Γενική

Επίσκεψη του Νομάρχη Ξάνθης στο έργο διοχέτευσης νερών του αντλιοστασίου της ΕΒΖ

Ολοκληρώθηκε προχθές και λειτουργεί, η συνεχής διοχέτευση νερών του αντλιοστασίου της ΕΒΖ, που πλέον χρησιμοποιείται για την άρδευση τμήματος της πεδιάδας του Νομού.
Πρόκειται για έργο λήψης υδάτων από τον Νέστο ποταμό στην περιοχή των Τοξοτών, δια της χρήσεως του προϋπάρχοντος αντλιοστασίου της ΕΒΖ, το οποίο μετά από σχετικό αίτημα της Νομαρχίας Ξάνθης, παραχωρήθηκε για χρήση στην ίδια. Με την εκτέλεση έργου αυτοτελούς ηλεκτροδότησής του και με την κάλυψη των δαπανών λειτουργίας του από ιδίους πόρους της Νομαρχίας Ξάνθης, πραγματοποιείται απόληψη περίπου 200- 230κμ νερών ανά ώρα, δηλαδή 5.000κμ ανά 24ωρο, από τον Νέστο (γέφυρα), τα οποία διοχετεύονται προς χρήση για εμπλουτισμό-άρδευση, διαμέσου χειμμάρων και καναλιών, αρχικά σε μέρος των αγροκτημάτων των οικισμών Τυμπάνου, Νέας Αμισού, Βανιάνου, Πρασινάδας, Εξοχής και σε μικρότερη έκταση, με την είσοδο των υδάτων στο Λασπία, σε μέρος των οικισμών που εκεί το χρησιμοποιούν.
Ο Νομάρχης Ξάνθης κ. Γιώργος Παυλίδης, ο οποίος επισκέφθηκε την περιοχή, την Δευτέρα 1 Ιουνίου 2009, σχετικά δήλωσε: «Δημιουργούμε, με σταθερή προσπάθεια, ένα νέο τοπίο στον Νομό μας, προς όφελος όλων, με παρεμβάσεις και έργα. Το συγκεκριμένο έργο ωφελεί αγροτική έκταση από 5.000 έως 7.000 στρέμματα, που εμπλουτίζει ή αρδεύει. Συνεχίζουμε να αξιοποιούμε κάθε δυνατότητα, κάθε ευκαιρία, κάθε ιδέα και αισθανόμαστε μεγάλη ικανοποίηση γιατί έτσι, με χαμηλού κόστους «έξυπνες» πρακτικές προσφέρουμε στην κοινωνία.
Ευχαριστώ θερμά το Διοικητικό Συμβούλιο της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης, τον Πρόεδρο κ. Δημήτριο Δαρνάκα και τον Διευθυντή του Ζαχαρουργείου Ξάνθης κ. Κων/νο Καπέτη για την εκχώρηση του ανωτέρω αντλιοστασίου και την άμεση ανταπόκρισή τους στο αίτημά μας».

Σχετικά Άρθρα