Γενική

Έγραψαν οι περιφερειακές εφημερίδες

Τι τους ήθελαν τους Scorpions στις εκδηλώσεις του Άρδα στο Δήμο Βύσσας; Αποδείχθηκαν μάλλον «γκαντέμηδες», αφού τελικά σκορποχώρι το κάνανε. Η Αναπτυξιακή του Δήμου Βύσσας δέχθηκε τα πυρά τόσο του Δήμου, αλλά και έμμεσα μαχαιρώματα από άλλους φορείς, λίγο πριν ξεκινήσουν οι εκδηλώσεις. Έτσι στο δημοτικό συμβούλιο προχθές φάνηκαν καθαρά οι προθέσεις του δημάρχου να εκλεγεί νέο διοικητικό συμβούλιο στην Αναπτυξιακή, που θα αναλάβει την όλη διοργάνωση. Στο στόχαστρο τα παλιά χρέη και οι προϋπολογισμοί και ισολογισμοί που δεν πέρασαν από τον έλεγχο της δημοτικής αρχής. Βέβαια η πρόεδρος της Αναπτυξιακής ισχυρίστηκε ότι δεν ήταν υποχρεωμένη να καταθέσει όλα αυτά, επικαλούμενη ένα νόμο που ισχύει για τέτοιους είδους επιχειρήσεις πριν από πολλά χρόνια. Τα εξώδικα βέβαια από παλιές οφειλές πηγαίνουν καθημερινά στο δήμο και είναι ολοφάνερο ότι όλα αυτά είναι πλέον πολιτικές κόντρες υποψηφίων με φόντο τις επόμενες εκλογές. Δυσαρέσκεια υπήρξε και για την δημιουργία του νέου βαλκανικού κέντρου στην περιοχή από πλευράς ΝΑΡΕ που θα έχει αναπτυξιακό πρωτίστως, αλλά και διαπολιτισμικό χαρακτήρα.
Χρόνος

ΚΟΒΟΥΝ βόλτες οι Ιάπωνες και οι Σαου5άραβες αλλά προκοπή δεν βλέπουμε στον τόπο. Τα μεγάλα έργα προχωρούν με αργούς ρυθμούς ενώ Περιγιάλι, σιδηροδρομική συνδεση, μείζον λιμένας μαζί με μια σειρά άλλων θεμάτων δεν αντιμετωπίζονται με την πρέπουσα σοβαρότητα. Αλληλοσπαραζόμαστε «αϊ όταν βλέπουμε φορείς από άλλους Νομούς της περιοχής μας να προοδεύουν βγάζουμε και τα πιο ταπεινά ζηλόφθονα ένστικτα.
Νεάπολις

Ευχάριστη έκπληξη για περισσότερους, όχι για όσους τον ξέρουμε καλύτερα, ήταν το άρθρο του Γιώργου Πεταλωτή στον τελευταίο «Κόσμο του Επενδυτή”, το οποίο μάλιστα αναδημοσιεύσαμε και στον «Παρατηρητή». Πολύ συγκροτημένα, ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, τοποθέτησε σε μια ρεαλιστική γεωπολιτική βάση μία πολύ συγκεκριμένη πτυχή των αναπτυξιακών δυνατοτήτων της περιοχής μας. αυτή των μεταφορών και της διεθνοποίησης. Δείχνει έτσι ότι κατέχει και χειρίζεται και ήπια θέματα, εκτός από τα εσωτερικών – δημόσιας τάξης – δικαιοσύνης – θεσμών, στα οποία πρωταγωνίστησε έως τώρα. Αν το συνδυάσουμε δε με τις χαρακτηριστικά εύστοχες παρεμβάσεις του για αγροτικά και κτηνοτροφικά θέματα, τότε δικαιολογημένα μπορούμε να πούμε ότι οι προσδοκίες για νέα, μορφωμένα, καλά στελέχη ουσίας στο ΠΑΣΟΚ ήδη επαληθεύονται…
Παρατηρητής της Θράκης

Σχετικά Άρθρα