fbpx
Γενική

Ικανοποιημένος ο κόσμος της ξανθιώτικης ομάδας από το 3-1 επί του ΟΦΗ

Πρώτη νίκη για την SKODA ΞΑΝΘΗ

Πετυχαίνοντας ένα γκολ στο τέλος του α’ ημιχρόνου κι άλλα δύο στην επανάληψη η SKODA ΞΑΝΘΗ πήρε τους πρώτους της βαθμούς στο φετινό πρωτάθλημα. Ο Θόδωρος Βασιλακάκης (40’), ο Μιχάλ Στάσιακ (50’) και ο Δημήτρης Σουάνης (89’) άνοιξαν λογαριασμό στο σκοράρισμα κι έδωσαν τη δίκαιη νίκη στην ομάδα του Μαρίνου Ουζουνίδη με 3-1 επί του ΟΦΗ.
Περιγραφή αγώνα
Από το ξεκίνημα του αγώνα η «φρεσκαρισμένη» 11άδα της SKODA ΞΑΝΘΗ συγκριτικά με τα προηγούμενα παιχνίδια, ανέλαβε την πρωτοβουλία των κινήσεων στον αγώνα με αντίπαλο τους Κρητικούς. Μέχρι το 40ό λεπτό ήλεγχε πλήρως την αναμέτρηση απέναντι σε μία ομάδα που εκτός από το σουτ του Σουμπίνιο στα πρώτα λεπτά δεν έδειξε ιδιαίτερα απειλητικές διαθέσεις. Η υπεροχή του συγκροτήματος του Μαρίνου Ουζουνίδη όμως μεταφραζόταν σε στημένες φάσεις (κόρνερ και φάουλ) η οποίες περνούσαν ανεκμετάλλευτες. Η πίεση όμως και η υπομονή έφεραν αποτέλεσμα για την SKODA ΞΑΝΘΗ που λίγο αργότερα – στο 40’ – κατάφερε να ανοίξει το σκορ με την όμορφη κεφαλιά του Θόδωρου Βασιλακάκη και να πάει στο ημίχρονο προηγούμενη με 1-0.
Στην επανάληψη η SKODA ΞΑΝΘΗ κατάφεραν να εκμεταλλευτούν την πρώτη στημένη φάση κοντά στην εστία του Κάρολ και με το πρώτο γκολ του Πολωνού αμυντικού Μιχάλ Στάσιακ να πάρουν ένα σαφές προβάδισμα από το 50ό λεπτό, χρονικό σημείο στο οποίο έγινε το 2-0. Στη συνέχεια ο ΟΦΗ όπως ήταν λογικό προσπάθησε να γίνει πιο επιθετικός και χωρίς να απειλήσει δημιουργώντας μεγάλες ευκαιρίες κατάφερε να μειώσει το σκορ με το πέναλτι του Κάλαϊτζιτς στο 65’. Οι δύο προπονητές συνέχισαν πραγματοποιώντας τις αλλαγές τους αλλά ο ρυθμός του αγώνα σταδιακά έπεφτε καθώς υπήρχαν συχνές διακοπές. Στο τέλος δυστυχώς για την SKODA ΞΑΝΘΗ ήρθε ο τραυματισμός του Σπύρου Βάλλα στον αγκώνα αλλά στην συνέχεια ο Δημήτρης Σουάνης στο 89ο λεπτό επωφελήθηκε από την μονομαχία του Καζάκη με τους αντίπαλους παίκτες και με κεφαλιά διαμόρφωσε το τελικό 3-1.
Φάσεις – Γκολ
Στο 5′ σουτ του Σουμπίνιο απέκρουσε ο Βιβιανί.
Στο 9′ η προσπάθεια του Μαρσελίνιο ήταν άστοχη.
Στο 12′ κόρνερ του Ντίκα κεφαλιά του Βασιλακάκη άουτ.
Στο 20′ ο Βερόν έκοψε την τελευταία στιγμή τον Μαρκόφσκι και στη συνέχεια η προσπάθεια του Μαρσελίνιο δεν βρήκε τον στόχο.
Στο 26′ σέντρα του Πόι κεφαλιά του Μαρκόφσκι στα χέρια του Κάρολ.
Στο 33′ το φάουλ του Μαρσελίνιο μπλόκαρε ο Κάρολ.
Στο 35′ το νέο φάουλ του Μαρσελίνιο πέρασε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.
Στο 40′ ο Πόι έκανε την σέντρα και ο θόδωρος Βασιλακάκης με κεφαλιά από κοντά πέτυχε το 1-0.
Στο 50′ μετά από φάουλ του Μαρσελίνιο ο Στάσιακ βρέθηκε στο δεύτερο δοκάρι και με προβολή πέτυχε το 2-0.
Στο 54′ το σουτ του Παπουλή μπλόκαρε ο Βιβιανί.
Στο 65′ ο Εντιμάρ ανέτρεψε τον Σουμπίνιο και ο διαιτητής καταλόγισε το πέναλτι. Το εκτέλεσε ο Κάλαϊτζιτς και πέτυχε το 2-1.
Στο 69′ κόρνερ του Μαρσελίνιο το σουτ του πιεζόμενου Μαρκόφσκι έφυγε λίγο άουτ.
Στο 75′ ο Καζάκης έστρωσε στον Πόι αλλά το δυνατό σουτ του επιθετικού των γηπεδούχδων ήταν άστοχο.
