Γενική

Με το μάτι από την κερκίδα

Πριν το παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό ο προπονητής μας ο Βόλφ θεωρούσε ότι τα πρώτα 20 λεπτά θα είναι κρίσιμα. Τελικά θα έπρεπε να περιμένει άλλα τόσα για να αντιληφθεί και ο ίδιος και εμείς ότι όταν κλείνεσαι στα καρέ σου, τρως γκόλ.
****
Ο αγώνας της Skoda με τον ΠΑΟ άρχισε στις 19:00 το βράδυ της Κυριακής και μεταδόθηκε από το Nova Sport 1. Ο Τενκάτε που παρουσίασε τον Παναθηναϊκό με την 6 η διαφορετική αμυντική γραμμή τα τελευταία 6 παιχνίδια, κατάφερε με ένα κακό ΠΑΟ να πάρει τους 3 πολύτιμους βαθμούς και να στείλει τους Ξανθιώτες στις γιορτές παλιάς πόλης στεναχωρημένους.
****
4- 3- 2- 1 έπαιζε ο ΠΑΟ αλλά η Ξάνθη δεν μπορέσαμε να καταλάβουμε τι έπαιζε!!! Όλοι έτρεχαν πάνω κάτω, δηλαδή μόνο κάτω, αφού είμαστε συνέχει στην άμυνα. Αυτό έκανε τον Βόλφ να αρχίσει να σηκώνεται από τον πάγκο από το 4 ο κιόλας λεπτό. (Φορούσε μαύρο παντελόνι και ασορτί μαύρο μπλουζάκι πόλο).
****
Στην αποστολή στο Μαρούσι δεν ήταν ούτε ο Τζιωρτζιόπουλος που έχει πρόβλημα στους προσαγωγούς ούτε ο Λουτσιάνο που έχει πρόβλημα στον αστράγαλο. Οι δύο αυτοί παίκτες που δεν αγωνίστηκαν έκαναν και την μεγάλη διαφορά!!! Το πρώτο πεντάλεπτο ήταν χαλαρό και από τις δύο ομάδες. Μέχρι το 10 ο λεπτό η Skoda ήταν ασυγκρότητη.
****
Στο 15 έγινε το πρώτο σουτ από τον Λετο από πλάγια αριστερά αλλά ήταν έξω πάνω από τα δοκάρια του Γκσπούρνικ. Σημειωτέον ότι την Κυριακή ο Λέτο είχε γενέθλια. Το σούτ χειροκρότησαν οι περίπου 30.000 φίλαθλοι του ΠΑΟ. Νούμερο που ο Πανόπουλος δεν πρόκειται να δει ποτέ όποια μεταγραφή και να κάνει στην Skoda.
****
Ο Ελβετός Τζάκι έκανε δύσκολη την ζωή του Σαλπιγκίδη και ο Πόι πρόσεχε τον Γκάμπριελ. Ο Κιντάνα έκανε δύσκολη την ζωή στον Ντάρλα, αλλά γυρνούσε να βοηθήσει και τον Παπαδημητρίου που μάρκαρε τον Λέτο. Η Skoda προφανώς εκτελώντας της οδηγίες του Βόλφ κρατούσε άμυνα όλο το πρώτο 20λεπτο.
****
Η ομάδα ήταν στημένη έτσι που ο Σουάνης ήταν ο μόνος επιθετικός και κάπου, κάπου έβγαινε και ο Πόι μπροστά να τον βοηθήσει. Όμως δεν κάναμε ούτε μια καλή ευκαιρία το πρώτο ημίχρονο.
****
Στην άμυνα πάλι όπου πέρσι είχαμε την 4 η καλύτερη άμυνα, ήμασταν το ίδιο χάλια με τον αγώνα του ΠΑΣ. Αυτό έκανε τον Βολφ και τον Κωνσταντινίδη που βρισκόταν δίπλα του να κάθονται στα κάρβουνα. Η επιθετική διάθεση που ήθελε- έτσι είπε στην συνέντευξη πριν τον αγώνα- να δώσει ο Βόλφ στην Skoda πήγε περίπατο.
****
Άμυνα, άμυνα η Ξάνθη ο Παναθηναϊκός πίεζε και τελικά ήταν λογικό να πετύχει γκολ μετά από τις πολλές στημένες φάσεις (φάουλ και κόρνερ) που έκανε. Άλλωστε ο ΠΑΟ είχε να χάσει 14 συνεχόμενες αγωνιστικές από το προηγούμενο ακόμη πρωτάθλημα. Η Ξάνθη- αυτή η Ξάνθη- θα του στερούσε το σερί αυτό.
****
Ο Σουάνης που πέρσι έκανε καλά παιχνίδια, ήταν αβοήθητος μόνος του μπροστά. Ο Κιντάνα και ο Πόι εκτός από την δουλειά στο κέντρο, αντί να κάνουν διεισδύσεις εκτελούσαν και ανασταλτικά καθήκοντα. Ο ΠΑΟ δεν ήταν καλύτερος της Ξάνθης, είχε και αυτός τα χάλια του στην επιθετική γραμμή και το κέντρο, όμως απειλούσε με φάουλ, με κόρνερ και με ένα σουτ του Λέτο στο 27 καρδιοχτύπησε τον πάγκο του Βόλφ.
****
Η Skoda ήταν 7 η πέρσι, 8 η πρό- πέρσι, 4 η το 2005, βγήκε 3 φορές Ευρώπη, φέτος λένε ότι έχει καλύτερο ρόστερ, όμως δεν στάθηκε στο ύψος της. Έπαιξε με τον Παναθηναϊκό λες και ήταν νεοφώτιστη στην Α κατηγορία. Αν δεν ήταν και ο Γκσπούρνιγκ να κάνει δυο τρεις αποκρούσεις στο δεύτερο ημίχρονο θα μιλούσαμε σήμερα για συντριβή.
****
Τέλος πρέπει να αναφέρουμε ότι στο Μαρούσι δεν υπήρχαν φίλαθλοι της Ξάνθης αφού η εκδρομή των XanthiFans δεν συγκέντρωσε συμμετοχές και δεν πραγματοποιήθηκε τελικά.

Σχετικά Άρθρα