Γενική

ΚΑΙ ΚΑΠΩΣ ΕΤΣΙ ΕΓΙΝΕ… ΤΟ 2ο ΛΥΚΕΙΟ ΚΑΙ ΣΤΗΝ… ΙΤΑΛΙΑ!!!

του Ζαΐμη Κωνσταντίνου

Την περασμένη βδομάδα πραγματοποιήθηκε η επταήμερη εκδρομή του 2ου Γενικού Λυκείου Ξάνθης με προορισμό την Ιταλία .Η εκδρομή ξεκίνησε τη Δευτέρα 30 Νοεμβρίου ενώ επιστρέψαμε την Κυριακή 6 Δεκεμβρίου.
Από νωρίς το πρωί της Δευτέρας ο χώρος του σχολείου κατακλύστηκε από χαρούμενα πρόσωπα και πολλές αποσκευές. Η μέρα που όλοι περιμέναμε είχε φτάσει! Σε λίγο ήρθε και η ώρα της αναχώρησης. Πρώτη στάση μας τα Γιάννενα όπου και γευματίσαμε. Οι βόλτες γύρω από τη λίμνη δε θα μπορούσαν να λείπουν από το πρόγραμμα.
Η τελευταία εν Ελλάδι στάση μας πραγματοποιήθηκε στην Ηγουμενίτσα απ’ όπου πήραμε και το πλοίο για Ιταλία. Το γλέντι είχε μόλις ξεκινήσει! Την Τρίτη το πρωί πατήσαμε ιταλικό έδαφος, καθώς αποβιβαστήκαμε στο λιμάνι του Μπάρι. Η πρώτη μας στάση καθ’οδόν για τη Ρώμη πραγματοποιήθηκε στην Πομπήια, την πόλη που σκεπάστηκε από τη λάβα και τη στάχτη του ηφαιστείου Βεζούβιου. Η βρόχη φυσικά δε κατάφερε να μας πτοήσει, είχαμε αποφασίσει να δούμε την Πομπήια ό,τι κι αν γίνει! Τελικά το βράδυ φτάσαμε στη Ρώμη όπου και διανυκτερεύσαμε… Η Τρίτη ήταν αφιερωμένη στο Βατικανό.
Περιηγηθήκαμε στη Βασιλική του Αγίου Πέτρου, στο μουσείο του Βατικανού, στα διαμερίσματα του Βοργία αλλά και στη Καπέλα Σιξτίνα. Στη συνέχεια σειρά είχαν τα… απαραίτητα δωράκια… Το βράδυ διασκεδάσαμε σε club μαζί με ένα σχολείο από το Βύρωνα. Την Τετάρτη επισκεφθήκαμε τις κατακόμβες, το Καπιτώλιο και το Κολοσσαίο ενώ διασχίσαμε κατά μήκος τον ποταμό Τίβερη.Η τελευταία μέρα μας στη Ρώμη όμως δεν τελείωσε εκεί. Καταφέραμε (περί καταρθώματος πρόκειται!) να παρακολουθήσουμε τον ποδοσφαιρικό αγώνα Ρόμα-Βασιλεία στα πλαίσια του Europa League και να δούμε από κοντά το Ολύμπικο.
Δε θα μπορούσαμε, φυσικά, να φύγουμε προτού περάσουμε από τη Φοντάνα ντι Τρέβι όπου η παράδοση λέει πως αν κάποιος ρίξει ένα κέρμα στο σιντριβάνι,τότε θα ξαναγυρίσει σίγουρα στη Ρώμη. Το βράδυ διασκεδάσαμε σε ένα από τα κεντρικότερα club της Ρώμης.Η Πέμπτη είχε άρωμα μεσαίωνα αφού επόμενος σταθμός μας ήταν η Φλωρεντία, η παλιά πρωτεύουσα της Ιταλίας, η γενέτειρα της Αναγέννησης. Εκεί είχαμε μια ξενάγηση της πόλης και κατόπιν ελεύθερο χρόνο για αγορές και βόλτα στο ιστορικό κέντρο της πόλης. Το τελευταίο βράδυ επί ιταλικού εδάφους περιελάμβανε διασκέδαση σε ένα club της Φλωρεντίας. Το πρωί της Παρασκευής ξεκινήσαμε για το λιμάνι της Ανκόνας με προορισμό την Ηγουμενίτσα.