Στο 84′ ο Σουάνης με σουτ απείλησε αλλά η μπάλα κατέληξε κόρνερ από την παρεμβολή του Ταυλαρίδη.
Στο 89′ ο Σουάνης με κεφαλιά πέτυχε το 3-1.
Διαιτητές
Διαιτητής: Αρετόπουλος Αλέξανδρος (ΕΠΣ Τρικάλων)
Α’ Βοηθός: Γρεβενης Αλέξανδρος (ΕΠΣ Χαλκιδικής)
Β’ Βοηθός: Κουρομπυλια Χρυσούλα (ΕΠΣ Μακεδονίας)
4ος Διαιτητής: Αμπάρκιολης Απόστολος (ΕΠΣ Μακεδονίας).
Κίτρινες: 18′ Παπουλής, 62′ Ντίκα, 65′ Εντιμάρ, 78′ Ταυλαρίδης, 90′ Σταθάκης, 90′ Χόρχε Λόπεζ.
Συνθέσεις:
SKODA ΞΑΝΘΗ: Βιβιανί, Μπέρτος, Εντιμάρ, Στάσιακ, Βάλλας (88′ Σταθάκης), Ντίκα, Βασιλακάκης, Πόι, Μαρσελίνιο, Μάρα (69′ Σουάνης), Μαρκόφσκι (72′ Καζάκης).
ΟΦΗ: Κάρολ, Βερόν (58′ Χόρχε Λόπεζ), Γαλανόπουλος, Ταυλαρίδης, Πίτσος, Κάλαιτζιτς, Καμπάνταης (59′ Μάντζιος), Γεωργίου, Παπουλής, Σουμπίνιο, Ζόρντι Λόπεζ (73′ Μποντόρ).
Οι δηλώσεις των προπονητών:
ΝΙΚΟΣ ΑΝΑΣΤΟΠΟΥΛΟΣ (ΟΦΗ): «Πρώτο παιχνίδι μετά από απουσία ενός μήνα. Δυστυχώς δεν είχαμε τον ρυθμό που θέλαμε αφενός και αφετέρου ξέραμε την δυσκολία του αγώνα με την SKODA ΞΑΝΘΗ που μέχρι σήμερα δεν είχε νίκη. Νομίζω πως καθοριστικά ήταν τα χρονικά σημεία των δύο γκολ που δεχθήκαμε. Το πρώτο στο 40’ και το δεύτερο στο 4ο λεπτό του β΄ μέρους. Ήμασταν καλοί μέχρι το 15’ είχαμε και φάση για να πετύχουμε γκολ όμως η SKODA ΞΑΝΘΗ ισορρόπησε, μας πίεσε κι αυτό ήταν αναμενόμενο. Παρά το ότι δεχθήκαμε το 2-0, δεν το βάλαμε κάτω, μειώσαμε και νομίζω ότι στη φάση του τρίτου γκολ υπήρξε φάουλ του Καζάκη στον Κάρολ. Αν δεν γινόταν το 3-1 στο σημείο αυτό , θα είχαμε κίνητρο να κυνηγήσουμε το σκορ. Ακόμη το πρωτάθλημα έχει πολύ δρόμο για μας. Υπάρχει μια δύσκολη συνέχεια για μας καθώς ακολουθεί το ντέρμπι με τον Εργοτέλη. Εύχομαι καλή πορεία στην SKODA ΞΑΝΘΗ το ελληνικό ποδόσφαιρο να βρει τον δρόμο του.»
ΜΑΡΙΝΟΣ ΟΥΖΟΥΝΙΔΗΣ (SKODA ΞΑΝΘΗ): «Πετύχαμε μια δίκαιη νίκη, ήμασταν καλύτεροι από τον αντίπαλό μας στην μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα. Σήμερα πήραμε αυτό που αξίζαμε. Μετά το 2-0 για 5-10 λεπτά είχαμε λίγο περισσότερο εκνευρισμό από ότι ίσως έπρεπε. Στη συνέχεια ήμασταν όμως καλύτεροι, ξέραμε τι θέλαμε μέσα στο γήπεδο. Γνωρίζαμε ότι ήταν δύσκολο να παρουσιάσουμε υψηλό θέαμα και πολύ καλό ρυθμό με αντίπαλο τον ΟΦΗ καθώς υπήρχε και η πίεση από τα προηγούμενα αποτελέσματα. Αξίζουν συγχαρητήρια στα παιδιά γιατί είχαν αυτοπεποίθηση και αυτοσυγκέντρωση. Γενικά θεωρώ ότι θα έπρεπε να είχαμε περισσότερους από τους τρεις βαθμούς που έχουμε τώρα στο πρωτάθλημα. Στο ποδόσφαιρο όμως μένουν τα αποτελέσματα και σήμερα πήραμε αυτό που θέλαμε. Ξέραμε ότι θα συναντήσουμε αυτές τις συνθήκες στην σημερινή αναμέτρηση. Έπρεπε να έχουμε υπομονή στο παιχνίδι μας κι αν θέλετε αυτό ήταν και το μυστικό μας. Η ηρεμία μας οι σωστές επιθέσεις. Θέλουμε να συνεχίσουμε έτσι και στα επόμενα παιχνίδια και να έχουμε τον κόσμο κοντά μας,” ενώ ο προπονητής της ξανθιώτικης ομάδας για τον τραυματισμό του Σπύρου Βάλλα είπε: “Φαίνεται σοβαρός ο τραυματισμός του. Μία πρώτη εκτίμηση κάνει λόγο μέχρι και για μήνα εκτός,” ενώ κατέληξε: “Σαν ομάδα λειτουργούμε καλύτερα. Θέλουμε να κάνουμε πιο επιθετικό το στυλ της SKODA ΞΑΝΘΗ.”
Εισιτήρια: 1359
Εισπράξεις: 9.164 €

Σχετικά Άρθρα