Γενική

Ερώτηση Π. Σγουρίδη για την επιστροφή ακινήτου ΣΕΒΑΘ στο Δήμο Βιστονίδας

Για το ενδεχόμενο να επιστραφεί το ακίνητο της ΣΕΒΑΘ στο φυσικό ιδιοκτήτη του στην Διομήδεια του Δήμου Βιστονίδας ρωτάει ο βουλευτής ΠΑΣΟΚ Ξάνθης κ. Παναγιώτης Σγουρίδης τους κκ. Υπουργούς Εσωτερικών, Οικονομίας και Οικονομικών και Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.
Η ερώτηση
«Με τον Ν.3728/08 η Συνεταιριστική Βιομηχανία ΣΕΒΑΘ ΑΕ έχει τεθεί υπό εκκαθάριση και έχει σταματήσει η λειτουργία της, επίκειται δε η εκποίηση του συνόλου των περιουσιακών στοιχείων της εταιρείας από την ΑΤΕ, που είναι και ο βασικός μέτοχος.
Το γήπεδο όπου είναι εγκατεστημένη η επιχείρηση έχει παραχωρηθεί από την πρώην Κοινότητα Διομηδείας και νυν Δήμο Βιστωνίδας Ν. Ξάνθης, με βάση τον Δημοτικό και Κοινοτικό Κώδικα. Η παραχώρηση έγινε με σκοπό την λειτουργία της Συνεταιριστικής Βιομηχανίας, που από την φύση της εξυπηρετούσε και ανάγκες των κατοίκων της πρώην Κοινότητας Διομηδείας.
Επειδή παρελθόντων των ετών και λόγω της θέσης του ακινήτου η εμπορική του αξία είναι πολύ σημαντική.
Επειδή με ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Βιστωνίδας αποφασίστηκε η άρση της παραχώρησης και διεκδίκηση της ιδιοκτησίας του ακινήτου.
Ερωτώνται οι κ. Υπουργοί
Υπάρχει πρόθεση για την επιστροφή του ακινήτου στον φυσικό ιδιοκτήτη του, που είναι οι κάτοικοι της πρώην Κοινότητας Διομηδείας και νυν Δήμου Βιστωνίδας»;

Σχετικά Άρθρα