Γενική

Χρήστος Πανόπουλος: «Αντιδημοκρατικές οι τροποποιήσεις»

Έντονη κριτική από τον μεγαλομέτοχο της ΠΑΕ Ξάνθη για το καταστατικό της Σούπερ Λίγκας και τα τηλεοπτικά δικαιώματα

Όπως αναμενόταν, στη συνέντευξη τύπου που παραχώρησε ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ Ξάνθη, Χρήστος Πανόπουλος, αναφέρθηκε αναλυτικά σήμερα στο θέμα των τροποποιήσεων στο καταστατικό της Σούπερ Λίγκας, στο θέμα της κεντρικής διαχείρισης των τηλεοπτικών δικαιωμάτων και στα προβλήματα που κατά την άποψή του δημιουργούνται για τις ομάδες που ανέρχονται από την Β Εθνική στη μεγάλη κατηγορία. Ο κ. Πανόπουλος άσκησε έντονη κριτική στους διοικούντες τη διοργανώτρια.
Για το θέμα των τροποποιήσεων είπε: «Διαφωνώ με τις τροποποιήσεις που μας στάλθηκαν την Μεγάλη Τρίτη και κληθήκαμε μέσα σε μία εβδομάδα να υπογράψουμε, κάτι το οποίο δεν είναι σωστό. Η διαφωνία μου είναι κυρίως με το άρθρο 15, παράγραφος 4 και το άρθρο 20 παράγραφος 4. Μπορεί η Σούπερ Λίγκα να αποβάλλει ένα μέλος αν συμφωνούν τα 3/4 του συνεταιρισμού. Οι 12, δηλαδή, να πετάξουν έξω τους άλλους 4. Αυτό είναι αλητεία. Γιατί να φοβηθούμε εμείς που έχουμε επιλέξει κάτι διαφορετικό; Ο πρόεδρος της Σούπερ Λίγκας είχε μιλήσει για ισονομία των μελών. Αν για τα τηλεοπτικά συμφωνούν τα 3/4 των μελών, η αρχή της ισονομίας μπορεί και να μην λαμβάνεται υπόψιν. Αυτό είναι αντιδημοκρατικό. Είναι πολύ άσχημος ο τρόπος με τον οποίο προσπαθούν να περάσουν τις αλλαγές. Μπορεί να προσπαθούν να μας πείσουν ότι ξεχάσανε να βάλουν τις τροποποιήσεις με διαφορετικά γράμματα, αλλά εμένα δεν θα με πείσουν ποτέ».
Για την κεντρική διαχείριση: «Συμφωνήσαμε με την ΕΡΤ για 300.000 ευρώ λιγότερα, αλλά το κάναμε για λόγους αρχής. Μάθαμε μέσω e- mail ότι η Ξάνθη δεν συμπεριλαμβάνεται στην κεντρική διαχείριση. Δεν μας πήρε κανείς τηλέφωνο για να συζητήσουμε. Ίσως να βρίσκαμε μία λύση. Όταν ξεκίνησε η Σούπερ Λίγκα καταφέραμε να βάλουμε το κόκκινο και το πράσινο να καθίσουν στο ίδιο τραπέζι. Θα μπορούσαμε και τώρα να είμαστε όλοι μαζί. Στη διαδρομή, όμως, αρχίσανε να χαλάνε τα πράγματα, με αφορμή και το τηλεοπτικό τοπίο».
Για τις ομάδες που ανεβαίνουν από τη Β Εθνική: «Με την συμφωνία για την κεντρική διαχείριση, ουσιαστικά τιμωρούνται οι ομάδες που ανεβαίνουν από τη Β΄ Εθνική, οι οποίες αν δεν συμφωνήσουν πρέπει να καταθέσουν ένα σοβαρό αντίτιμο για να αποχωρήσουν. Να πληρώσουν, δηλαδή, την διαφορετική επιλογή τους. Τι κοροϊδία είναι αυτή; Θα καταντήσει το καταστατικό φτερό στον άνεμο. Προτείνω να απευθυνθούν οι υπεύθυνοι σε άλλο νομικό γραφείο, για να υπάρξει ένα υγιές και διαυγές καταστατικό. Δεν φοβάμαι ότι μπορεί να βρεθώ εκτός Σούπερ Λίγκας με αυτά που λέω. Δεν θα τολμήσουν να το πράξουν. Αν το πράξουν θα είναι μεγάλη διαφήμιση για την Ξάνθη».

Σχετικά Άρθρα