Γενική

Αρχηγική εμφάνιση του Αλέξανδρου Χατζόπουλου

Απών από την Διοίκηση του Δήμου Βιστονίδας ο πρώην Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Μιχάλης Πασχαλίδης

Στο θέμα των 16 εργαζομένων που μένουν μετέωροι λόγω λήξης των προγραμμάτων

Η έκπληξη των Δημοτικών Συμβούλων της Συμπολίτευσης, Αντιπολίτευσης και των Δημοσιογράφων, ήταν μεγάλη γιατί ο Δήμαρχος Βιστωνίδας Νικόλαος Ζλάτκος δεν πρότεινε σε κανένα πόστο στην Διοίκηση του Δήμου, στο άλλοτε δεξί του χέρι, τον πρώην πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Μιχάλη Πασχαλίδη, κατά την διάρκεια της Συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Βιστονίδας προχθές το βράδυ.
Ο κ. Πασχαλίδης δεν έκρυψε την πικρία του, γεγονός που δεν πέρασε ασχολίαστο από τους παριστάμενους. Στην προσπάθεια διερεύνησης, του τι μεσολάβησε και ο Δήμαρχος κ. Ζλάτκος έριξε στα «αζήτητα» ένα από τα βασικά πολιτικά του στελέχη, βρέθηκαν χείλη ερμητικά κλειστά.
Από κύκλους της αντιπολίτευσης και της συμπολίτευσης βγαίνει το συμπέρασμα ότι ο Δήμαρχος Βιστωνίδας Νικόλαος Ζλάτκος δεν έχει πρόβλημα στην διοίκηση και τον έλεγχο του Δήμου, πράγμα που επιβεβαιώνεται και από τον χειρισμό της «κατά λάθος παραβίασης» από εργολάβο κατά την εκτέλεση έργου στην Διομήδεια, καθώς επίσης και στον χειρισμό των 16 υπαλλήλων που εργάζονται στον δήμο του επί σειρά ετών και δεν λαμβάνει καμία μέριμνα για το εργασιακό τους μέλλον παρ ότι η πολιτεία του δίνει την δυνατότητα αυτή. Όπως φάνηκε, ούτε ο μουσουλμάνος αντιδήμαρχος της παράταξης Ζλάτκου δεν γνώριζε τα όρια του παλαιού και αχρησιμοποίητου μουσουλμανικού νεκροταφείου στην Χαίτη.
Αρχηγική εμφάνιση έκανε ο νέος Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Αλέξανδρος Χατζόπουλος ο οποίος δεσμεύτηκε υποκαθιστώντας τον Δήμαρχο- που ήταν δίπλα του στο προεδρείο- ότι κανένα παιδί (εργαζόμενος του δήμου) δεν θα απολυθεί (εγγυήθηκε ο ίδιος) και ότι αυτό το θέμα θα έρθει προς συζήτηση όταν και όποτε κρίνει η Διοίκηση του Δήμου. Τελικό συμπέρασμα ήταν μετά και την παρέμβαση του Δημάρχου ότι αυτό το θέμα θα συζητηθεί μετά τον Απρίλιο.
Στο θέμα των παλαιών υποχρεώσεων του Δήμου σε επαγγελματίες που αφορούν στην διοίκηση του Δήμου επί Τσολακίδη, που ακόμη είναι απλήρωτοι ενώ οι νέες συνεργασίες του Δήμου πληρώνονται μετρητοίς ο κ. Παραστατίδης χαρακτήρισε την διοίκηση του Δήμου αναξιόπιστη.
Ο δε κ. Τσολακίδης είπε: «Δεν πληρώνετε τις παλιές υποχρεώσεις του Δήμου για να μας εκθέσετε». Τα επιχειρήματα της Αντιδήμαρχου κυρίας Τάνια Σεραφιά που δέχτηκε τον έλεγχο από την αντιπολίτευση σε αυτό το θέμα δεν έπεισαν και χαρακτηρίσθηκαν φτωχά.
Έκπληξη προκάλεσε η θέση του κ. Παραστατίδη ο οποίος σε συνεννόηση με τον επικεφαλής της αντιπολίτευσης κ. Τσολακίδη δεν ψήφισαν την διάθεση πίστωσης ποσού 10.000 ευρώ για την Οργάνωση Εκδήλωσης Πρωτοχρονιάς Υπαπαντής του Κυρίου και το ποσό της πίστωσης των 25.000 ευρώ για την οργάνωση της εκδήλωσης «μουτζουροδευτέρα». Ο λόγος σύμφωνα με τον κ. Παραστατίδη είναι ότι ποτέ μετά από αυτές τις εκδηλώσεις δεν δίνεται στο σώμα ο οικονομικός απολογισμός. Από την πλευρά της αντιπολίτευσης αφέθηκε να εννοηθεί ότι μέρος των χρημάτων αυτών δίνεται για να καλυφθούν άλλες ανάγκες του Δήμου.
Ακολούθησε ψήφισμα στήριξης των Αγροτών.

Σχετικά Άρθρα