fbpx
Γενική

Λάσπη

Με την αθώωση του Δημάρχου, 12 Δημοτικών Συμβούλων και του ενός επαγγελματία, ολοκληρώθηκε το απόγευμα της Τρίτης η συνεκδίκαση πέντε διαφορετικών υποθέσεων παράβασης καθήκοντος, για μη ανακλήσεις αδειών καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος.
Συνολικά 13 μέλη της πρώην Δημαρχιακής Επιτροπής και της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής κατηγορούνταν για παράβαση καθήκοντος εξαιτίας της μη ανάκλησης ή της άρσης προηγούμενης ανάκλησης άδειας για 5 για τα καταστήματα Baiser, Μariposa, La terra, R the Bar και Πιτσαρία Κωνσταντινίδη.
Πρόκειται για το Δήμαρχο Μιχάλη Στυλιανίδη και τους Δημοτικούς Συμβούλους Νίκο Φωτιάδη, Χρήστο Μούρκα, Νίκο Σπυριδόπουλο, Γιώργο Παπασταματίου, Μανώλη Φανουράκη, Απόστολο Αγκόρτζα, Χρήστο Πούλιο, Κρίτωνα Καλογερή, Δημήτρη Βορίδη, Σπύρο Μαζαράκη, Νίκο Ανταμπούφη και τον πρώην Δημοτικό Σύμβουλο Σάββα Μελισσόπουλο ενώ για ηθική αυτουργία στο αδίκημα κατηγορήθηκε ο επιχειρηματίας του La Terra Στέλιος Χατζηαβραμίδης.
Η δίωξή τους είχε προκύψει μετά από έγγραφο του πρώην Προϊσταμένου της Διεύθυνσης Υγείας Ανδρέα Νεάρχου -που έχει συνταξιοδοτηθεί- που υποστήριζε ότι τα 5 καταστήματα ήταν επανειλημμένα υπότροπα και δεν τους είχε αφαιρεθεί η άδεια. Μάρτυρες υπεράσπισης ήταν η Διευθύντρια του Δήμου Μαρία Σπανού, ο πρώην Δημοτικός Σύμβουλος Λεωνίδας Κωνσταντινίδης, ο επιχειρηματίας του ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ Γιώργος Κατράνης ενώ μάρτυρας του κατηγορητηρίου ήταν η νυν Προϊσταμένη της Διεύθυνσης Υγείας Δέσποινα Μούργου.
Τελικά το δικαστήριο μετά και την αθωωτική πρόταση της εισαγγελέως τους απάλλαξε των κατηγοριών

Σχετικά Άρθρα