Γενική

«Τα ευρωπαϊκά θέματα χαμηλά στον κοινωνικό διάλογο»

Στην Ξάνθη βρέθηκε την Κυριακή ο Υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης Κωνσταντίνος Μαρκόπουλος

Σ την πόλη μας βρέθηκε την Κυριακή ο Υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης Κωνσταντίνος Μαρκόπουλος, στα πλαίσια της περιοδείας του σε ελληνικές πόλεις, εν όψει των ευρωεκλογών. Ο κ. Μαρκόπουλος συναντήθηκε με αρχές και φορείς του Νομού Ξάνθης, με τους οποίους είχε την ευκαιρία να συζητήσει μαζί τους, για θέματα που αφορούσαν τις επικείμενες ευρωεκλογές, αλλά και τα προβλήματα του τόπου. Το απόγευμα της Κυριακής πραγματοποίησε συνάντηση με το Νομάρχη Ξάνθης Γεώργιο Παυλίδη, στο νομαρχιακό μέγαρο, από τον οποίο ο κ. Μαρκόπουλος ενημερώθηκε στην κατεύθυνση του Υπουργείου Τουριστικής Ανάπτυξης, για τις κοινές δράσεις, τα αιτήματα και τα κοινά ενδιαφέροντα που υπάρχουν. Στη συνέχεια, ακολούθησε συνάντηση με στελέχη της ΝΟΔΕ, στα γραφεία της οργάνωσης, όπου και παραχώρησε συνέντευξη τύπου στα τοπικά μέσα μαζικής ενημέρωσης. Το βράδυ της ίδιας μέρας ο Υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης Κωνσταντίνος Μαρκόπουλος πραγματοποίησε ομιλία στο ξενοδοχείο «ΕΛΙΣΣΩ», μπροστά σε φορείς, ανάμεσα στους οποίους και ο βουλευτής Ξάνθης του κυβερνώντος κόμματος Αλέκος Κοντός, αλλά και πλήθος κόσμου.
Κωνσταντίνος Μαρκόπουλος: «Στις 7 Ιουνίου δεν κρίνεται το εκλογικό αποτέλεσμα στις εθνικές εκλογές, αλλά ασφαλώς περιέχει ένα μήνυμα, το οποίο θα κριθεί από όλες τις παρατάξεις»
Στη συνέντευξη τύπου, που παραχώρησε στα τοπικά ΜΜΕ, ο Υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης αναφέρθηκε στις επικείμενες ευρωεκλογές, λέγοντας πως αυτές δεν έχουν τον κατάλληλο «παλμό», αφού η συζήτηση για την ευρωβουλή και το ευρωψηφοδέλτιο, είναι πολύ χαμηλά στον κοινωνικό διάλογο, αφού «άλλα πράγματα παίζουνε ρόλο, όπως η εσωτερική πολιτική κατάσταση και η αξιολόγηση για την αντιμετώπιση της κρίσης», όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, ενώ σχολίασε και τη σημασία των ευρωεκλογών.
«Δέκα πέντε μέρες απομένουν για τις ευρωεκλογές και όλα τα κόμματα «ζεσταίνουν τις μηχανές τους», προετοιμάζοντας την κοινωνία. Η κυβερνητική παράταξη της Ν.Δ. έχει και αυτή χρέος να κάνει το ίδιο, δοθέντος ότι, βεβαίως δεν κρίνεται η εκλογή κάποιας κυβέρνησης, αλλά ασφαλώς το εκλογικό αποτέλεσμα περιέχει και ένα μήνυμα, το οποίο θα αξιοποιηθεί από όλες τις παρατάξεις», ανέφερε ο κ. Μαρκόπουλος, σημειώνοντας ότι, το αποτέλεσμα στις ευρωεκλογές, θα είναι η αρχή ενδεχομένως μιας καινούργιας στρατηγικής των κομμάτων.
Υπουργός Τουρισμού: «Το βασικό επιχείρημα της κυβέρνησης για να συσπειρώσει τους ψηφοφόρους της, είναι η πολιτική αντιπαράθεση με όρους πολιτικής αντιπαράθεσης»
Στους κόλπους του κυβερνώντος κόμματος της Νέας Δημοκρατίας, έχει γίνει φανερή το τελευταίο διάστημα η «απώλεια» των ψηφοφόρων της, με αποτέλεσμα η κυβέρνηση να παρουσιάζει επιχειρήματα για τη συσπείρωση αυτών.
Ο Υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης ανέφερε δύο επιχειρήματα σχετικά με το θέμα: «Το βασικό επιχείρημα της κυβέρνησης για να συσπειρώσει τον κόσμο της, είναι «πολιτική αντιπαράθεση με όρους πολιτικής αντιπαράθεσης», δηλαδή ανάπτυξη στρατηγικής και αντιμετώπιση των κομμάτων της αντιπολίτευσης, με πρόκληση στη φράση «δείξτε μας στα αντίστοιχα προβλήματα τι θέση έχετε και πότε την εκφράσατε». Το δεύτερο επιχείρημα του κυβερνώντος κόμματος αφορά στην παρουσίαση του «έργου» του.
«Με όση μεγαλύτερη δύναμη μπορούμε, σε όλη την Ελλάδα, να πραγματοποιούμε εκδηλώσεις για να παρουσιάσουμε το «έργο» μας», ανέφερε συγκεκριμένα ο κ. Μαρκόπουλος.
Με το πέρας της συνέντευξης τύπου στα ΜΜΕ, ο Υπουργός κατευθύνθηκε στο ξενοδοχείο «ΕΛΙΣΣΩ», όπου πραγματοποίησε ομιλία σε στελέχη, αλλά και φίλους του κόμματος.

Νίκος Βιδάλης

Σχετικά Άρθρα