Γενική

«Θα υλοποιηθεί ο σχεδιασμός για την ΕΒΖ»

Σίγουρος για τη νίκη της ΝΔ στις Ευρωεκλογές ο Άκης Γεροντόπουλος, υπεύθυνος για το Ν. Ξάνθης

Την σιγουριά ότι η ΝΔ θα τερματίσει πρώτη στις επικείμενες εκλογές της 7 ης Ιουνίου εξέφρασε ο βουλευτής Ν. Έβρου και υπεύθυνος για τις ευρωεκλογές στο Νομό Ξάνθης κ. Άκης Γεροντόπουλος σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε την Παρασκευή στα γραφεία της ΝΟΔΕ ΝΔ. Μάλιστα εμφανίστηκε ικανοποιημένος για την κινητοποίηση της τοπικής οργάνωσης και προανήγγειλε έναν «πρωτοφανή» προεκλογικό αγώνα με ενημέρωση πόρτα- πόρτα ώστε να ενημερωθούν οι πολίτες για το έργο της ΝΔ. Να σημειωθεί ότι ο ίδιος πριν 25 χρόνια εκλέχθηκε ευρωβουλευτής και πριν 20 χρόνια εκλέχθηκε βουλευτής στο ελληνικό κοινοβούλιο.
Στην ερώτηση της XanthiNews σχετικά με τα φλέγοντα θέματα του Νομού μας: Ανεργία, αποβιομηχάνιση, συνεταιριστικά εργοστάσια και για την Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης ο κ. Γεροντόπουλος απάντησε:
«Υπάρχει μια παγκόσμια κρίση. Σ αυτή την κρίση η Ελλάδα προσπαθεί να σταθεί όρθια. Και στέκεται μέχρι στιγμής. Οι Κασσάνδες έλεγαν ότι θα καταρρεύσουμε. Όχι μόνο δεν καταρρεύσαμε αλλά σε σχέση με τις χειρότερες προβλέψεις η Ελλάδα θα έχει καλύτερο ρυθμό ανάπτυξης από ότι οι υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες και μικρότερο ποσοστό ανεργίας.
Η περιοχή της Θράκης για διάφορους λόγους αυτή τη στιγμή είναι πιο πάνω από το μέσο όρο της ανεργίας. Είναι ζητήματα που η κυβέρνηση προσπαθεί με κάθε τρόπο να μας βοηθήσει.
Μπορούμε να ξεπεράσουμε αυτά τα προβλήματα.
Για την Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης πληρώνουμε τα λάθη που έγιναν τα προηγούμενα χρόνια όπου δεν κοιτάξαμε να βρούμε καινούργιες αγορές για να πουλήσουμε το προϊόν μας, δεν προσπαθήσαμε να αξιοποιήσουμε το δικό μας ανθρώπινο δυναμικό, δεν προσπαθήσαμε να βάλουμε και άλλα προϊόντα έτσι ώστε να προχωρήσουν αυτά τα εργοστάσια.
Πριν μερικές ημέρες πέρασε ένας νόμος που δίνει τη δυνατότητα σε κάποιους από τους εργαζόμενους να ενταχθούν και να επιβιώσουν και οι ίδιοι οικονομικά. Πιστεύω ότι αυτό το οποίο έχει εξαγγελθεί για τη βιοαιθανόλη στο εργοστάσιο της Ξάνθης είναι κάτι το οποίο θα βοηθήσει και την ανάπτυξη της περιοχής.
Είναι θέμα χρόνου να μπορέσει να προχωρήσει.
Μιλώντας με το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και την Αγροτική Τράπεζα ο σχεδιασμός υπάρχει και θα υλοποιηθεί».

Νάντια Αντ. Νάκου

Σχετικά Άρθρα