fbpx
Γενική

Μια μοναδική ροκ βραδιά με τους Matisse

Μια ξεχωριστή βραδιά επεφύλαξαν στο κοινό τους οι Matisse στο Chili το βράδυ της Παρασκευής. Την διοργάνωση ανέλαβε το Rock madness. «Ο ξανθός και η μπάντα του», όπως αναφέρει αστειευόμενος ο Γιάννης Μασσούρας, ή η «glam pop rock μπάντα», κάτι στο οποίο συμφωνούν όλοι, ξεσήκωσε τους νέους όλων των ηλικιών και τους έκανε να ροκάρουν δυνατά!
Είναι ένα συγκρότημα που δημιουργήθηκε από την αγάπη τους για τη μουσική και σταδιακά καθιερώθηκε στην ελληνική μουσική σκηνή.
Ποιοι είναι όμως οι Matisse;
Απαρτίζονται από πέντε πολύ «δυναμικούς χαρακτήρες». Δεν υπάρχουν διακρίσεις ανάμεσά τους, αλλά κάθε μέλος έχει αναλάβει ευθύνες στον τομέα που μπορεί να προσφέρει τα περισσότερα. Κοινό γνώρισμα… η αγάπη τους για τη μουσική και τα αγγλόφωνα μουσικά ακούσματα. «Οι Matisse δημιουργήθηκαν σε πρώτη φάση για χόμπι.
Μελλοντικά και ιδίως μετά από μία ξεχωριστή διασκευή σε συνεργασία με τη Δήμητρα Γαλάνη, πιθανότατα να ακολουθήσει κάτι πιο ιδιαίτερο. Δεν λένε όχι σε κάτι ανατρεπτικό. «Εάν τεθεί αυτό θα ήθελα να δοκιμάσω κάτι περίεργο. Madonna, Justin Timberlake, Kylie Minogue. Είναι πιο ωραίο να πάρεις κάτι εντελώς διαφορετικό από αυτό που κάνεις και να το αλλάξεις». Ωστόσο, σίγουρα δεν ανταποκρίνονται θετικά στη σκέψη μίας διασκευής, καθώς δεν επιθυμούν να μείνει εκτός κάποιο δικό τους κομμάτι για να προστεθεί μία διασκευή.
Αναφορικά με την κατάσταση που επικρατεί στην ελληνική δισκογραφία, εκτιμούν πως διαρκώς φθίνει διότι δε ρισκάρει και ασχολείται καθαρά με την κατανάλωση του εγχώριου προϊόντος. «Βέβαια, έχουν αντιληφθεί ότι είναι καλύτερο να κλείσουν μικρά αγγλόφωνα συγκροτήματα από ένα μεγάλο όνομα. Έχει πολύ ωραία φωνή η Έλενα Παπαρίζου, αλλά το συμβόλαιό της κοστίζει και δεν είναι σίγουρο ότι θα αποκομίσουν κέρδη. Στο τέλος, οι δισκογραφικές θα καταλήξουν σε γραφεία PR».
Μετά από διόλου μυστική ψηφοφορία, το τραγούδι που συγκέντρωσε τις περισσότερες ψήφους ως πιο αγαπημένο για τους ίδιους είναι το «Today». «Ίσως γιατί είναι το πιο άρτιο μουσικό κομμάτι που έχουμε κάνει έως τώρα και με μία τραγουδίστρια (Johnette Napolitano) που δε γνωρίζεις εύκολα». Ωστόσο, πάντοτε υπάρχουν και κομμάτια που δεν χαίρουν της αποδοχής που θεωρούν ότι θα τύχουν οι καλλιτέχνες τη στιγμή που τα δημιουργούν. Σε αυτή την περίπτωση, οι Matisse πίστευαν πως το «Rock N Roll Mafia», αν και συνεχίζει να παίζεται πολύ, θα είχε μεγαλύτερη αποδοχή. «Στα ραδιόφωνα που παίζουν ξένη μουσική είτε θα παίζουν κομμάτια disco ή μπαλάντες. Δεν υπάρχει κάτι ενδιάμεσο. Το «Rock N Roll Mafia» βγήκε σε μία περίοδο που δεν μπόρεσε να εδραιωθεί ραδιοφωνικά».
Στον τελευταίο τους δίσκο «Rock N Roll Mafia», όπως κατά μία έννοια ο Μάρλον Μπράντο συναντά την Όντρεϊ Χέπμπορν (στο εξώφυλλο του δίσκου), κάπως έτσι ένα κομμάτι όπως το «Mary» συναντά το «Rock N Roll Mafia» με αποτέλεσμα να μας ταξιδεύουν με ξεχωριστές μουσικές προτάσεις… το μόνο που απομένει να κάνουμε είναι να πούμε δυνατά «I like»!

Σχετικά Άρθρα