fbpx
Γενική

Διαμαρτυρίες και καταλήψεις από τους υπαλλήλους περιφερειών

«Οι υπάλληλοι έχουμε συνειδητοποιήσει ότι δεν πάει άλλο. Η κυβέρνηση και όποιος υποστηρίζει το μνημόνιο θα μας βρούνε μπροστά τους» αυτό τόνισε ο κ. Γιώργος Πετράκης, Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Υπαλλήλων Περιφερειών ευρισκόμενος στην Αθήνα, όπου πραγματοποιήθηκε το διήμερο Συνέδριο τους. Παράλληλα εξήγγειλε αγωνιστικές κινητοποιήσεις με διαμαρτυρίες και καταλήψεις εντός του 2011.

Τι αποφάσισαν στο Συνέδριο τους- Δηλώσεις του Προέδρου Γ. Πετράκη
Ρεπορτάζ: Νάντια Νάκου
Οι καταστατικές αλλαγές λόγω του Καλλικράτη ήταν το θέμα της πρώτης ημέρας του Β τακτικού διήμερου συνεδρίου (6- 7 Οκτωβρίου) της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Υπαλλήλων Περιφερειών. Μάλιστα χθες αποφάσισαν να προχωρήσουν σε αλλαγή της ονομασίας της Ομοσπονδίας. Ο κ. Γιώργος Πετράκης Ξανθιώτης που βρίσκεται στην τιμητική θέση του Προέδρου δήλωσε στην XanthiNews: «Θα πρέπει η κρατική διοίκηση να γίνει αποκεντρωμένη και να μετατεθούν ένα μέρος των υπαλλήλων από την κρατική διοίκηση στην αιρετή περιφέρεια. Σήμερα (χθες) παίρνουμε απόφαση για να αλλάξουμε την ονομασία της Ομοσπονδίας μας Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Αποκεντρωμένων Διοικήσεων. Και θα προχωρήσουμε σε αγώνες από το 2011.
Η αντίδραση μας αφορά όλα αυτές τις μειώσεις που δεχθήκαμε κατά 20% στους μισθούς μας και θα προκύψουν και άλλες στο μισθολόγιο μας. Οι υπάλληλοι όμως έχουμε συνειδητοποιήσει ότι δεν πάει άλλο. Η κυβέρνηση και όποιος υποστηρίζει το μνημόνιο θα μας βρούνε μπροστά τους».
«ΕΜΕΙΣ ΔΕΝ ΤΑ ΦΑΓΑΜΕ, ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΤΟ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ»
Πριν λίγες μέρες ο Αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Θεόδωρος Πάγκαλος είχε δηλώσει: «Μαζί τα φάγαμε τα λεφτά» απευθυνόμενος στους πολίτες! Ο κ. Πετράκης έδωσε την απάντηση του: «Ο δημόσιος υπάλληλος παίρνει μόνο έναν μισθό. Να πάνε να τα βρούνε από αυτούς που τα φάγανε. Εμείς πάντως δεν τα φάγαμε, πληρώνουμε μόνο το λογαριασμό.
…Προεκλογικά είπαν ότι δεν θα πειράξουν τους μισθούς των δημοσίων υπαλλήλων. Μόνο αυτό δεν έκανε η κυβέρνηση. Έπιασε μόνο τους δημοσίους υπαλλήλους. Εμείς νομίζαμε ότι θα προχωρήσουμε και ότι θα πάρουν τα χρήματα από τους μεγάλους φοροφυγάδες, από τις βιομηχανίες. Αυτοί βρήκαν την εύκολη λύση, πιέζοντας και καταπιέζοντας τον εργαζόμενο. Αυτό δεν μπορεί να συνεχιστεί».
«ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΖΗΣΟΥΜΕ»
Οι υπάλληλοι των Περιφερειών συμμετείχαν στην χθεσινή 24 ωρη απεργία της ΑΔΕΔΥ τασσόμενοι κατά των σκληρών μέτρων του μνημονίου. Ο κ. Πετράκης αναφέρθηκε στο χαμηλό επίπεδο ζωής που πλέον θα φτάσει στα όρια της φτώχειας ακόμη και τους δημοσίους υπαλλήλους: «Κάναμε διακοπή του συνεδρίου μας και συμμετείχαμε όλοι στην πορεία διαμαρτυρίας. Δεν μπορούμε άλλο να ζήσουμε. Η ζωή έγινε πάρα πολύ δύσκολη. Η ακρίβεια έχει φτάσει στα ύψη. Υπάρχουν συνάδελφοι που δεν μπορούν να στείλουν τα παιδιά τους στα φροντιστήρια. Έχουν κόψει τα πάντα. Κατάλαβαν όλοι ότι δεν θα προχωρήσουμε σε απεργίες, αλλά σε διαμαρτυρίες και σε καταλήψεις.
Να τελειώσει αυτή η υπόθεση. Να το βάλουν καλά στο μυαλό τους οι κυβερνώντες ότι δεν μπορεί να συνεχίσει αυτή η κατάσταση με τις μειώσεις των μισθών των δημοσίων υπαλλήλων. Ας ξέρουν τα παπαγαλάκια των αθηναϊκών ΜΜΕ ότι είμαστε υπάλληλοι που παίρνουμε μισθούς 1000- 1200 ευρώ το μήνα.
Με τα δάνεια που έχουμε πάρει σημαίνει ότι κάθε υπάλληλος παίρνει το δεκαπενθήμερο 300- 400 ευρώ. Αν κόψουν και άλλα χρήματα πάμε σε κατάσταση φτώχειας».

Σχετικά Άρθρα