Γενική

Ας έρθουμε πιο κοντά για να κερδίσουν κι οι επαγγελματίες

Τον καθολικό Άγιο Βαλεντίνο γιορτάζουν σήμερα αρκετοί χριστιανοί και μουσουλμάνοι ερωτευμένοι στην Ξάνθη

Τον καθολικό Άγιο Βαλεντίνο γιορτάζουν σήμερα στην Ελλάδα αρκετοί ερωτευμένοι θέλοντας να δηλώσουν με κάθε τρόπο τα ωραία συναισθήματα που πλημμυρίζουν την καρδιά τους.
Στην Ελλάδα, ο εορτασμός της 14ης Φεβρουαρίου σαν ημέρα των ερωτευμένων, καθιερώθηκε για πρώτη φορά το 1977. Η ιστορία αυτού του περίεργου Αγίου σκεπάζεται ακόμη και σήμερα από ένα πέπλο μυστηρίου. Ο Άγιος Βαλεντίνος μαρτύρησε στις 14 Φεβρουαρίου και επειδή μαρτύρησε για ένα τόσο ρομαντικό σκοπό καθιερώθηκε την μέρα της γιορτής του να γιορτάζουν όλοι οι ερωτευμένοι.
Όλοι λίγο ή πολύ θα ανταλλάξουμε δώρα ή και λόγια αγάπης σήμερα. Άραγε οι αρχές του τόπου μας γιορτάζουν τον Άγιο της Καθολικής Εκκλησίας;

Ο Δήμαρχος Ξάνθης Μιχάλης Στυλιανίδης δήλωσε στην XanthiNews ότι δεν πρέπει να είναι η γιορτή του Αγίου Βαλεντίνου για να ανταλλάσσονται δώρα κατά πρώτον και κατά δεύτερον σε ότι αφοράει τους νέους δεν έχει σημασία αν είναι εισαγόμενη η γιορτή. «Και μόνο που μιλάει για αγάπη είναι καλοδεχούμενη» είπε με νόημα και πρόσθεσε: «Είναι γεγονός ότι αυτή η γιορτή έχει και τα θετικά της για μία μερίδα επαγγελματιών συνδημοτών μας».
Ο Δήμαρχος Μύκης, κ. Αγγά Μουσταφά ανέφερε ότι στις μικρές κοινωνίες του ορεινού όγκου είναι ταμπού να κυκλοφορεί ο ερωτευμένος με μια ανθοδέσμη στο χέρι. «Άσε που δεν έχουμε ανθοπωλείο» είπε, αλλά δεν απέκλεισε το γεγονός οι ερωτευμένοι ακόμη και στην κλειστή κοινωνία, μιας και τα μέσα ενημέρωσης προβάλλουν κατά κόρον την γιορτή, να ανταλλάσσουν δώρα.
Όσο δε για τους επαγγελματίες που βιώνουν την κρίση είναι μια καλή ευκαιρία να δουλέψουν.
Ο Στέλιος Μωραΐτης, ανθοπώλης μας είπε: «Η 14 η Φεβρουαρίου είναι η μοναδική γιορτή αγάπης και στην Ξάνθη παρουσιάζεται αυξημένη η κίνηση σε δώρα και λουλούδια. Η αγάπη δεν ξεχωρίζει Χριστιανούς και Μουσουλμάνους έτσι η σημερινή ημέρα γιορτάζεται από όλους, και νέους και γέρους και Χριστιανούς και μουσουλμάνους. Εύχομαι σε όλους χρόνια πολλά».

Σχετικά Άρθρα