Γενική

Τάξις και ηθική στο Δήμο Ξάνθης

Πολιτική απάντηση των Πολιτών για την Ξάνθη για τους αιρετούς σε έμμισθες θέσεις

Το θέμα αιρετών σε έμμισθες θέσεις στο Δήμο Ξάνθης αλλά και τις συναλλαγές τους με επιχειρήσεις του Δήμου, επισημαίνει η Δημοτική Κίνηση Πολίτες για την Ξάνθη με ανακοίνωση της, κάνοντας σκληρή κριτική στο Δήμαρχο Ξάνθης και τονίζοντας ότι δεν πρόκειται για μεμονωμένες περιπτώσεις αλλά παθογένεια του συστήματος που λέγεται τωρινή Δημοτική Αρχή Ξάνθης.
Ας δούμε αναλυτικά τι αναφέρουν οι Πολίτες για την Ξάνθη:
«Στην τελευταία (15/4/09) συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου και με αφορμή την επιστολή- απάντηση του κ. Σερραίου στις καταγγελίες της παράταξης «Πολίτες για την Αλλαγή» συζητήθηκαν θέματα αμοιβών των αιρετών καθώς και σχέσεών τους με οικονομικές συναλλαγές με τις επιχειρήσεις του Δήμου Ξάνθης. Τον τελευταίο καιρό η πλειοψηφία του Δήμου Ξάνθης, σε κάθε σχετική θεματολογία, διολισθαίνει στη λογική του « Ότι είναι νόμιμο είναι και ηθικό». Βέβαια, την κατάληξη του κ. Βουλγαράκη (πατέρα της εν λόγω ρήσης) όλοι τη γνωρίζουμε. Ξεκαθαρίζουμε λοιπόν εξ αρχής ότι ο κ. Δήμαρχος έχει αντικειμενική πολιτική ευθύνη για όσες δραστηριότητες και πρακτικές Δημοτικών Συμβούλων, που ο ίδιος ενέταξε στο ψηφοδέλτιό του, δεν συνάδουν με το αξίωμα τους.
Δεν θα πούμε λοιπόν κάτι καινούριο διαπιστώνοντας ότι η πολύχρονη και συνεχής παρουσία στην Δημοτική Αρχή μιας μόνο παράταξης και των ίδιων προσώπων έχει δημιουργήσει μία στρεβλή κατάσταση η οποία είναι εις βάρος της ποιότητας άσκησης της δημοτικής εξουσίας αλλά και της λειτουργίας του Δήμου.
Η Δημοτική Κίνηση «ΠΟΛΙΤΕΣ για την ΞΑΝΘΗ» επιλέγουμε να απαντήσουμε πολιτικά, γνωρίζοντας ότι δεν πρόκειται για μεμονωμένες περιπτώσεις αλλά για παθογένεια του συστήματος που λέγεται τωρινή Δημοτική Αρχή του Δήμου Ξάνθης. Είναι σίγουρο ότι η έλλειψη εναλλαγής προσώπων και ρόλων στην πολιτική εκπροσώπηση του Δήμου Ξάνθης εκτρέφει και ενισχύει τέτοιου είδους συμπεριφορές.
Στα πλαίσια της διαφάνειας και της πληροφόρησης των πολιτών του Δήμου μας και με την ευκαιρία της δημιουργίας νέου κανονισμού του Δημοτικού Συμβουλίου υποβάλλαμε πρόταση για την ετήσια δημοσιοποίηση στους πολίτες μέσω των τοπικών ΜΜΕ των περιουσιακών στοιχείων των μελών του Δημοτικού Συμβουλίου. Αν και η πρότασή μας ήταν η μοναδική που κατατέθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο, εκκρεμεί για συζήτηση εδώ και δέκα (10) μήνες!
Αντί αυτού, ο κ. Δήμαρχος προσπαθώντας να εξυπηρετήσει επιθυμίες του στενού περιβάλλοντος της δημοτικής του παράταξής και χρησιμοποιώντας τον θεσμό της Αντιδημαρχίας με έναν επιπόλαιο τρόπο επέλεξε, εξαιτίας μικροκομματικών και διαπροσωπικών αντιλήψεων, να ορίζει Αντιδημάρχους και προέδρους δημοτικών επιχειρήσεων με τρόπο που υπονομεύει την αναβάθμιση του Δήμου Ξάνθης. Κάτι τέτοιο είναι ανεύθυνο και πολιτικά αναποτελεσματικό.
Είναι καιρός το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ξάνθης να ξεφύγει από τα δεσμά της φήμης και του κουτσομπολιού και να απαντήσει πειστικά σε όσα ερωτήματα θέτουν οι συμπολίτες μας, πρωταγωνιστώντας σε θέματα διαφάνειας με την υποστήριξη και εφαρμογή της πρότασής μας».

Σχετικά Άρθρα