Γενική

Κόντρα Αλέκου Κοντού- Ροντούλη για τη βιοαιθανόλη

Κάθε κοινοβουλευτικό ρεκόρ έσπασε η προχθεσινή συνεδρίαση της Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου. Λογικό αφού σε μία συνεδρίαση «στριμώχτηκαν» δύο φλέγοντα θέματα: ενημέρωση από τον υπουργό Σωτ. Χατζηγάκη γενικά για την αγροτική πολιτική και από τον πρόεδρο του ΕΛΓΑ Νίκο Κατσαρό για το «πακέτο» των 500 εκατομμυρίων.
Η διάρκεια της συνεδρίασης προσέγγισε τις 5 ώρες- πρωτοφανές για τα κοινοβουλευτικά χρονικά (ξεκίνησε στις 2.30 και τελείωσε γύρω στις 7.30). Και θα πήγαινε κι άλλο αν δεν άρχιζε η συζήτηση στην ολομέλεια.
Το (τεταμένο) πολιτικό κλίμα αποτυπώθηκε και στη συνεδρίαση: δεν έλειψαν ούτε οι συγκρούσεις ούτε οι ομιλίες σε έντονο ύφος. Προς το τέλος λοιπόν της συνεδρίασης κοντραρίστηκαν ο Αλ. Κοντός με τον Αστ. Ροντούλη για τη βιοαιθανόλη. Ο Λαρισαίος του ΛΑΟΣ κατήγγειλε ότι το σχέδιο της βιοαιθανόλης ναυάγησε αφού οι Αμερικανοί ήθελαν να εισάγουν μεταλλαγμένο καλαμπόκι. «Είστε των άκρων», σχολίασε σε έντονο ύφος ο πρώην υπουργός, ο οποίος πιέζει ασφυκτικά τον τελευταίο καιρό το γραφείο του πρωθυπουργού για την υλοποίηση των εξαγγελιών της Κυβέρνησης για το εργοστάσιο της ΕΒΖ στην Ξάνθη και την μετατροπή του σε βιοαιθανόλη. (Θέμα για το οποίο οι πληροφορίες μου λένε ότι είναι σε καλό δρόμο!!!).

Σχετικά Άρθρα