fbpx
Γενική

Έγραψαν οι τοπικές εφημερίδες

ΜΑΧΗΤΗΣ
Την «κολοκυθιά» έπαιζε στα στελέχη της Θρακικής Σκηνής το βράδυ της Πέμπτης ο Πρόεδρος του Κέντρου Πολιτισμού Μανώλης Φανουράκης, όταν οι ….«σεφ-σουβλατζήδες» της ΦΕΞ πήγαν και τοποθέτησαν ακριβώς στην είσοδο των θερινών «Ολυμπίων» μια τεράστια ψηστιέρα και πουλούσαν….σουβλάκια στους διερχόμενους για δεύτερη φορά!!!! Βάλτε και τα τραπέζια που είχαν κλείσει όλο το δρόμο και το χορευτικό που χόρευε στο στενό δρόμο και καταλαβαίνετε τι γίνονταν…
Όταν λοιπόν ειδοποιήθηκε από τη ΘΡΑΚΙΚΗ ΣΚΗΝΗ να παρέμβει, ο Εμμανουήλ που προφανώς τέτοιες εντολές θα είχε και από τον Δήμαρχο, τόπαιξε…Πόντιος Πιλάτος!
Καθότι κάποιοι «παλικαράδες» της ΦΕΞ, προκαλούσαν κι από πάνω με την συμπεριφορά τους…
-Τώρα θα μου πείτε ότι μπορεί να είχε και τέτοιες εντολές από τον Δήμαρχο…
-Ωστόσο αν δεν μπορεί ο Πρόεδρος του Κέντρου πολιτισμού να κάνει τον….Πρόεδρο, τότε ας παραιτηθεί.!…
Θάναι κι αυτό μια μεγάλη προσφορά….

ΑΔΕΣΜΕΥΤΗ
Θεωρώ πως η βασική φιλοσοφία που διαπνέει το νομοσχέδιο για αναγκαστική (και ας απαλείφθηκε ο όρος από το κείμενο του νομοσχεδίου, η ουσία παραμένει) εκκαθάριση πρωτοβάθμιων και δευτεροβάθμιων οργανώσεων, εφ΄ όσον οι πρώτοι δεν είναι ενεργοί ή δεν καλύπτουν τις 30.000 ευρώ απαραίτητο κεφάλαιο και οι δεύτεροι δεν συγχωνευθούν ή δεν μετατραπούν σε κεφαλαιουχικές εταιρίες, αποδυναμώνει σε αφάνταστο βαθμό τις οργανώσεις.
Τους στερεί το δίκτυο τους, τις επιβαρύνει με προσωπικό, το οποίο πλέον θα λειτουργεί με πολύ χαμηλή παραγωγικότητα λόγω έλλειψης δικτύου και με υψηλό κόστος και τις καθιστά μη ανταγωνιστικές έναντι των ισχυρών ιδιωτικών επιχειρήσεων.
Το ερώτημα, λοιπόν, είναι ποιος θα είναι τελικά ο κερδισμένος και ποιος ο χαμένος, εφ΄ όσον ψηφιστεί το συγκεκριμένο σχέδιο νόμου.
Κερδισμένες σίγουρα θα είναι οι μεγάλες ιδιωτικές επιχειρήσεις που διακινούν αγροτικά εφόδια και προϊόντα.
(Ο βουλευτής Αλέξανδρος Κοντός στην ομιλία του στη Βουλή για το Νομοσχέδιο Σκανδαλίδη για τους Συνεταιρισμούς). .

ΕΜΠΡΟΣ
Δύο γεμάτες ώρες αφιέρωσε το μεσημέρι της Πέμπτης στα τοπικά ΜΜΕ ο δήμαρχος Ξάνθης Μιχάλης Στυλιανίδης, προκειμένου να πραγματοποιήσει μία εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη Τύπου, ξαφνιάζοντας με την πρωτοβουλία του, καθώς στην μακρόχρονη θητεία του στην ηγεσία του δήμου δεν συνηθίζει να εντάσσει τέτοιες τακτικές στην επικοινωνιακή του πολιτική. Χωρίς εισαγωγή ο κ. Στυλιανίδης έδωσε «πάσα» στους δημοσιογράφους, καλώντας τους να ρωτήσουν για θέματα που άπτονται των προσωπικών του επιλογών και του δήμου.

ΑΓΩΝΑΣ
Και αυτοί οι υπάλληλοι να μην συντονίζονται από μόνοι τους για το καλό των πολιτών… Τι είπε ο δήμαρχος στη συνέντευξη τύπου; Του ζητήσαμε να μας πει τι θα κάνει με τα προβλήματα της καθημερινότητας και ζήτησε διευκρινίσεις. Του είπαμε ότι δεν είναι δυνατόν μία γειτονιά στην πόλη να μην φωτίζεται επί πέντε μήνες ο δρόμος γιατί κάηκαν οι λάμπες στις κολώνες φωτισμού… Δεν είναι δυνατόν το μονοπάτι της ζωής ένα έργο των πολιτών να μην φωτίζεται!!

Σχετικά Άρθρα