Γενική

«Όσο πιο σύντομα εκλογές τόσο καλύτερα»

Συνέντευξη τύπου του Γραμματέα του ΠΑΣΟΚ Γ. Ραγκούση στην Ξάνθη για τα τρέχοντα θέματα της επικαιρότητας

«Ο Γιώργος Παπανδρέου εδώ και εβδομάδες πήρε την ύψιστη ευθύνη, λέγοντας ρητά ότι η χώρα πρέπει να βγει σύντομα από την κρίση και να σταματήσει η παρατεταμένη προεκλογική περίοδος, καθώς μέχρι τις ευρωεκλογές πρέπει να γίνουν και οι εθνικές εκλογές. Ήταν μια πράξη υπευθυνότητας που δικαιώνεται. Το συντομότερο είναι το καλύτερο» αυτό το μήνυμα έστειλε από την Ξάνθη ο Γραμματέας του ΠΑΣΟΚ κ. Γιάννης Ραγκούσης στη συνέντευξη τύπου που παραχώρησε το μεσημέρι του Σαββάτου. Το βράδυ είχε μιλήσει σε εκδήλωση στο κέντρο Απόλλων στην πόλη μας ενώ βρέθηκε επίσης στους νομούς Καβάλας και Ροδόπης. Όπως είπε, πριν τις ευρωεκλογές του Ιουνίου θα υπάρχει και πάλι σειρά συναντήσεων.
Αρχικά ο κ. Ραγκούσης σημείωσε ότι η Ελλάδα βρίσκεται από τις αρχές Ιανουαρίου σε προεκλογική περίοδο αφού όπως πρόσθεσε στην κυβέρνηση έχουν στο μυαλό τους τις εθνικές εκλογές. Ο ίδιος δεν μπορεί να προβλέψει το ακριβές χρονικό διάστημα της διεξαγωγής της εκλογικής διαδικασίας, τόνισε δε ότι είναι επιβαρυντικό να υπάρχει αβεβαιότητα καθώς η κυβέρνηση δεν κυβερνά πλέον, ενώ οι πολίτες βιώνουν ένα αρνητικό κλίμα γενικευμένης ανασφάλειας.
Κληθείς να απαντήσει στο ερώτημα για το αν θα είναι και πάλι υποψήφιος ο βουλευτής ΠΑΣΟΚ Ξάνθης κ. Τσετίν Μάντατζη μετά τις προκλητικές του δηλώσεις, ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ έκανε σαφές ότι για όλες τις υποψηφιότητες του κινήματος θα τηρηθούν απόλυτα όσα προβλέπει το καταστατικό του κινήματος για την επιλογή των υποψηφίων βουλευτών. Ωστόσο είχε προηγηθεί στη συνέντευξη η διαβεβαίωση του ότι όλοι οι εν ενεργεία βουλευτές του κόμματος του θα είναι και πάλι υποψήφιοι.
Αναφορικά με την υπόθεση του Βατοπαιδίου είπε: «Δεν είμαστε διατιθεμένοι διαρκώς να γινόμαστε μάρτυρες πρακτικών, ενεργειών, δηλώσεων από τις οποίες προκύπτει ότι δεν αποδίδεται ο σεβασμός που όλοι οφείλουν στους νόμους και το Σύνταγμα… Δεν δίνεται σε κανέναν το δικαίωμα να προβαίνει σε προδικαστικές κρίσεις για ζητήματα που άπτονται αποκλειστικά στην ευθύνη του ελληνικού κοινοβουλίου». Εξάλλου έκανε σαφές ότι το ΠΑΣΟΚ έχει κινήσει όλες τις προβλεπόμενες κοινοβουλευτικές διαδικασίες, προκειμένου αυτή η υπόθεση να μην φτάσει στο σημείο της παραγραφής. Στη συνέχεια συμπλήρωσε ότι το αίτημα για την σύσταση προανακριτικής επιτροπής είναι σε ισχύ και τόνισε με νόημα: «Η πολιτική ευθύνη ανήκει αποκλειστικά στον κ. Καραμανλή ο οποίος δύο φορές επέλεξε να πράξει το πρωτοφανές στα παγκόσμια χρονικά λειτουργίας συλλογικών οργάνων και παρότι πλειοψηφία μέσα στο κοινοβούλιο ουσιαστικά να αρνηθεί στους βουλευτές του αυτό το δικαίωμα που το Σύνταγμα τους δίνει, δηλαδή να τοποθετηθούν επί της πρότασης μας για την σύσταση της ειδικής κοινοβουλευτικής επιτροπής για την προκαταρκτική εξέταση».
Για την πολύκροτη υπόθεση του πρώην Υπουργού Αιγαίου κ. Αριστοτέλη Παυλίδη και την ψηφοφορία για τη σύσταση προανακριτικής επιτροπής δήλωσε: «Η κυβέρνηση αναγκάστηκε να κάνει λόγο για κατά συνείδηση ψήφο. Δεν τοποθετήθηκε ρητά για την ανάγκη διερεύνησης της υπόθεσης και έφτασε στη μέση του δρόμου για την υπόθεση Παυλίδη. Επέλεξε τα μισόλογα και με μισή καρδιά τοποθετήθηκε για την κατά συνείδηση ψήφο, όπως άλλωστε προβλέπει το Σύνταγμα. Είναι μια αναγκαστική επιλογή για την κυβέρνηση που βαρύνεται με το μεγαλύτερο αριθμό κρουσμάτων διαφθοράς στην ιστορία του τόπου. Κανείς δεν ξεχνά ότι αυτή η κυβέρνηση πήρε την διακυβέρνηση στο όνομα της σεμνότητα και της ταπεινότητας, της μηδενική ανοχής στη διαφθορά».
Όσον αφορά στη συνεργασία με την Αριστερά ο Γραμματέας του ΠΑΣΟΚ επανέλαβε την ανάγκη συνεργασίας ακόμη και στην περίπτωση που πετύχει την επιθυμητή αυτοδυναμία στις επόμενες εθνικές εκλογές: «Πρόκειται για τη συνεπή επανάληψη της θέσης μας που δεν τίθεται ούτε καιροσκοπικά ούτε με γνώμονα το μικροκομματικό μας συμφέρον».
Τέλος σε σχετική ερώτηση για την αυξημένη εγκληματικότητα στη χώρα μας επεσήμανε ότι η Ελληνική Αστυνομία περνάει τις χειρότερες στιγμές της και καταγράφει τα χειρότερα ρεκόρ της λέγοντας ότι υπάρχει η αντίληψη με ρουσφετολογικό και πελατειακό χαρακτήρα ενώ έχουν παραμεριστεί αξιολογότατα στελέχη.

Κωνσταντινιά Αντ. Νάκου

Σχετικά Άρθρα