Γενική

Κοινωνικό Παντοπωλείο στο Δήμο Σταυρούπολης

Μέσω της Δημοτικής Επιχείρησης Ανάπτυξης Νέστος- Ροδόπη- Απευθύνεται κάλεσμα σε ευαισθητοποιημένους ιδιώτες και φορείς

Το Κοινωνικό Παντοπωλείο Δήμου Σταυρούπολης αποφάσισε να ιδρύσει και να λειτουργήσει ο ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένος ορεινός Δήμος σε θέματα κοινωνικής αλληλεγγύης, μέσω της Δημοτικής Επιχείρησης Ανάπτυξης «ΝΕΣΤΟΣ- ΡΟΔΟΠΗ».
Η ενέργεια αυτή εντάσσεται στο πλαίσιο του προγράμματος κοινωνικής δράσης της Δημοτικής Αρχής και βασίζεται στην Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη των ιδιωτικών επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στους Νομούς Ξάνθης- Καβάλας- Δράμας από τις οποίες έχει ζητηθεί να προσφέρουν τα αγαθά τους.
Σε αυτή την τόσο σημαντική προσπάθεια για την ανακούφιση αλλά και την στήριξη των ανθρώπων της περιοχής που έχουν άμεση ανάγκη από ηθική αλλά και από υλική υποστήριξη, η Δημοτική Αρχή ζήτησε τη βοήθεια κοινωνικά ευαισθητοποιημένων Βιομηχανιών, καταστημάτων τροφίμων, Ομοσπονδιών Εμπόρων, Σωματείων και Διαφόρων άλλων φορέων του Νομού Ξάνθης.
Πολλοί είναι οι ιδιώτες που έχουν ήδη ανταποκριθεί θετικά, προσφέροντας μια ποσότητα από τα προϊόντα τους, ενώ ευελπιστούμε και προσβλέπουμε στην θετική ανταπόκριση όλων αυτών που έχουν ενημερωθεί για την προσπάθειά μας.
Το Κοινωνικό Παντοπωλείο στεγάζεται στο κτίριο της Δημοτικής Επιχείρησης Ανάπτυξης «ΝΕΣΤΟΣ- ΡΟΔΟΠΗ» και τα προσφερόμενα είδη αφορούν τροφή και ένδυση. Τα άτομα που εντάχθηκαν στο πρόγραμμα έχουν επιλεγεί από τις λίστες των εγγεγραμμένων απόρων που τηρούνται από το Πρόγραμμα «ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ», βάσει συγκεκριμένων κριτηρίων. Υπάρχουν αυτοκίνητα της Δημοτικής Επιχείρησης τα οποία πρόκειται να μεταφέρουν τα τρόφιμα στους δικαιούχους που θα τα παραλαμβάνουν με την επίδειξη ειδικής κάρτας που θα τους χορηγηθεί. Συγκεκριμένα από τη Δευτέρα του Πάσχα θα διανέμεται καθημερινά, μεσημεριανό συσσίτιο αγάπης.
Σε συνδυασμό με τις βασικές υπηρεσίες που προσφέρουν εδώ και καιρό οι υπάρχουσες κοινωνικές δομές του Δήμου, το πρόγραμμα «ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ», το Διαδημοτικό Δίκτυο Υγείας, και το ΚΑΠΗ, η ίδρυση και η λειτουργία του Κοινωνικού Παντοπωλείου αποτελεί μία αποτελεσματική και αναβαθμισμένη, νέα εναλλακτική πρόταση για την ποιοτική διαβίωση της τρίτης ηλικίας και όχι μόνο, στο Δήμο Σταυρούπολης.
Για άλλη μια φορά καλούμε όλους, να δείξουν αλληλεγγύη και ανθρωπιά στους ανθρώπους που δοκιμάζονται και να συμβάλλουν στο ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΟ του ΔΗΜΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥΠΟΛΗΣ.
(Τηλέφωνα επικοινωνίας: 2542022693).

Σχετικά Άρθρα