fbpx
Γενική

Επόμενο χτύπημα: Το κλείσιμο του αστυνομικού σταθμού;

Μεγάλο πλήγμα: Έκλεισε ο σιδηροδρομικός σταθμός στη Σταυρούπολη

Μετά την πρόσφατη ψήφιση του Νόμου Καλλικράτη με τον οποίο αποφασίστηκε η συνένωση του ορεινού Δήμου Σταυρούπολης με τον αστικό Δήμο Ξάνθης, άρχισε σταδιακά η ερήμωση της περιοχής, γεγονός που οι τοπικές Αρχές είχαν ήδη προειδοποιήσει ότι είναι αναπόφευκτο να συμβεί.
Η αρχή έγινε μόλις την προηγούμενη εβδομάδα με το κλείσιμο του Σιδηροδρομικού Σταθμού στον οικισμό της Σταυρούπολης, που λειτουργούσε και εξυπηρετούσε κατοίκους, επισκέπτες και στρατιώτες, της περιοχής που εκτείνεται από την πόλη της Ξάνθης έως και το Παρανέστι Δράμας και απασχολούσε τρία άτομα.
Κάτοικοι και Τοπικές Αρχές άλλα και επαγγελματίες του Δήμου, εκφράζουν την ανησυχία τους για την αποχώρηση του Σταθμού του ΟΣΕ που αποτελούσε βασικό στοιχείο της σταδιακής αγροτουριστικής ανάπτυξης που συντελείται στην περιοχή την τελευταία δεκαετία, ενώ ήδη φημολογείται πως έπεται η υποβάθμιση του αστυνομικού τμήματος του κέντρου υγείας και της πυροσβεστικής.
Ο Δήμαρχος Σταυρούπολης Γιώργος Καρασακαλίδης δήλωσε στην XanthiNews: «Είναι ένα καίριο χτύπημα για εμάς γιατί ο σταθμός λειτουργούσε για πάρα πολλά χρόνια ανελλιπώς. Είναι ένα πλήγμα στις υπόλοιπες υποδομές, όπως στο στρατόπεδο και στον τουρισμό. Υπολογίζουμε ότι θα γίνει το ίδιο και με τον αστυνομικό σταθμό Σταυρούπολης. Παρακαλώ να σεβαστούν ότι ο Δήμος είναι σε προσφυγή στα δικαστήρια για την οντότητα του Δήμου Σταυρούπολης. Η ανασφάλεια των κατοίκων μεγαλώνει καθώς το δύσκολο ορεινό ανάγλυφο δεν μπορεί να εξυπηρετηθεί από την πόλη της Ξάνθης. Δυστυχώς, δικαιωνόμαστε όταν είπαμε ότι το σχέδιο Καλλικράτης θα επιβαρύνει τη ζωή των πολιτών μας».

Σχετικά Άρθρα