Γενική

Καταγγελία της ΝΕ ΚΚΕ Ξάνθης για παιχνίδια του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ στη μειονότητα

Μιλάει περί χαϊδέματος αυτιών μηχανισμών για την μοιρασιά ψήφων

Για παιχνίδια του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ στη μειονότητα κάνει λόγο με ανακοίνωση της η ΝΕ ΚΚΕ Ξάνθης. Ειδικότερα καταγγέλλει τον υποψήφιο του κόμματος κος Χασάν Μαλκότς για τον ορισμό: «τουρκικός» που έδινε στον συνδυασμό του στις προηγούμενες δημοτικές εκλογές και τον κατηγορεί ότι ανέδειξε ως κύριο θέμα τον εθνοτικό συλλογικό αυτοπροσδιορισμό, ότι η μειονότητα είναι Τουρκική, θέλοντας να χαϊδέψει τα αυτιά των μηχανισμών της μειονότητας και να συμμετέχει στη μοιρασιά των ψήφων.
Συγκεκριμένα η ανακοίνωση της ΝΕ ΚΚΕ Ξάνθης έχει ως εξής:
«Η γενικότερη στάση του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ σε ό,τι αφορά την ψήφο της μειονότητας, στους Νομούς Ροδόπης και Ξάνθης, είναι ενδεικτική της αγωνίας του για εκλογική επιβίωση αλλά και του καιροσκοπικού του χαρακτήρα. Η μετεκλογική συμπεριφορά επιβεβαιώνει τη συμμετοχή του στο παιχνίδι όλων εκείνων των μηχανισμών που επιδίωξαν να εγκλωβίσουν την ψήφο της μειονότητας και να την κάνουν ανώδυνη για την αντιλαϊκή πολιτική και τους υπεύθυνους που την προωθούν (ΠΑΣΟΚ- ΝΔ) ή τη στηρίζουν (ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ).
Έδωσε τη μάχη της ψήφου αναδεικνύοντας ως κύριο θέμα τον εθνοτικό συλλογικό αυτοπροσδιορισμό, ότι η μειονότητα είναι Τουρκική, θέλοντας να χαϊδέψει τα αυτιά των μηχανισμών της μειονότητας και να συμμετέχει στη μοιρασιά των ψήφων. Είναι χαρακτηριστικό το παράδειγμα του υποψηφίου της Ξάνθης Χασάν Μαλκότς, ο οποίος είναι επικεφαλής του αμιγώς μειονοτικού δημοτικού συνδυασμού στο δήμο Ξάνθης που κατά τη διάρκεια των περασμένων δημοτικών εκλογών αυτοαποκαλούνταν «τούρκικος». Είναι αποκαλυπτικά τα όσα δημοσιεύτηκαν στον τοπικό τύπο, για την συμμετοχή του συγκεκριμένου υποψηφίου του ΣΥΝ/ ΣΥΡΙΖΑ στο Νομό Ξάνθης, τη δημόσια υποστήριξη που είχε από τους παράγοντες της μειονότητας. Χαρακτηριστικό το απόσπασμα από την ανακοίνωση των υποψηφίων του ΣΥΝ/ ΣΥΡΙΖΑ Ζεϊμπέκ- Μαλκότς που αναφέρει «ζητάμε τους τιμημένους ψήφους των ομοφύλων μας που δεν είναι ικανοποιημένοι με την τωρινή κατάσταση που υπάρχει. Συστήνουμε, όμως σε αυτούς που δεν εγκρίνουν το πρόγραμμα που παρουσιάζουμε να δώσουν την ψήφο τους στους υπόλοιπους υποψήφιους ομοφύλους μας».
Βέβαια το εκλογικό αποτέλεσμα είναι πολύ μακριά από τις προσδοκίες του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ και τα όσα διέδιδαν για την εκλογή βουλευτή. Η Νομαρχιακή του Επιτροπή στη Ροδόπη, προκειμένου να πάρει αποστάσεις μετεκλογικά από τη Συμβουλευτική Επιτροπή, κατήγγειλε το γεύμα που διοργάνωσε τη Δευτέρα, μετά τις εκλογές, στο οποίο πήρε όμως μέρος ο υποψήφιός του από την Ξάνθη, Χασάν Μαλκότς.
Είναι τεράστια ευθύνη όσων στην πολιτική αντιπαράθεση αντί να βάλουν τα ταξικά προβλήματα των εργαζομένων, βάζουν στην πρώτη γραμμή θέματα όπως αυτά του εθνοτικού αυτοπροσδιορισμού, συμβάλλοντας έτσι στην όξυνση του εθνικισμού, που αποτελεί όπλο στα σχέδια των μονοπωλίων και του ιμπεριαλισμού για το Αιγαίο, τα Βαλκάνια και την περιοχή γενικότερα.
Η πραγματική γραμμή αντιπαράθεσης ήταν και θα είναι: λαός/μονοπώλια. Αυτό αφορά όλους τους εργαζόμενους της χώρας και της περιοχής μας ανεξάρτητα από καταγωγή, γλώσσα ή θρησκεία».

Σχετικά Άρθρα