Γενική

Με κάθε λαμπρότητα γιορτάστηκε η Αναστάσιμη Ακολουθία

Της Μαίρης Δαληκριάδου

Χιλιάδες πιστοί προσήλθαν στους ιερούς ναούς, σε κάθε γωνιά της χώρας, όπως έγινε και στην Ξάνθη για να γιορτάσουν το ελπιδοφόρο μήνυμα της Ανάστασης, ότι η ζωή νίκησε τον θάνατο, να λάβουν το Άγιο Φως, να ανταλλάξουν ευχές και να διαδώσουν το χαρμόσυνο μήνυμα «Χριστός Ανέστη».
Με κάθε λαμπρότητα τελέσθηκε η Αναστάσιμη Ακολουθία στον Ιερό Ναό Της Του Θεού Σοφίας χοροστατούντος του Μητροπολίτη Ξάνθης κ. κ. Παντελεήμονος.
Στην Ακολουθία παραβρέθηκαν, μεταξύ άλλων, σύσσωμη η στρατιωτική και πολιτική ηγεσία του νομού μας, ο Βουλευτής Ξάνθης κ. Κοντός με την σύζυγο του Σταυρούλα, ο Νομάρχης Ξάνθης κ. Παυλίδης με την σύζυγο Αθηνά και την κόρη του, ο Δήμαρχος Ξάνθης με την σύζυγο του Αγγελική και άλλοι.
Φέτος για πρώτη φορά χρησιμοποιήθηκε ο χώρος έξω από την Νομαρχία Ξάνθης όπου εκατοντάδες πιστοί άκουσαν το «Χριστός Ανέστη» μέσα σε κλίμα βαθιάς κατάνυξης τσουγκρίζοντας τα κόκκινα αυγά, τηρώντας κατά γράμμα τις παραδόσεις μας.
Από νωρίς το Σάββατο η τροχαία Ξάνθης έλαβε τα μέτρα της και έκλεισε τον χώρο γύρω από την Νομαρχία έτσι ώστε να διευκολυνθούν οι πιστοί. Στην ακολουθία παρέστη άγημα και η μπάντα του Δ Σώματος Στρατού.

Σχετικά Άρθρα