fbpx
Γενική

Έγραψαν οι τοπικές εφημερίδες


ΜΑΧΗΤΗΣ
Κανένα Νοσοκομείο ή Κέντρο Υγείας στην Α.Μ. – Θ. δεν πρόκειται να κλείσει, διαβεβαίωσε από την Ξάνθη απ΄ όπου βρέθηκε την Παρασκευή το απόγευμα, ο Καβαλιώτης Υφυπουργός Υγείας Μιχάλης Τιμοσίδης,
Ο κ.Τιμοσίδης μίλησε στη Νομαρχιακή συνέλευση του ΠΑΣΟΚ Ξάνθης στο ξενοδοχείο ΝΑΤΑΣΣΑ στους κοινωνικούς φορείς της Ξάνθης., ενώ το παρόν έδωσε στην εκδήλωση και ο Αναπληρωτής Ανάπτυξης Υπουργός Σωκράτης Ξυνίδης.
Ο κ.Τιμοσίδης μίλησε για το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα που κατατίθεται στη Βουλή, την οικονομική κατάσταση της χώρας, καθώς και τον τομέα της υγείας στην Περιφέρεια Α.Μ. – Θ., ενώ στην εκδήλωση βρέθηκε και τοποθετήθηκε και Επιτροπή των «Αγανακτισμένων».

ΑΓΩΝΑΣ
Του Μιχάλη Χαραλαμπίδη Η ιδέα της δημιουργίας μιας νέας πόλης στην Θράκη με το όνομα Ρωμανία δεν ήταν μόνο μια πολεοδομική αρχιτεκτονική πρόταση. Μια απάντηση στα φαινόμενα των μεταναστεύσεων και προσφυγοποιήσεων. Μια πρόταση ανάπτυξης στην περιοχή του κόσμου με το μεγαλύτερο γεωοικονομικό ενδιαφέρον. ‘Ήταν κάτι βαθύτερο. Ήταν η εκπαίδευση των Ελλήνων στην ομορφιά, την φιλοκαλία όταν επί δεκαετίες αντιεκπαιδεύονταν στην ασχήμια και το Κιτς.

ΕΜΠΡΟΣ
Όπως είναι γνωστό τα νομαρχιακά Κέντρα Καταπολέμησης Κουνουπιών καταργήθηκαν στις 30/6 καθώς δεν προβλέπονται από τον Καλλικράτη και η αρμοδιότητα αυτή μεταφέρθηκε στην περιφέρεια η οποία και προκήρυξε διεθνή διαγωνισμό στις 19 Μαΐου, προκειμένου ανάδοχες εταιρείες να αναλάβουν το έργο. Είναι γεγονός ότι υπήρξε καθυστέρηση η οποία όμως – όπως πληροφορηθήκαμε από τον περιφερειακό σύμβουλο Ξάνθης και μέλος της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας κ. Δημήτρη Χαϊτίδη – οφείλεται στην καθυστέρηση της έγκριση του ποσού των 800.000 ευρώ από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση (780.000 για επίγειους και 280.000 για αεροψεκασμούς). Να σημειώσουμε ότι στην Καταπολέμηση των Κουνουπιών συμβάλλουν και οι δήμοι με το ποσό των 200.000 ευρώ. Υπενθυμίζουμε ότι όταν το έργο ήταν σε νομαρχιακό επίπεδο η χρηματοδότηση του ήταν από τους ΚΑΠ και τους δήμους. Στο μεταξύ τα κουνούπια …που δεν καταλαβαίνουν από γραφειοκρατία ή από οικονομική στενότητα «αγρίεψαν» καθώς χάθηκε πολύτιμος χρόνος για την καταπολέμησή τους, γεγονός που αποδέχεται ο κ. Χαϊτίδης, προσθέτοντας ότι του χρόνου δεν θα υπάρχουν αυτές οι καθυστερήσεις και η καταπολέμηση θ’ αρχίσει στο χρόνο που πρέπει.

ΑΔΕΣΜΕΥΤΗ
Παρόν φυσικά στη χθεσινή γεν. συνέλευση της ΣΕΚΕ και ο γεν. διευθυντής της και ο βουλευτής Ξάνθης Αλέκος Κοντός, ενώ κάπου εκεί είδα και διευθυντή του πολιτικού γραφείου κ.Ιατρίδη.
*Επίσης και ο πρώην βουλευτής Καβάλας Αχιλλέας Καραγκιοζόπουλος έδωσε το παρόν στην γεν. συνέλευση της ΣΕΚΕΠ. Και μόνο η παρουσία του εκεί, προκάλεσε συγκίνηση στους μετόχους και στο κόσμο.
*Άψογος και απλός στα πεπραγμένα της εταιρείας ο Πρόεδρος της ΣΕΚΕ Παναγιώτης Ταρενίδης έκλεψε και πάλι τις εντυπώσεις.

Σχετικά Άρθρα