Γενική

Νομάρχης Ξάνθης: «Δεν υποκαθίσταται το έργο κανενός»

Σύσκεψη στη Νομαρχία με την συμμετοχών αρχών και φορέων για την Κοινωνική Στήριξη

Με πρωτοβουλία του Νομάρχη Ξάνθης Γιώργου Παυλίδη και με την συμμετοχή όλων τον κοινωνικών φορέων, Δήμων, εθελοντικών ομάδων, του Νοσοκομείου της Κοινωνικής Πρόνοιας της Νομαρχίας και του Διοικητή του Νοσοκομείου κ. Πέτρου, έγινε συνάντηση των φορέων την Αίθουσα του Νομαρχιακού Συμβουλίου χθες με θέμα την Κοινωνική Αλληλεγγύη στον Νομό.
Ο κ. Παυλίδης τόνισε ιδιαίτερα ότι με αυτή την προσπάθεια επιχειρείται να δοθεί στην κοινωνία της Ξάνθης ουσιαστικό έργο και όχι φαινομενικό. Χαρακτηριστικά είπε: «Δεν θέλουμε να φαίνεται η Νομαρχία αλλά η κοινωνία των πολιτών και δεν θέλουμε να εμπορευματοποιηθεί καμία από τις περιπτώσεις καθώς θα πρέπει να τις χειριστούμε με απόλυτο σεβασμό στα προσωπικά δεδομένα του καθενός».
Συνεχίζοντας ο κ. Νομάρχης ανέφερε ότι αυτός ο υπό ίδρυση οργανισμός δεν θα δίνει χρήματα και θα καλύπτει ανάγκες που θα υποδεικνύονται από τους φορείς.
Ο νομάρχης αναφέρθηκε στην συγκρότηση του πρώτου Διοικητικού Συμβουλίου στην κατεύθυνση της στέγασης, το οποίο υποστηρίζεται από σχετικό κεφάλαιο και στην κατεύθυνση της στελέχωσης.
Στην συνέχεια είπε πως πρέπει να γίνει μία δικτύωση στα προβλήματα που εντοπίζονται από τους φορείς οι οποίοι δεν μπορούν να δώσουν λύσεις και δεν μπορούν να καλυφθούν π.χ. από το τραπέζι της αγάπης ή από το Βοήθεια στο σπίτι κ.λ.π.
Ζητήθηκε η συνδρομή των εθελοντικών ομάδων για να στηρίξουν αυτό το εγχείρημα και παράλληλα ζητήθηκε η στήριξη κάποιων μεγάλων εταιρειών οι οποίοι μπορούν να διαθέσουν και κάποια ποσά αφορολόγητα. Κι όλη αυτή η προσπάθεια θα παρέχεται επικουρικά στο έργο των κοινωνικών υπηρεσιών.
Οι δε χορηγίες θα είναι στην κατεύθυνση της εξάλειψης του κοινωνικού ελλείμματος και όχι της άμεσης. «Δεν είναι δυνατόν να πληροφορούμεθα για μεμονωμένα άτομα τα οποία τα συντηρεί η γειτονιά» είπε χαρακτηριστικά και συνέχισε: «Δεν τιμάει κανέναν μας και νοιώθουμε άσχημα όταν δεν μπορούμε να το καλύψουμε από την Πρόνοια και δεν βρίσκω εναλλακτικούς τρόπους».
Η διοίκηση που υπάρχει θα είναι διαπαραταξιακή με αποκλειστικό σκοπό και στόχο να εξυπηρετεί εξειδικευμένες καταστάσεις και θα στεγασθεί το επόμενο χρονικό διάστημα. Οι προτάσεις είναι δύο: Η μία να κατασκευασθεί ένα προκάτ και αν το κόστος υπερβαίνει τον προϋπολογισμό τότε θα πάει σε ενοικίαση. Το επόμενο χρονικό διάστημα η λειτουργία του θα είναι πλήρης.
Ο Διοικητής του Νοσοκομείου κ. Πέτρος Πέτρου, συνεχάρη τη Νομαρχία Ξάνθης για αυτή την πρωτοβουλία Κοινωνικής Στήριξης κι ανέφερε ότι με τα 35 χρόνια στον κλάδο υγείας έχει αποκτήσει προσωπική εμπειρία με όλα τα υπαρκτά προβλήματα και θα είναι στην διάθεση της κοινωνικής στήριξης όλο το 24ώρο και θα προσπαθήσει να δώσει την καλύτερη δυνατή λύση και βοήθεια σε όλα τα επίπεδα.
Ο Αντιδήμαρχος Ξάνθης κ. Παπασταματίου αφού συνεχάρη το Νομάρχη για αυτήν την πρωτοβουλία ανέφερε ότι θα είναι στο πλευρό αυτής της κοινωνικής προσπάθειας αλλά και ως πρόεδρος του ΚΑΠΗ προτίθεται να συστήσει μία ομάδα μελών τα οποία θα θέση υπ όψιν της στήριξης.
Στις τοποθετήσεις τους οι εκπρόσωποι των φορέων και των εθελοντικών ομάδων δήλωσαν την στήριξή τους στην προσπάθεια του Νομάρχη.

Σχετικά Άρθρα