Γενική

Έξω από το υπουργείο Οικονομικών παραμένουν οι εργαζόμενοι στον Λαναρά

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Οικονομικών πραγματοποιούν οι εργαζόμενοι στα Ενωμένα Κλωστήρια του ομίλου Λαναρά, προειδοποιώντας ότι δεν θα αποχωρήσουν αν δεν λάβουν έγγραφη διαβεβαίωση για την καταβολή των δεδουλευμένων τους.
Την Πέμπτη, ο υπουργός Οικονομίας Γιάννης Παπαθανασίου συναντήθηκε με τον πρόεδρο της ΓΣΕΕ Γιάννη Παναγόπουλο και αμέσως μετά δεσμεύτηκε ότι εντός των ημερών θα δοθούν 14.000.000 ευρώ για την επαναλειτουργία των 12 μονάδων των εργοστασίων Λαναρά.
Όπως υποστήριξε ο κ. Παναγόπουλος, υπάρχει ήδη συνεννόηση μεταξύ του υπουργείου Οικονομίας και τεσσάρων τραπεζών για την εκταμίευση των χρημάτων αυτών προκειμένου να αρχίσει η επαναλειτουργία των εργοστασίων.
Ήδη η Εθνική Τράπεζα δεσμεύτηκε να χορηγήσει 4 εκατ. ευρώ, από τα 16 που διεκδικούν σε πρώτη φάση οι 1.200 εργαζόμενοι της Κλωστοϋφαντουργίας, οι οποίοι εδώ και έξι μήνες παραμένουν απλήρωτοι.
Όλες οι περιοχές όπου βρίσκονται οι 12 μονάδες παραγωγής (Νάουσα, Θεσσαλονίκη, Ξάνθη, Χαλκίδα και Οινόφυτα) αντιμετωπίζουν σοβαρότατο πρόβλημα ανεργίας, με αποτέλεσμα οι απλήρωτοι εργαζόμενοι να μην έχουν εναλλακτικές λύσεις εργασίας και οι περισσότεροι να έχουν ήδη χρεωθεί σε τράπεζες για να καλύψουν τις στοιχειώδεις ανάγκες των οικογενειών τους.

Σχετικά Άρθρα