Γενική

«Παράσταση Μουσικής Προπαιδείας»

Με μεγάλη επιτυχία συνεχίζονται οι Γιορτές Νεολαίας 2009

Συνεχίζονται κανονικά οι εκδηλώσεις διάφορων φορέων, οι οποίες είναι ενταγμένες στα πλαίσια των Γιορτών Νεολαίας 2009. Την «Παράσταση μουσικής προπαιδείας» είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν, όσοι βρέθηκαν το απόγευμα της Δευτέρας στο Δημοτικό Αμφιθέατρο Ξάνθης. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε από το Δημοτικό Ωδείο Ξάνθης, συμμετέχοντας μαθητές, οι οποίοι φοιτούν σε αυτό και φυσικά, εντάσσονταν στις Γιορτές Νεολαίας, που διοργανώνονται από το Δήμο Ξάνθης. Στην «Παράσταση Μουσικής Προπαιδείας» παραβρέθηκε πλήθος κόσμου, οι οποίοι απόλαυσαν από τα παιδιά ένα θέαμα, γεμάτο χορό και τραγούδι, με τις κατάλληλες καθοδηγήσεις των μουσικών και των χορογράφων. Η χορογράφος και μουσικός παραγωγός Βάνια Φερισιάδου «ηγήθηκε» της εκδήλωσης και μίλησε στην «XN» για αυτήν.
Βάνια Φερισιάδου: «Κάθε παιδί, γεννιέται με μουσικό αυτί»
Δεκάδες μικροί μαθητές συμμετείχαν σε αυτήν τη μουσική παράσταση, με τίτλο: «Παράσταση Μουσικής Προπαιδείας», οι οποίοι έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό. Ο χορός και το τραγούδι κυριαρχούσαν στην παράσταση, με τους μικρούς μαθητές να «γεμίζουν» τη σκηνή χορεύοντας και τραγουδώντας.
«Κάθε ένα παιδί γεννιέται με μουσικό αυτί. Έχει ήδη κλίση στη μουσική. Εμείς «παίρνουμε» το παιδί και το καθοδηγούμε αναλόγως, ούτως ώστε να «βγάλουμε από μέσα του, αυτό που έχει», είπε η χορογράφος και μουσικός Βάνια Φερισιάδου, στέλνοντας συγχρόνως το μήνυμα στους γονείς, να ωθούν τα παιδιά τους στη μουσική παιδεία.

Νίκος Βιδάλης

Σχετικά Άρθρα