Γενική

Οι ΔΑΠίτες ζήτησαν να βγουν από το περιθώριο

Αυτοκριτική γαλάζιων στελεχών και σφοδρή επίθεση σε ΠΑΣΟΚ στην εκδήλωση για την κοπή της πίτας της Δημοτικής Τοπικής Οργάνωσης της Ν.Δ.

Ο Γ.Γ. Έρευνας και Τεχνολογίας Φ. Τσαλίδης μίλησε για κακό χειρισμό διοικήσεων συνεταιριστικών εργοστασίων- Έκρηξη Γ. Ράπτη

Την πίτα της έκοψε η Τοπική Δημοτική Οργάνωση Ξάνθης της Ν.Δ. σε Κεντρικό Ξενοδοχείο την Κυριακή 8 Ιανουαρίου 2009. Παρόντα ήταν τα κομματικά όργανα, οι αιρετοί που πρόσκεινται στο κόμμα της ΝΔ και πλήθος μελών, ενώ την πίτα ευλόγησε ο εκπρόσωπος του Μητροπολίτη Πρωτοσύγκελος π. Παντελεήμων.
Ο Πρόεδρος της Τοπικής Μιχάλης Πουσπουρίκας στην ομιλία του τόνισε: «Απόψε θα μιλήσουμε σαν μια οικογένεια μιας και είμαστε μόνο μέλη της μεγάλης παράταξης της ΝΔ. Ας μιλήσουμε σαν δεξιοί ακόμη και σήμερα που οι δημοσκοπήσεις μας δείχνουν κάτω. Όμως η πραγματικότητα δεν είναι τα δελτία των 8».
Στην σκληρή αυτοκριτική του είπε ότι «κάποιοι νόμισαν ότι μέσα σε τρία χρόνια θα γίνουν πλούσιοι και κάποιοι νόμισαν ότι η ΝΔ είναι μαγαζί τους» και συνέχισε: «Γνωρίζω ότι είσθε πληγωμένοι, όμως προσέξτε πώς βγάζετε προς τα έξω αυτή την πικρία και μην κάνετε ζημιά στους αγώνες του κόμματος». Σε άλλο σημείο της ομιλίας του είπε: «Δεν είναι δυνατόν να παραδώσουμε την διακυβέρνηση της χώρας σε έναν άνθρωπο που δακρύζει δήθεν από τα καπνογόνα».
Ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ κ. Στέλιος Μωραΐτης για πρώτη φορά από τότε που πήρε το τιμόνι της Κομματικής ηγεσίας στον Νομό Ξάνθης είπε την σκληρή πραγματικότητα και τον πόλεμο που υφίσταται από συμφέροντα η Κυβέρνηση της ΝΔ δίνοντας έτσι το προβάδισμα στο ΠΑΣΟΚ. Κατονόμασε την αιτία του κακού όπως είπε και αναφέρθηκε στις αποφάσεις του Καραμανλή κόντρα στα συμφέροντα της Αμερικής, όπως ο αγωγός Μπουργκάς Αλεξανδρούπολης, φυσικό αέριο, εξοπλιστικά προγράμματα από άλλες χώρες πλην Αμερικής.
Ο Τομεάρχης Χριστόφορος Μαυρίδης ζήτησε ενότητα «σε αυτόν τον βρώμικο πόλεμο που δέχεται η Κυβέρνηση».
Ο Πρόεδρος της ΝΟΔΕ Χρήστος Παμπουκίδης δεσμεύθηκε ότι θα είναι κοντά στον κόσμο της ΝΔ όποτε και αν χρειαστεί.
Ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Ανάπτυξης κ. Φίλιππος Τσαλίδης έκανε λεπτομερή αναφορά στο Κυβερνητικό έργο στην διάρκεια της πενταετίας και στο τέλος αναφέρθηκε στην κάκιστη συγκυρία της διεθνούς οικονομικής κρίσης και τα μέτρα που εξήγγειλε η Κυβέρνηση για την ανακούφιση του λαού, όπως την ενίσχυση της ρευστότητας και την στήριξη των ασθενέστερων κοινωνικών ομάδων, αλλά και την στήριξη των αγροτών.
