fbpx
Γενική

Έγραψαν οι τοπικές εφημερίδες

ΑΓΩΝΑΣ
Επενδυτικά σχέδια, ΕΣΠΑ, ευρωπαϊκές χρηματοδοτήσεις, σχεδιασμός ανάπτυξης της Θεσσαλονίκης και οι λιμένες της Β. Ελλάδας αποτελούν το πεδίο δραστηριότητας της μονάδας. Την ηλεκτρονική διακυβέρνηση εγκαινιάζει στη Θεσσαλονίκη n κυβέρνηση.
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ “ΣΤΡΑΤΗΓΕΙΟ” για την περιφέρεια Μακεδονίας Θράκης, το οποίο θα αναλάβει να τρέξει όλα τα πρότζεκτ ανάπτυξης που αφορούν την περιοχή, αλλά και να εξυπηρετεί επιτόπου κάθε αίτημα επιχειρηματία ή καταναλωτή, εγκαινιάζει στη Θεσσαλονίκη, καθώς, η κυβέρνηση κάνει πράξη εκεί την εξαγγελία της περί ηλεκτρονικής διακυβέρνησης.
Πρόκειται για την Επιχειρησιακή Μονάδα Ανάπτυξης, n οποία, σύμφωνα με πληροφορίες του “ΚτΕ”, βρίσκεται στο τελικό στάδιο της νομοθετικής οργάνωσης της και απομένει πλέον n διοικητική της στελέχωση για να λειτουργήσει, ανοίγοντας μια νέα εποχή για την περιοχή και τους ανθρώπους της. Η μονάδα αποτελεί μια καινοτόμο προσπάθεια, η οποία, αν και θα εφαρμοστεί πιλοτικά, έχει ένα ευρύτατο πεδίο εφαρμογών, καθώς αποφασίζει, εποπτεύει. χαράσσει στρατηγική ανάπτυξης και φυσικά διεκπεραιώνει αιτήματα που σχετίζονται με τις αρμοδιότητές της.

ΕΜΠΡΟΣ
Κάθε επιχείρηση λειτουργεί με τους δικούς της κανόνες. Κανόνες που εδραιώνονται και εξαρτώνται από τη φύση του προϊόντος ή της υπηρεσίας και τη διοίκησή της. Μια επίσκεψη στην ξανθιώτικη εταιρία προγραμματισμού SciGen αποτελεί ένα διαφωτιστικό ‘παράθυρο’ στον ‘μαγικό’ κόσμο των προγραμματιστών, όπου η οργάνωση δομείται διαφορετικά και η στοχευμένη αγορά περιλαμβάνει όλα τα μήκη και πλάτη της γης. Η επίπλωση και η διακόσμηση δεν είναι εντυπωσιακή, αλλά διαθέτει κάθε καινούργια τεχνολογία σε ότι αφορά τους υπολογιστές. Πίσω από τις οθόνες νέοι άνθρωποι πότε μένουν απορροφημένοι για ώρες και πότε ανταλλάσσουν ιδέες και συμβουλές. Π

ΑΔΕΣΜΕΥΤΗ
Επισκέφθηκα προχθές την Σταυρούπολη, κάτι που κάνω συχνά, θέλοντας να απολαύσω την ομορφιά της ορεινής πλευράς της Ξάνθης, αλλά και την όμορφη Σταυρούπολη… Όμως στενοχωρήθηκα όταν για πρώτη φορά αντίκρισα τους δρόμους της Σταυρούπολης μέσα στα σκουπίδια!!!
-Η αλήθεια είναι ότι δεν είχα ξαναδεί την Σταυρούπολη σ’ αυτά τα χάλια και έμεινα έκπληκτος με την εικόνα που συνάντησα. ..
-Κύριε Δήμαρχε της Σταυρούπολης, φίλε Γιώργο Καρασακαλίδη, τι συμβαίνει; Η Σταυρούπολη έχει επενδύσει στην τουριστική επισκεψιμότητα.
-Σκουπίδια όμως και Τουρισμός δεν μπορούνε να συνυπάρξουν!!! Μήπως πρέπει να ασχοληθείς περισσότερο με τη περιοχή σου, διότι τελικά ο «Καλλικράτης» σε απασχόλησε τόσο πολύ, που δεν απασχολείσαι καθόλου δυστυχώς με τα ΑΛΗΘΙΝΑ προβλήματα της περιοχής σου.
-Κι όμως, μέχρι 31/12/2010 θα είσαι ο Δήμαρχος και δεν νοείται να έχει γεμίσει «σκουπίδι» όλη η περιοχή σου και να μη κάνεις κάτ

ΜΑΧΗΤΗΣ
Επί της επιθέσεως που δέχθηκε ο Νομάρχης Ξάνθης κ. Γιώργος Παυλίδης από τον Βουλευτή κ. Σ. Ξυνίδη, για το θέμα της σχεδιαζόμενης νέας ρύθμισης στον εθνικό πάρκο (RAMSAR) δήλωσε: «Η παλαιοκομματικού τύπου, με δόσεις λάσπης, επίθεση εναντίον μου για το τι έκανα για την ανατροπή των επώδυνων ρυθμίσεων στις παραλιακές μας ζώνες από το 1996, απολύτως προβλέψιμη, δεν με αγγίζει. Τα προβλήματα της κοινωνίας και της ανάπτυξης δεν έχουν χρώματα. Συγκρούσθηκα με όλες τις Κυβερνήσεις για το θέμα αυτό.
Υπάρχει ένας τεράστιος όγκος λεπτομερών προτάσεων μας σε συνεργασία και με το ΤΕΕ Θράκης, που για μια ακόμη φορά επιχειρείται να παραβλεφθούν. Το ζήτημα της δυνατότητας αξιοποίησης όλων των παραλιών της περιφέρειας ΑΜ-Θ είναι αδιαπραγμάτευτο.

ΘΡΑΚΗ
Δυστυχώς, το «βύσσινο» μας το σερβίρισαν, να είναι καλά ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, και αφού τους επιστρέψαμε να μας ξεγελάσουν με σοκολατάκια και χάντρες, λες και ήμασταν πιτσιρίκια, τώρα με ΜΠΑΜΠΟΥΛΑ την Τρόικα είμαστε οι Έλληνες υποχρεωμένοι να τα φάμε και εάν μου επιτραπεί να παραφράσω τον αείμνηστο Μένιο Κουτσόγιωργα, «δεν δικαιούμαστε να ομιλούμε ή να .. παραπονιόμαστε!»

Σχετικά Άρθρα