Γενική

Μιχάλης Στυλιανίδης: «Πιστεύω θα είμαι Δήμαρχος μέχρι το 2014»

Διαψεύδονται οι Κασσάνδρες που ήθελαν να παίρνει το «δαχτυλίδι» της υποψηφιότητας στις εκλογές του 2010 ο Αντιδήμαρχος Στάμος Τριμίντζιος

Αναμενόμενη ήταν η απόφαση του Δημάρχου Ξάνθης Μιχάλη Στυλιανίδη να τοποθετήσει στην θέση του προέδρου της Δημαρχιακής Επιτροπής τον Αντιδήμαρχο Στάμο Τριμίντζιο. Η αιτιολογία είναι ότι λόγω φόρτου εργασίας ο Δήμαρχος Μιχάλης Στυλιανίδης δεν προλαβαίνει να ασχοληθεί και με την δημαρχιακή Επιτροπή και ο κώδικας και η σχετική νομοθεσία του δίνει το δικαίωμα να ορίσει άλλο αντιδήμαρχο στην Δημαρχιακή επιτροπή ως προεδρεύοντα.
Σε δήλωση του στην XanthiNews ο Δήμαρχος Ξάνθης Μιχάλης Στυλιανίδης ήταν κάθετος: «Δεν υπάρχουν ούτε βέρες, ούτε βραχιόλια, ούτε δαχτυλίδια. Πιστεύω ότι θα είμαι δήμαρχος μέχρι και το 2014 αν με ψηφίσουν οι Ξανθιώτες».
Σαφέστατα ο Μιχάλης Στυλιανίδης ξεκαθαρίζει την θέση του σε αυτό το θέμα αφού δήλωσε κατηγορηματικά ότι θα παραμείνει υποψήφιος Δήμαρχος και στην επόμενη τετραετία. Συνεχίζοντας, ανέφερε ότι «η παράταξη είναι δεμένη σαν μια γροθιά και δεν υπάρχει κανένα απολύτως πρόβλημα στις σχέσεις του μεταξύ των Συμβούλων» για να προσθέσει: «Ο λόγος που τοποθέτησα τον κ. Τριμίντζιο στην θέση του Προέδρου της Δημαρχιακής Εκτροπής είναι ότι λόγω της σοβαρής οικονομικής κρίσης που διερχόμεθα πρέπει να τρέχω δεξιά και αριστερά για να κρατήσω τις επαφές μου στα Κέντρα Εξουσίας. Με την υποχρέωση μου να βρίσκομαι στις συνεδριάσεις της Δημαρχιακής επιτροπής κάτι που δυσχέραινε το έργο μου. Έχω το δικαίωμα από τον νόμο να ορίσω έναν εκ των Αντιδημάρχων και αυτό έπραξα. Τα υπόλοιπα όλα είναι μυθεύματα και αποκυήματα της φαντασίας».
Από την πλευρά του, ο κ. Τριμίντζιος χαρακτηρίζει μυθεύματα τα περί διαδοχής και εμμένει στην δήλωσή του ότι λόγω φόρτου εργασίας ο Δήμαρχος του ανέθεσε την προεδρία της Δημαρχιακής Επιτροπής, όπως έχει κάθε δικαίωμα που απορρέει από τον νόμο.
«Μία από τα ίδια» χαρακτηρίζει ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης κ. Χρίστος Πούλιος την ανάθεση των καθηκόντων του προέδρου της Δημαρχιακής Επιτροπής: «Είναι εσωτερικό πρόβλημα της συμπολίτευσης και η πράξη αυτή είναι σύννομη. Είναι όμως παράδοξο και δεν συνηθίζεται η προεδρεία να ασκείται από άλλο πρόσωπο πλην του Δημάρχου. Ο Δήμαρχος έχει πια τόσα πολλά καθήκοντα που δεν προλαβαίνει; Τι θα κάνει; Απλά θα δημαρχεύει»;
Σύμφωνα με τον κ. Πούλιο η τοποθέτηση του Αντιδημάρχου στην θέση του Προέδρου και αν αυτό σημαίνει ότι πήρε το «δαχτυλίδι» του υποψηφίου δημάρχου, αφοράει τις εσωτερικές ισορροπίες της παράταξης τους και δεν τους αφοράει.

Σχετικά Άρθρα