fbpx
Γενική

Σ. Καραγιαννίδου: «Κάθε χρόνο συνεχίζουμε το φύτεμα δέντρων»

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΘΕΣΗ Η ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΡΑΣΙΝΟΥ

Όπως είναι γνωστό, το νέο έτος έφερε αλλαγές στις αντιδημαρχίες, σε πρόσωπα και στους τομείς ευθύνης τους. Ο δήμαρχος Ξάνθης Μιχάλης Στυλιανίδης έχει λάβει τις αποφάσεις του και η θητεία των νέων αντιδημάρχων, θα είναι περίπου ενός έτους.
Σε προηγούμενο φύλλο της εφημερίδας είχαμε παρουσιάσει τους περισσότερους αντιδημάρχους Ξάνθης, παλιούς και νέους, οι οποίοι μας μίλησαν για τις αρμοδιότητές τους, κάνοντας και έναν απολογισμό του προηγούμενου έτους. Στο σημερινό φύλλο της «ΧΝ» φιλοξενείται η και πάλι αντιδήμαρχος Ξάνθης στον τομέα πρασίνου, Σοφία Καραγιαννίδου, η οποία με τη σειρά της πραγματοποίησε έναν απολογισμό της χρονιάς που πέρασε.
«Κατά το έτος 2009 και τον μήνα Ιανουάριο όπως κάθε χρόνο συνεχίσαμε το φύτεμα τον δένδρων που ξεκίνησε τους προηγούμενους μήνες στον Δήμο μας, φυτεύοντας περίπου 1500 δένδρα, σε πλατείες και παιδικές χαρές, σε χώρους πρασίνου, σε διάφορα δασύλλια, πάρκα, δενδροστοιχίες, σχολεία, σε καινούρια μέρη αλλά και προς αντικατάσταση των κατεστραμμένων, με σχολεία και διάφορους Συλλόγους του Δήμου μας.
Συνεχίστηκε το κλάδεμα για την διαμόρφωση σχήματος, ανανέωση (κλαδεύτηκαν όλες οι τριανταφυλλιές της πόλης μας) και την απομάκρυνση των ξερών και επικινδύνων κλαδιών. Το κλάδεμα διαρκεί από τους Μήνες Νοέμβριο μέχρι Μάρτιο αλλά όταν υπάρχουν σοβαροί λόγοι (π.χ. επικινδυνότητας) γίνεται και κατά τους καλοκαιρινούς μήνες.
Στα μέσα Ιανουαρίου εξωραΐστηκαν όλα τα κεντρικά παρτέρια και μαζί με άλλα φυτά φυτεύτηκαν 500 χειμερινά ανθόφυτα. Στο διάστημα αυτό φυτεύτηκαν στο φυτώριο μας δένδρα και θάμνοι για τις επόμενες χρονιές, αμέσως μετά τα καρναβάλια φυτεύτηκαν γύρω στις 3000 ετήσια ανοιξιάτικα ανθόφυτα και αυτό έγινε την συγκεκριμένη χρονική για να μην πατηθούν από τον κόσμο που συμμετέχει στις λαογραφικές εκδηλώσεις της πόλης μας», είπε η Αντιδήμαρχος Ξάνθης Σοφία Καραγιαννίδου.
Όλοι οι εργαζόμενοι στο τμήμα πρασίνου Ξάνθης, εργάζονται με όρεξη, με σκοπό να διατηρήσουν την Ξάνθη, όσο το δυνατόν πιο πράσινη γίνεται.

Σοφία Καραγιαννίδου
«Επειδή πιστεύουμε ότι το πράσινο είναι υπόθεση όλων μας, κατά την 21η Μαρτίου παγκόσμια ημέρα της Δασοπονίας πραγματοποιήθηκε εκδήλωση δενδροφύτευσης σε συνεργασία με τον σύλλογο γυναικών Δροσερού «Η Ελπίδα» σε παρκάκι του Δροσερού, επίσης με το σχολείο δεύτερης ευκαιρίας και του 5ου Γυμνασίου δενδροφυτεύσαμε το προαύλιο του σχολείου τους.
Από τους μήνες Απρίλιο μέχρι και Σεπτέμβριο σε καθημερινή βάση κουρεύονταν τα χόρτα από τα πάρκα, παρτέρια και δρόμους.
Τον Δεκέμβριο εξωραΐστηκαν όλα τα παρτέρια της καινούριας κεντρικής πλατείας και για πρώτη φορά μάλιστα χρησιμοποιήσαμε έτοιμο χλοοτάπητα και από τον προηγούμενο μήνα άρχισε καινούρια φυτευτική σεζόν με νέες δενδροφυτεύσεις σε διάφορα σημεία του Δήμου μας».

– Το πράσινο είναι υπόθεση όλων και πρέπει να το προστατεύουμε. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι για να κόψεις ένα δέντρο χρειάζονται κάποια λεπτά, ενώ για να μεγαλώσει εκείνο το δέντρο χρειάζονται χρόνια.

– Όλοι οι εργαζόμενοι στο τμήμα πρασίνου Ξάνθης, εργάζονται με όρεξη και με καθημερινές εργασίες, έχουν σκοπό να διατηρήσουν την Ξάνθη, όσο το δυνατόν πιο πράσινη γίνεται.

Σχετικά Άρθρα