Γενική

Δέσμευσε και τον Υπουργό ο Αλέκος Κοντός

Εξαιρετικός ο Ξανθιώτης πρ. Υπουργός Αλέκος Κοντός στην προχθεσινή συνεδρίαση της Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου δέσμευσε και τον ίδιο τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης για την βιοαιθανόλη. Σε εξαιρετικά… φιλικό τόνο Αλ. Κοντός και Σωτ. Χατζηγάκης αντάλλαξαν «καρφιά» αλλά σε… εγκάρδια ατμόσφαιρα.
«Πρώτη φορά ξέρουν οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι πότε θα πάρουν τα χρήματά τους», είπε ο νυν υπουργός, ο οποίος γενικότερα στην ομιλία του έδινε την εντύπωση πως η Νέα Δημοκρατία ανήλθε πριν από μερικές εβδομάδες στην εξουσία… «Συμφωνεί ο Σωτ. Χατζηγάκης να γίνουν τα εργοστάσια βιοαιθανόλης από την ΕΒΖ», τον δέσμευσε ο Αλ. Κοντός με τον υπουργό να λέει (αναγκαστικά) «ναι, ναι».
Το έπιασε ο Αστ. Ροντούλης του ΛΑΟΣ: «Για να μας πει ο υπουργός, τι σχέδιο έχει για τη βιοαιθανόλη;». Δίστασε λίγο ο Σωτ. Χατζηγάκης αλλά είπε: «Δεν θα σας το πω τώρα κ. Ροντούλη, όταν είναι έτοιμο». «Και πότε θα είστε έτοιμοι, υπουργέ;». «Όταν θα είμαστε, θα το μάθετε, δεν θα το κρατήσουμε κρυφό…». (Επιβεβλημένη λοιπόν η συνάντηση του πρώην με τον νυν για να αναλυθεί ο σχεδιασμός που αλήθεια είναι ότι είχε προχωρήσει αρκετά από τον κ. Κοντό αλλά με την αλλαγή στο Υπουργείο οι διαδικασίες για την βιοαιθανόλη σταμάτησαν).

Σχετικά Άρθρα