Γενική

«Η συγνώμη…και η κομματικοποίηση»

Ανακοίνωση του επικεφαλής της αντιπολίτευσης του ΕΒΕ Ξάνθης Γ. Αθανασιάδη

«Στην τελευταία συνεδρίαση του Επιμελητηρίου Ξάνθης έγινε ένα βήμα μπροστά»! Έτσι ξεκινάει η ανακοίνωση της αντιπολίτευσης του Επιμελητηρίου Ξάνθης αναφερόμενη στα όσα συνέβησαν σε αυτήν, δίνοντας τόπο στην οργή στην κόντρα που ξέσπασε με τον Γ.Γ. του ΕΒΕ κ. Ζήση Κατσαρίκα, ενώ την ίδια στιγμή ρίχνει ευθείες βολές στον Πρόεδρο του φορέα κ. Παναγιώτη Ανδρικόπουλου. Εξάλλου, αναφέρεται και στον αντιπρόεδρο του ΕΒΕ κ. Μωραϊτη για την προσπάθεια του όπως χαρακτηριστικά σημειώνεται να υπερασπιστεί τον πρωθυπουργό της χώρας. Ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης κ. Γιάννης Αθανασιάδης μιλώντας για το μέλος του συνδυασμού του κ. Γιάννη Σιούτα τόνισε ότι έθεσε εαυτόν εκτός συνδυασμού.
Η ανακοίνωση:
«Ο Γενικός Γραμματέας κ. Ζήσης Κατσαρίκας ζήτησε συγνώμη για την προσβλητική ανακοίνωση- παραμύθι που εξέδωσε πρόσφατα…
Δεν επιδιώξαμε ποτέ την πόλωση!
Δεν θελήσαμε ποτέ την κομματικοποίηση αλλά και την αδράνεια στον βωμό της κομματικής πειθαρχίας!
Αξιώσαμε και συνεχίζουμε να θέλουμε ένα ΕΒΕ μαχητικό, διεκδικητικό, ουσιαστικό στα μέλη του και προς το Νομό μας.
Ένα ΕΒΕ που να παίζει πρωταρχικό ρόλο στα οικονομικά δρώμενα και να καθορίζει- αν είναι δυνατόν- τις τύχες του τόπου, σε ότι αφορά τα οικονομικά θέματα.
Για εμάς το θέμα των δηλώσεων του κου Κατσαρίκα, επικεντρώνεται στη «συγνώμη» καταρχήν που ο ίδιος απηύθυνε και τουλάχιστον αποτελεί μία πρώτη δικαίωση για τα όσα ισχυριστήκαμε στις πρόσφατες επιστολές μας.
Σε ότι αφορά όμως αυτή καθ αυτή τη συνεδρίαση, έχουμε να επισημάνουμε τα παρακάτω:
1. Οι παρατηρήσεις του κου Προέδρου σε σχέση με τις επιστολές μας, κατέδειξαν ότι τελικά τους «άγγιξαν» οι επισημάνσεις μας, τους ενόχλησαν θετικά και ίσως να τους αφύπνισαν πραγματικά!
2. Η οικονομική κρίση, δεν αντιμετωπίζεται με διαπιστώσεις, χαρήκαμε για την αποδοχή της πρότασής μας- τουλάχιστον από τον κ. Κατσαρίκα- της σύστασης γραφείου στήριξης των μελών μας και νομικής συμβουλής, πρόταση που τελικά απαξίωσε ο Πρόεδρος!
3. Λυπούμαστε που ο Αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου κ. Μωραΐτης εκτέθηκε ως Πρόεδρος της ΝΟΔΕ και ξέχασε τον χώρο που βρισκόταν και μιλούσε, εκθείασε τον ΑΣΥΝΕΠΗ Πρωθυπουργό της χώρας σε ότι αφορά τον φόρο παρεπιδημούντων και ζήτησε (σ.σ. ΑΚΟΥΣΟΝ- ΑΚΟΥΣΟΝ) να καταγγείλουμε τους Δημάρχους και την Αντιπολίτευση. Δηλαδή τον κ. Μωραϊτη, τον φταίει η αντιπολίτευση που δεν κυβερνά, οι δήμαρχοι που προσπαθούν να επιβιώσουν από τα τεχνάσματα της παρούσας κυβέρνησης… Λυπηρό κε Μωραϊτη, να ζείτε αποκλειστικά στη «σφαίρα» της κομματικής σας ιδιότητας. Η πραγματικότητα είναι διαφορετική. Κοιτάξτε γύρω σας και ίσως δείτε τι συμβαίνει!!! Είμαστε όλοι στο πλευρό των συναδέλφων επιχειρηματιών που βάλλονται με το άδικο 2 και 5 %, αλλά όλα δεν είναι αντικείμενο κομματικής εκμετάλλευσης!
4. Το ατυχές γεγονός της τοποθέτησης του μέλους του δ.σ. κου Σιούτα, ενάντια στον επικεφαλής της παράταξης κ. Γιάννη Αθανασιάδη (σ.σ. αναίτια και χωρίς κάποια πρόκληση), ενώπιον μάλιστα- χωρίς αφορμή- των υπολοίπων μελών του δ.σ. αντικατοπτρίζει την απόσταση που ο ίδιος επέλεξε να πάρει από την παράταξη που τον τίμησε και τον εξέλεξε. Δυστυχώς ο κ. Σιούτας, έθεσε ο ίδιος εαυτόν εκτός παράταξης, εκτός του συνδυασμού που μετείχε στις τελευταίες εκλογές του Επιμελητηρίου Ξάνθης. Ανήκει πλέον σε αυτούς που τον επευφημούν και τον «χρησιμοποιούν» ως «ιστορικό αντικείμενο»- στη λογική του «αρχαιότερου»- μέσα στο ΕΒΕ!
5. Με την παρούσα ανακοίνωση καλούμε, τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Παυλόπουλο, που από σήμερα το βράδυ θα βρεθεί στην πόλη επ ευκαιρία της Συνόδου των Περιφερειαρχών της χώρας, να προχωρήσει σε συνεργασία με τον Υπουργό Οικονομίας και Οικονομικών στην εφαρμογή της δέσμευσης του Πρωθυπουργού για τη μείωση του φόρου παρεπιδημούντων από το 2% σε 0,5% και φυσικά την εξασφάλιση επιπλέον πόρων για την τοπική αυτοδιοίκηση που εκ των πραγμάτων ζει τις πιο «μαύρες» ημέρες της ύπαρξής της, επι ημερών αυτής της κυβέρνησης.
Τέλος επισημαίνουμε ότι αποφασίσαμε να κοινοποιούμε στη κοινή γνώμη τις απόψεις μας, γιατί θεωρούμε ότι η συζήτηση για το μέλλον του Επιμελητηρίου αφορά όλη την κοινωνία, το μέλλον της οικονομίας μας επίσης και κυρίως η πολιτική που παράγεται, αφορά όλους όσους μας εξέλεξαν!
Είμαστε ανοιχτοί, έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε τις προκλήσεις των καιρών, αναλαμβάνοντας τις ευθύνες που η ίδια η κοινωνία αξιώνει».

Σχετικά Άρθρα