Γενική

Περιοδεία Αλέξη Τσίπρα στην Ξάνθη- Πραγματοποίησε επίσκεψη στην αγορά της πόλης

«Τα δύο μεγάλα κόμματα κρύβουν τα αληθινά προβλήματα της κοινωνίας»

Στην Ξάνθη βρέθηκε προχθές ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, στα πλαίσια περιοδείας του στη Θράκη. Ο κ. Τσίπρας, ακολουθούμενος από τοπικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ επισκέφθηκε τη δημοτική αγορά, καθώς και την κεντρική αγορά της Ξάνθης, συνομιλώντας με τους πολίτες της πόλης και ακούγοντας τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν.
«Όσο κι αν θέλουν να κρύψουν τα πραγματικά προβλήματα, οι πολίτες τα ζουν καθημερινά», δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας για την κυβέρνηση, στο πλαίσιο της περιοδείας του στην πόλη μας. Εξαπέλυσε βέλη τόσο στη Νέα Δημοκρατία, όσο και στο ΠΑΣΟΚ, αποκαλώντας τα «κόμματα του 2% των μαύρων Ταμείων της Siemens», λέγοντας ότι: «προσπαθούν να δημιουργήσουν κλίμα τεχνητής πόλωσης και ανούσιας αντιπαράθεσης, προκειμένου να κρύψουν τις αιτίες των πραγματικών προβλημάτων, που αντιμετωπίζει η ελληνική κοινωνία», ήταν ακριβώς τα λόγια του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα.
Ο ίδιος ανέφερε ότι, τα «κόμματα του 2%» κρύβουν τις αιτίες της ακρίβειας, της υποαπασχόλησης και της φτώχιας, ενώ τόνισε ότι η κυβέρνηση «ετοιμάζει» νέα μέτρα λιτότητας μετά τις ευρωεκλογές. Αναφερόμενος τις επικείμενες ευρωεκλογές ο κ. Τσίπρας ανέφερε: «Οι πολίτες θα δώσουν την απάντησή τους στην κάλπη. Θα δώσουν μια απάντηση για να σταματήσουν όλοι όσοι θέλουν να μας πάρουν νέα μέτρα. Η απάντηση θα είναι ένα ισχυρό μήνυμα. Στοπ στα νέα μέτρα, στοπ στην πολιτική που γεννάει νέα φτώχεια και κοινωνικές ανισότητες».
Πρόεδρος ΣΥΡΙΖΑ: «Θέλουμε τη μειονότητα συμμέτοχη στον κοινό μας αγώνα»
Αναφερόμενος στη μουσουλμανική μειονότητα και την υποψήφια του ΣΥΡΙΖΑ που προέρχεται από αυτήν, Χαμπίμπ Ντιλέκ, ο πρόεδρος του Συνασπισμού σημείωσε ότι, ο ΣΥΡΙΖΑ δίνει αγώνα, ούτως ώστε να υπάρχει ισότιμη μεταχείριση στους πολίτες της μειονότητας. «Δεν θέλουμε τους συμπολίτες μας από τη μειονότητα ως μαϊντανούς στα ψηφοδέλτιά μας. Τους θέλουμε ως ισότιμους συμμέτοχους σ ένα κοινό αγώνα, που δεν σταματάει όταν κλείνουν τα φώτα των εκλογών, αλλά συνεχίζεται, προκειμένου να αναγνωριστούν τα δικαιώματα των συμπολιτών μας της μειονότητας».
Παράλληλα, πρόσφερε διευκρινίσεις επί της πρότασής του για τη δημιουργία μιας τράπεζας για τις μικρές επιχειρήσεις. Στόχος σημείωσε, είναι αυτή η τράπεζα, η οποία θα αποτελεί μετεξέλιξη του Ταμείου Εγγυοδοσίας, μαζί με μια τράπεζα που θα δραστηριοποιείται στα στεγαστικά δάνεια, αλλά και μαζί με την Εθνική και το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, να καθοδηγηθεί ο ανταγωνισμός στο χρηματοπιστωτικό σύστημα προς όφελος των δανειοληπτών και της κοινωνίας.

Νίκος Βιδάλης

Σχετικά Άρθρα