Γενική

Καταγγελία ΚΟΒ Παιδείας του ΚΚΕ για παρέμβαση αστυνομίας στο 7 ο Γυμνάσιο

Η Κομματική Οργάνωση Βάσης Παιδείας του ΚΚΕ με ανακοίνωση της καταγγέλλει «την απροκάλυπτη παρέμβαση της αστυνομίας την Παρασκευή 6 Φλεβάρη στο 7 ο γυμνάσιο και την αυταρχική συμπεριφορά του διευθυντή του σχολείου κ .Νταουτίδη», εξηγώντας: «Στο σχολείο αυτό μέσα από συλλογική απόφαση των μαθητών αποφασίστηκε αγώνας με τη μορφή της κατάληψης για την προβολή των αιτημάτων τους. Η αστυνομία, αξιοποιώντας προφανώς την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που ψηφίστηκε το 1999 από την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, αλλά και τη γενικότερη κατεύθυνση που υπάρχει από την κυβέρνηση της Ν.Δ. για την καταστολή των αγωνιστικών κινητοποιήσεων, όπως καθημερινά επιβεβαιώνεται έσπασε το λουκέτο της κατάληψης το πρωί της Παρασκευής. Από την άλλη, ο διευθυντής του σχολείου προπηλάκισε μαθήτρια, σε συνέχιση της αυταρχικής συμπεριφοράς που επέδειξε και κατά την διάρκεια των αγωνιστικών κινητοποιήσεων των μαθητών το Δεκέμβρη που πέρασε.
Το ταξικό, επιλεκτικό σχολείο της αγοράς που οικοδομούν τόσα χρόνια οι γαλαζοπράσινες κυβερνήσεις, ακολουθώντας πιστά τις επιταγές της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του κεφαλαίου καθημερινά «εξοντώνει» ψυχικά, οικονομικά, εργασιακά μαθητές, εκπαιδευτικούς, γονείς.
Απαραίτητο συμπλήρωμα των αντιδραστικών αναδιαρθρώσεων στο χώρο της παιδείας είναι ο αυταρχισμός για να μην υπάρχουν αντιδράσεις, η λογική της τιμωρίας. Σε αυτήν την κατεύθυνση είναι και τα παραπάνω γεγονότα και η συζήτηση που γίνεται σε συλλόγους διδασκόντων για τον «τρόπο αναπλήρωσης των χαμένων ωρών από τις κινητοποιήσεις των μαθητών».
Η Κ.Ο.Β. Παιδείας του ΚΚΕ καλεί:
«Τους γονείς να βρίσκονται σταθερά στο πλευρό των παιδιών τους που κινητοποιούνται, ωθούμενα από τα πιεστικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν και έχουν την ίδια αιτία με τα δικά τους, όταν π.χ .αναγκάζονται καθημερινά να βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη για την υποτιθέμενη δημόσια δωρεάν παιδεία.
Τους εκπαιδευτικούς να βρίσκονται στο πλευρό των μαθητών τους όταν αγωνίζονται με όποια μορφή επιλέξουν μέσα από τις συλλογικές τους διαδικασίες. Να μην υιοθετήσουν τη λογική της τιμωρίας για τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις στις συζητήσεις που γίνονται στους συλλόγους διδασκόντων.
Τα εκπαιδευτικά σωματεία της Ξάνθης να καταδικάσουν άμεσα τα γεγονότα που συνέβησαν την Παρασκευή 6 Φλεβάρη στο 7 ο γυμνάσιο».

Σχετικά Άρθρα