Γενική

Σ. Ξυνίδης: «Ζει ο βασιλιάς καρνάβαλος»;

Την αντίθεση του στην επιλογή του Προέδρου της ΔΕΑΞ κ. Μανώλη Φανουράκη να στέψει ως βασιλιά καρνάβαλο τον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ κ. Γιώργο Παπανδρέου εκφράζει ο δικηγόρος κ. Σωκράτης Ξυνίδης με ανακοίνωση του. Μάλιστα προτείνει να στεφθεί βασιλιάς καρνάβαλος ο Δήμαρχος με τον καλλιτέχνη να αφήσει ελεύθερη την φαντασία του.
Η αλήθεια είναι ότι η εφημερίδα μας παραμονή της καρναβαλικής παρέλασης είχε αποκαλύψει την έκπληξη της ΔΕΑΞ αλλά δεν αντέδρασε κανείς από το τοπικό ΠΑΣΟΚ.
Η δήλωση του Σ. Ξυνίδη:
«Μου προκάλεσε εντύπωση η επιλογή του Δήμου Ξάνθης να επιλέξει (για πρώτη φορά στα χρονικά του θεσμού των ΘΛΕ ή αλλιώς του αποκαλούμενου πλέον Ξανθιώτικου Καρναβαλιού) να «σατιρίσει» πολιτικό πρόσωπο, ως «ΒΑΣΙΛΙΑ- ΚΑΡΝΑΒΑΛΟ». Πέραν της σημειολογίας της επιλογής, την οποία δεν θεωρώ καθόλου μα καθόλου τυχαία, ο πρόεδρος της ΔΕΑΞ κ. Μανώλης Φανουράκης «εξήγησε» ότι ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι «ο νέος βασιλιάς της πολιτικής» και είναι ενδεδυμένος με κουστούμι «Νέας Δημοκρατίας» (άσχετα αν κανείς δεν το κατάλαβε) γιατί «εν τέλει όλοι ίδιοι είναι». Βεβαίως η αντίληψη αυτή είναι η τελευταία επικοινωνιακή σανίδα σωτηρίας του κυβερνώντος κόμματος και δεν προξενεί εντύπωση σε κανέναν ότι η παραπαίουσα πλειοψηφία του Δήμου Ξάνθης, νιώθει την ανάγκη να υπηρετήσει. Ρωτώ όμως τον κ. Δήμαρχο:
Γιατί ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης και Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ αναπαριστάται ως «κουτσοδόντης»; Γιατί αναπαριστάται να εφορμά λαίμαργα στο φαΐ; Τι θέλει να πει ο ποιητής; (τουλάχιστον αντί για μπούτι κρέας στο χέρι δεν του έβαζαν να κρατά κάτι ποιο light που να συμβαδίζει με τα γαστριμαργικά γούστα του Γιώργου Παπανδρέου;) Γιατί φορά κοντά παντελονάκια;
Αγαπητέ κύριε Δήμαρχε
Οι άνθρωποι που αγαπούν το χιούμορ και τη σάτιρα το πρώτο που κάνουν είναι να αυτοσαρκάζονται και να αυτοσατιρίζονται. Γι αυτό θεωρώ ότι αφού επιλέξατε τέτοιου είδους σάτιρα (με την οποία προσωπικά διαφωνώ) την παρέλαση θα έπρεπε να την ανοίξει ο ΒΑΣΙΛΙΑΣ ΚΑΡΝΑΒΑΛΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ. Και εκεί θα ήθελα πράγματι να αφήσει ο καλλιτέχνης την φαντασία του ελεύθερη.
Το να μην σέβεται ο λαός τους θεσμούς και τα πρόσωπα που τους ενσαρκώνουν είναι έλλειμμα δημοκρατίας .Το να μην σέβονται οι θεσμικοί τους θεσμούς είναι κατάντια».

Σχετικά Άρθρα