fbpx
Γενική

Λύνεται ένα σοβαρό πρόβλημα κυκλοφορίας

ΟΛΟΚΛΗΡΩΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΠΡΟΣ Ο.Α.Ε.Δ.

Περίπου ύστερα από ένα εξάμηνο εργασιών, οι οποίες διεξάγονταν καθημερινά, σε ένα από τα πιο πολυσύχναστα σημεία της Ξάνθης, είναι σχεδόν έτοιμος ο δρόμος που οδηγεί στον Ο.Α.Ε.Δ. και στο συνοικισμό του Δροσερού.
Εκτός του νέου δρόμου, κατασκευάζονται και πεζοδρόμια πλάτους δυόμισι μέτρων, τα οποία θα διευκολύνουν τη διέλευση των πεζών, κάνοντας την πρόσβαση στον Ο.Α.Ε.Δ πιο εύκολη και πιο ασφαλή.
Οι απαραίτητες εργασίες απαλλοτρίωσης είχαν διεκπεραιωθεί εγκαίρως και το μόνο που έχει απομείνει τώρα, είναι να πραγματοποιηθούν οι τελευταίες απαραίτητες εργασίες μπαζώματος και κατασκευής των πεζοδρομίων.
Σύμφωνα με τον εργοδηγό, ο νέος πλατύτερος δρόμος θα είναι έτοιμος προς χρήση μέσα στον τρέχοντα μήνα.
Η διαπλάτυνση της συγκεκριμένης οδού είχε κριθεί απαραίτητη, αφού από το σημείο διέρχονται καθημερινά εκατοντάδες συμπολίτες μας, οι οποίοι απευθύνονται στα γραφεία του Ο.Α.Ε.Δ., με σκοπό την εύρεση εργασίας ή άλλης συναλλαγής, με αυτόν το δημόσιο φορέα.
Η διαπλάτυνση της οδού, ξεκινάει λίγο μετά τη σιδηροδρομική γραμμή και καταλήγει μπροστά στο κτίριο του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού και αναμένεται να διευκολύνει πολύ τους επισκέπτες του δημόσιου φορέα.
Η κίνηση στο δρόμο αυτό, οφείλεται, εκτός από την ύπαρξη του Ο.Α.Ε.Δ. και στην ύπαρξη του συνοικισμού του Δροσερού, ο οποίος είναι πολυπληθής, με αποτέλεσμα τα αυτοκίνητα που πηγαινοέρχονται από και προς εκεί, να είναι πολλά, γεγονός, στο οποίο οφείλεται η συχνή δυσκολία στην κυκλοφορία, καθώς και τα «κολλήματα» των οχημάτων.
Επίσης και η ύπαρξη των σχολών του Ο.Α.Ε.Δ. – Κ.Ε.Τ.Ε.Κ., επιβάρυναν ακόμη περισσότερο την κυκλοφορία στο σημείο, αφού εκατοντάδες μαθητές καθημερινά, πηγαινοέρχονταν στο κτίριο.
Η Ξάνθη έχει ανάγκη διαπλάτυνσης οδών, όπου είναι αυτό εφικτό, αφού τα οχήματα αυξάνονται με ραγδαίο ρυθμό. Οι αρμόδιες υπηρεσίες ας κάνουν ότι είναι δυνατό, για την διευκόλυνση της καθημερινότητας των πολιτών, σε μια πόλη, η οποία στην κίνηση και στα μποτιλιαρίσματα, εξελίχθηκε σα σε μεγαλούπολη, λόγω των στενών οδών, γεγονός το οποίο παλιά δεν ίσχυε, αφού τα οχήματα ήταν πολύ λιγότερα.

– Με γοργούς ρυθμούς προχωράει η διαπλάτυνση της οδού, προς τον Ο.Α.Ε.Δ. Ξάνθης και κατ’ επέκταση προς το συνοικισμού του Δροσερού. Η κίνηση στο δρόμο αυτό, οφείλεται, εκτός από την ύπαρξη του Ο.Α.Ε.Δ. και στην ύπαρξη του συνοικισμού του Δροσερού, ο οποίος είναι πολυπληθής, με αποτέλεσμα τα αυτοκίνητα που πηγαινοέρχονται από και προς εκεί, να είναι πολλά, γεγονός, στο οποίο οφείλεται η συχνή δυσκολία στην κυκλοφορία, καθώς και τα «κολλήματα» των οχημάτων.

Σχετικά Άρθρα