Η αναφορά που έκανε στο χάσιμο των θέσεων εργασίας ίσως από κακό χειρισμό των διοικήσεων των Συνεταιριστικών Εργοστασίων προκάλεσαν μία μικρή ένταση από την αντίδραση του πρώην προέδρου της ΣΕΒΑΘ κ. Γιάννη Ράπτη.
Ο Νομάρχης Ξάνθης Γιώργος Παυλίδης είπε ότι: «Δεν έχουμε να απολογηθούμε σε αυτούς (ΠΑΣΟΚ) και να κινηθούμε πλέον με εξωστρέφεια ενόψει των Ευρωεκλογών και δεν θα επιτρέψουμε σε αυτούς που μετά από 20 χρόνια διακυβέρνησης της χώρας εξακολουθούν να λαϊκίζουν».
Αναφερόμενος σε αυτό που είπε ο κ. Παυλόπουλος κατά την διάρκειά της επίσκεψης του στην Ξάνθη για την διενέργεια των εκλογών με το νέο εκλογικό σύστημα είπε: «Δεν το δέχτηκαν γιατί δεν είναι έτοιμοι για εκλογές και γιατί φοβούνται να αναλάβουν τις ευθύνες τους».
Ο Δήμαρχος Ξάνθης Μιχάλης Στυλιανίδης αφού συνεχάρη τον πρόεδρο για την καλή εκδήλωση είπε ότι πρέπει όλοι να πορευθούνε ενωμένοι και δήλωσε αισιόδοξος ότι στις ευρωεκλογές τα αποτελέσματα θα είναι θετικά.
Ο Νίκος Ζλάτκος Δήμαρχος Βιστωνίδας είπε: «Αν και ανήκω στην Τοπική του Δήμου Βιστωνίδος εν τούτοις είμαι παρών σε όλες τις εκδηλώσεις του κόμματος. Η νίκη στις ευρωεκλογές θα είναι δική μας και θα δώσουμε τον καλύτερο νικηφόρο αγώνα».
Ο πολιτευτής της ΝΔ Χατζή Ιμπράμ Ορχάν ανέφερε ότι η Χώρα αντιμετωπίζει ένα σοβαρό πρόβλημα εν μέσω διεθνούς οικονομικής κρίσης. Χαρακτήρισε λυπηρό το γεγονός που η έδρα χάθηκε για πρώτη φορά στην Ξάνθη και ότι θα πρέπει να γίνει αγώνας να μην ξανασυμβεί αυτό.
Λάβρος ήταν ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης στον Δήμο Τοπείρου κ. Παυλακάκης, ο οποίος τα έψαλε στα Κεντρικά του κόμματος λέγοντας χαρακτηριστικά: «Πρέπει να αντιληφθεί η Κεντρική Διοίκηση του Κόμματος ότι πρέπει να είναι κοντά στις Τοπικές Οργανώσεις και ο κάθε Υπουργός που έρχεται στην Ξάνθη, πρέπει πρώτα να έρχεται σε επαφή με τις τοπικές κομματικές οργανώσεις. Αν αυτό δεν γίνει, όσα μηνύματα και να στείλουν οι τοπικές οργανώσεις η Κεντρική Διοίκηση δεν θα τα πάρει».
Ο Κωνσταντίνος Βούρος της ΔΑΠ ζήτησε από το κόμμα να τους αξιοποιήσει γιατί διαθέτουν δύναμη και την θέληση να προσφέρουν, είπε χαρακτηριστικά: «Θέλουμε τις πόρτες του κόμματος ανοιχτές και να μας αξιοποιήσετε μην μας έχετε στο περιθώριο».
Επίσης, διαβάστηκε το μήνυμα του πρώην Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης Αλέξανδρου Κοντού.
Η τελετή έκλεισε με το κόψιμο της πίτας.

Σχετικά Άρθρα