fbpx
Γενική

Κρούει τον κώδωνα για γέφυρα Κιμμερίων ο Καραλίδης

Σύσκεψη για την πολιτική προστασία
Σύσκεψη για την πολιτική προστασία ενόψει της χειμερινής περιόδου πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας στην Περιφερειακή Ενότητα Ξάνθης. Τη σύσκεψη του Συντονιστικού οργάνου συγκάλεσε ο Αντιπεριφερειάρχης Ξάνθης Φώτης Καραλίδης, ενώ συμμετείχε ο Προϊστάμενος της Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Κώστας Χουβαρδάς, οι περιφερειακοί σύμβουλοι Κώστας Ζαγναφέρης και Δημήτρης Χαϊτίδης, οι εκπρόσωποι των Δήμων, των ΔΕΚΟ, των Ενόπλων Δυνάμεων και Σωμάτων Ασφαλείας, εκπρόσωποι εθελοντικών οργανώσεων.
Μιλώντας για το αντικείμενο της πολιτικής προστασίας ο Αντιπεριφερειάρχης Φώτης Καραλίδης υπενθύμισε τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν από τα καιρικά φαινόμενα στους Νομούς Ξάνθης και Ροδόπης, κυρίως, την Κυριακή, καθώς και το περιστατικό του εκτροχιασμού.
Ειδικότερα για το σιδηροδρομικό δίκτυο σημείωσε ότι στις βροχοπτώσεις των δύο τελευταίων ετών παρατηρήθηκαν ζημιές και κίνδυνοι για την στατικότητα της σιδηροδρομικής γέφυρας των Κιμμερίων. Όπως ανέφερε προς τους υπεύθυνους του ΟΣΕ, ήδη η ΠΕ Ξάνθης έχει κάνει σχετικό έγγραφο εφιστώντας την προσοχή για τη συντήρηση της γέφυρας. Σύμφωνα με τον Φώτη Καραλίδη το σιδηροδρομικό δίκτυο της Περιφέρειας ΑΜΘ δεν είναι επαρκώς συντηρημένο και προειδοποίησε ότι στην περίπτωση που το ατύχημα του τραίνου είχε συμβεί στα Κιμμέρια, θα υπήρχαν θύματα !
Κατά τα άλλα στη σύσκεψη έγινε ο συντονισμός των φορέων και των υπηρεσιών για την ετοιμότητα σε περίπτωση βροχοπτώσεων και χιονιού, επισημάνθηκαν εμπειρίες από τις προηγούμενες χρονιές και κίνδυνοι που υπάρχουν, καθώς επίσης και συστάσεις για την καλύτερη αποτελεσματικότητα όλου του μηχανισμού της πολιτικής προστασίας σε περίπτωση θεομηνίας.

Σχετικά Άρθρα