Γενική

Τελικά υλοποιούνται οι αποφάσεις της Δημαρχιακής Επιτροπής;

Πέριξ της Δημοτικής Αγοράς ένας κόλαφος αυθαιρεσιών που βαρύνει το κυκλοφοριακό

Τελικά σε αυτόν τον τόπο ότι θέλει ο καθένας κάνει. Όπως θέλει ερμηνεύει τις αποφάσεις της Δημοτικής Αρχής και γενικά λειτουργεί κατά το δοκούν και ανάλογα με τα συμφέροντα του. Μόλις την περασμένη Παρασκευή πήρε απόφαση η Δημοτική Αρχή για την διευθέτηση του ζητήματος της στάσης, όχι στάθμευσης και αφετηρίας των Αστικών κοντά στην Δημοτική Αγορά.
Η Δημαρχιακή Επιτροπή απέρριψε αίτημα του Συλλόγου Κρεοπωλών για καινούριο χώρο φορτοεκφόρτωσης επί της οδού Ηρώων με την αιτιολογία ότι υπάρχουν δύο θέσεις φορτοεκφόρτωσης επί της οδού Πεσόντων που επικοινωνούν απευθείας με την δυτική είσοδο της Δημοτικής Αγοράς στην Δυτική πλευρά και εξυπηρετεί άμεσα την τροφοδοσία των επαγγελματιών.
Ο χώρος φορτοεκφόρτωσης συνεπικουρείται και από τις κεντρικές εισόδους της Δημοτικής Αγοράς όπως βορείως της Προέκτασης της Βλαχοπούλου και νοτίως της Σαράντα Εκκλησιών.
Μάλιστα από μέλος της Δημαρχιακής επιτροπής τέθηκε προς συζήτηση το θέμα με αφορμή αίτημα από το ΚΤΕΛ Αστικών Γραμμών για παραχώρηση δύο επιπλέον θέσεων στάσης (αυτό παρερμηνευμένο σύμφωνα με την πραγματικότητα- γίνεται στάθμευση και διανυκτέρευση με ότι αυτό συνεπάγεται για το κυκλοφοριακό χάος που συντελείται) και οι δύο θέσεις φορτοεκφόρτωσης να πάνε στην απέναντι πλευρά της οδού Πεσόντων.
Μάλιστα ο πρώην αντιδήμαρχος Νίκος Φωτιάδης ήταν κάθετος λέγοντας ότι δεν γίνεται κατά την διάρκεια της φορτοεκφόρτωσης να διασχίζεται ο δρόμος με κρέατα πάνω στους ώμους και τελάρα γεμάτα ψάρια.
Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα την τελική ομόφωνη απόφαση της Δημαρχιακής Επιτροπής να μην δοθούν άλλες δύο επί πλέον δύο θέσεις στάσης στα Αστικά και οι θέσεις φορτοεκφόρτωσης να παραμείνουν όπως ήταν παλαιότερα επί της οδού Πεσόντων, και να χρησιμοποιηθούν οι είσοδοι στην Δημοτική Αγορά η προέκταση της Βλαχοπούλου και της Σαράντα Εκκλησιών.
Η παραπάνω μη εκτέλεση της απόφασης της Δημαρχιακής Επιτροπής έχει σαν αποτέλεσμα:
1 ον: Σύμφωνα με το φωτογραφικό ντοκουμέντο της Xanthi News: Η οδός Ηρώων λόγω της μεγάλης κίνησης και συχνής διέλευσης των Αστικών να έχει επιβαρυνθεί κατακόρυφα και έχει καταντήσει απροσπέλαστη.
2 ον: Η οδός Πεσόντων από τέσσερα Αστικά που πρέπει να κάνουν ολιγόλεπτη στάση για αποβίβαση και επιβίβαση των πολιτών έγιναν πέντε- έξι και πολλές φορές επτά και η Πεσόντων χρησιμοποιείται ως στάθμευση και αφετηρία με ότι αυτό συνεπάγεται για τους γύρω κεντρικούς δρόμους αντίθετα με την απόφαση της Δημαρχιακής Επιτροπής.
3 ον: Οι δύο θέσεις φορτοεκφόρτωσης της Δ.Α. μεταφέρθηκαν ως εκ θαύματος στην απέναντι πλευρά της οδού Πεσόντων στερώντας από τους συνδημότες μας δύο πολύτιμες θέσεις στάθμευσης και έσοδα για τον Δήμο.
4 ον: Η είσοδος βορείως της Δ.Α. στο τέρμα της Βλαχοπούλου χρησιμοποιείται σαν χώρος στάθμευσης των φορτηγών των επαγγελματιών με συνέπεια όταν τα Αστικά βγαίνουν από την Πεσόντων με πορεία προς την Ηρώων να γίνεται στην κυριολεξία κομφούζιο γιατί απλούστατα τα Αστικά και τα φορτηγά δεν μπορούν να κινηθούν στον ίδιο χώρο.
5 ον: Μένοντας στον ίδιο χώρο, η απόφαση της Δημοτικής Επιτροπής να γίνει χώρος φορτοεκφόρτωσης δεν υλοποιήθηκε και δεν τηρείται το χρονοδιάγραμμα τροφοδοσίας της Δ.Α. δηλαδή 8- 10 το πρωί και να ελευθερώνεται εκείνος ο χώρος. Αυτό έχει σαν συνέπεια να παρκάρουν τα ΙΧ και τα φορτηγά ψυγεία.
6 ον: Η είσοδος επί της Σαράντα εκκλησιών που αποφασίστηκε από την Δημαρχιακή να χρησιμοποιηθεί ως χώρος φορτοεκφόρτωσης χρησιμοποιείται ως πάρκιγκ ΙΧ από τους ίδιους τους επαγγελματίες και ελάχιστους πολίτες.
Συμπέρασμα. Μόλις την Παρασκευή αποφασίστηκαν κάποια πράγματα από την Δημαρχιακή Επιτροπή με πολύ σκέψη και σύνεση για το καλό των συνδημοτών μας αλλά και των επαγγελματιών που δραστηριοποιούνται μέσα και έξω από την Δημοτική Αγορά.
Κύριε Πρόεδρε της Δημαρχιακής Στάμο Τριμίντζιο μήπως τελικά κάποιος πρέπει να υλοποιεί τις αποφάσεις;

Σχετικά Άρθρα