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας και Βουλγαρίας θα ενισχυθούν περαιτέρω, προς όφελος των δύο λαών και προς το συμφέρον της σταθερότητας και της ευημερίας στην ευρύτερη περιοχή.
Ο Πρωθυπουργός επισημαίνει επίσης ότι η δέσμευση των δύο χωρών σε κοινές αρχές και αξίες, στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Ευρωατλαντικής Συμμαχίας, η συστηματική συνεργασία τους σε στρατηγικούς τομείς της οικονομίας και η επιθυμία τους να προσδώσουν νέα ποιοτικά χαρακτηριστικά στην περιφερειακή συνεργασία στην Νοτιανατολική Ευρώπη, στέλνουν συμβολικό μήνυμα και συνιστούν παράδειγμα διμερούς σύμπραξης για όλους τους γείτονές τους στα Δυτικά Βαλκάνια. (Με την εκλογή αυτή αναβαθμίζεται σημαντικά και η παρουσία του Γιώργου Παυλίδη στην περιοχή και σαν Νομάρχη άλλα και σαν πρόεδρου του Δικτύου διασυνοριακής συνεργασίας Ελλάδας, Βουλγαρίας, Τουρκίας).

Σχετικά Άρθρα