Αλλά η εκδρομή δεν είχε τελειώσει…Στο πλοίο διασκεδάσαμε για τελευταία φορά πριν γυρίσουμε στη βάση μας, στην Ξάνθη. Στην επιστροφή γευτήκαμε τα παραδοσιακά γεύματα του Μετσόβου αλλά και απολαύσαμε τα πανέμορφα τοπία της περιοχής. Τα τέλος του ταξιδιού μας άφησε γλυκόπικρη γεύση. Από τη μια επιστρέψαμε στη ρουτίνα της καθημερινότητας αλλά πάντοτε θα θυμόμαστε τις ωραίες και αστείες στιγμές της εκδρομής…!!! Θα θέλαμε όλοι οι μαθητές να ευχαριστήσουμε το διευθυντή και τους συνοδούς καθηγητές, το δεκαπενταμελές αλλά και τους ξεναγούς χάρη στους οποίους η εκδρομή…απογειώθηκε!!! Τέλος, αξίζει ένα μεγάλο μπράβο σε όλους τους μαθητές για το κέφι και τη διάθεση τους!!!
Συνοδοί Καθηγητές
Κυρμανίδης Αναστάσιος, Καραλίδης Ηλίας, Ραφτόπουλος Παναγιώτα, Λαζαρίδης Γεώργιος, Στογιαννίδου Αργυρώ, Παπαχρηστοπούλου Μαρία, Ορφανίδου Όλγα, Μαυρουδή Αικατερίνη, Κολιακουδάκη Ευαγγελία, Θώμογλου Ζωή, Βλασσιάδου Αικατερίνη, Τσούγα Γεωργία.
Μαθητές
Αδαμίδου Παναγιώτα,Μπατζάκ Γιλμάζ, Αμανιού Αλεξάνδρα,Μπαχτσεβανίδης Χρήστος, Αμβροσιάδης Διάκος,Μπεμπέκη Λουλούδα, Αμπεριάδης Θωμάς,Μπίκος Θεόδωρος, Ανανιάδης Θεόδωρος,Μπουναρτζή Δήμητρα, Αναστασιάδης Κυριαζής,Μπουργουτζόγλου Ειρήνη, Ανδρεάδης Χρήστος,Μπούσιου Ιωάννα, Βακάμη Μαρία,Νταούτ Χασάν Βολκάν, Βακιάνης Παναγιώτης,Νταουτίδου Αναστασία, Βαρελάς Αθανάσιος,Ξανθόπουλος Στυλιανός, Βαρνταπετιάν Αλέξανδρος,Οικονομίδου Αναστασία Ιόλη, Βασιλειάδου Δέσποινα,Ουγιούρ Τουνάι, Βασιλοπούλου Ειρήνη,Παπαγεράκη Μαρία, Βέττη Χρυσάνθη,Παπαδόπουλος Κυριάκος, Γιώρας Πέτρος,Παπαευαγγέλου Κοσμάς, Γκίκα Παρασκευή,Παπαχρήστου Ειρήνη, Δασκαλάκη Παναγιώτα,Παπαχρήστου Χρυσή, Δελή Χασάν Φατμά,Παππά Λαμπρινή, Δεμενίδου Βιργινία,Πατρώνη Δήμητρα, Δεμερτζή Ειρήνη,Πατσαμάνης Γεώργιος, Δεμουρτσίδου Βέρα,Παυλίδης Θεόδωρος, Δερμεντζίδου Σοφία,Πειρουνίδου Σωτηρία, Δημητριάδου Δέσποινα,Πεντεζίδης Γεώργιος, Διαφωνίδου Ελένη,Ραπτοπούλου Ευαγγελία, Ελευθεριάδης Ιωάννης,Ρέστα Βαρβάρα, Εμμανουηλίδου Σοφία,Ρούφος Ιωάννης, Ευθυμίου Κυριάκος,Σαπρανίδου Σοφία, Ζαγναφέρης Ιωάννης,Σελένιος Δημήτριος, Ζαΐμης Κωνσταντίνος,Σιάκκας Στέργιος, Ζαρωτιάδης Νικόλαος,Σιδερίδης Γιάννης, Ζλατίνη Ευαγγελία,Σουλτάνης Παναγίωτης, Ιμάμ Χουσεΐν,Σοφιανίδης Γεώργιος, Ιορδανίδου Νίνα,Σπανός Βασίλειος, Ισκελής Κωνσταντίνος, Σταυρίδου Αναστασία, Ιωάννου Ορέστης,Στεργιοπούλου Κατερίνα, Καλαϊτσίδου Ελίνα,Τασιούδη Ευαγγελία, Τζεπραϊλίδου Μαρία, Τζημήκας Δημήτριος, Τοπαλίδου Ιωάννα, Τριάντης Ραφαήλ, Τρυφίδου Δέσποινα, Τσαγγάλα Δήμητρα, Τσάκαλου Μαρίνα, Τσελεκίδου Δέσποινα, Τσιακυρούδη Σοφία, Φυλαχτάκης Χρήστος, Χαριζάνη Ελισάβετ, Χαριτωνίδης Νικόλαος, Χασαποπούλου Ελένη, Χατζηευαγγέλου Μαρία-Ελένη, Χατζηπατέρα Αθηνά, Χατζόπουλος Ιωάννης, Χατζοπούλου Παρασκευή.

Σχετικά Άρθρα