fbpx
Γενική

Η Συνταγή της Τρίτης

Μαροκινό κοτόπουλο με πουρέ καρότου

6 στήθη από κοτόπουλο χωρίς κόκκαλο
1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
4 φλιτζάνια ζωμό από κοτόπουλο
1 κιλό καρότα
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 1/2 φλιτζάνι πορτοκάλι
4 κουταλιές βούτυρο
2 πορτοκάλια καθαρισμένα
2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
3/4 φλιτζανιού μαύρες ελιές χωρίς κουκούτσι
4 κουταλιές χαρίσα ή τσίλι σε σκόνη σχετικά καυτερό
2 κουταλάκι ξύδι από κρασί
Διαδικασία

Βάζουμε το κοτόπουλο σ’ένα μπολ. Ραντίζουμε με τρεις κουταλιές ελαιόλαδο. Αλατοπιπερώνουμε και το αφήνουμε στην άκρη.Βάζουμε να πάρει βράση ο ζωμός και ρίχνουμε τα καρότα κομμένα σε ροδέλες. Μαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσουν για 20 λεπτά. Σουρώνουμε. Ζεσταίνουμε 1/2 φλιτζάνι λάδι και σωτάρουμε το κρεμμύδι. προσθέτουμε τα καρότα αλάτι, πιπέρι και μαγειρεύουμε όλα μαζί για 5 λεπτά. Τα λιώνουμε στο μπλέντερ και αφήνουμε τον πουρέ στην άκρη. Σ’ ένα κατσαρολάκι βράζουμε τον χυμό πορτοκαλιού για 10 λεπτά μέχρι να μείνει ο μισός. Προσθέτουμε το βούτυρο και τα κομμάτια πορτοκαλιού. Μετά από 5 λεπτά τα αφήνουμε στην άκρη. Αναμειγνύουμε τη χαρίσα με το ξύδι και το υπόλοιπο λάδι μέχρι να γίνουν παχύρευστη πάστα. Αλοίφουμε καλά το κοτόπουλο το ψήνουμε στο φούρνο για 20 λεπτά στους 190ο C.Ανακατεύουμε τον πουρέ με τα φρέσκα κρεμμυδάκια και τις ελιές. Σερβίρουμε στα πιάτα από 1 στήθος κοτόπουλο, πουρέ, ελιές και κρεμμυδάκια.

Σχετικά Άρθρα