fbpx
Γενική

Γ. Κολλάρος: «Ο κόσμος θα φύγει από τα μεγάλα κόμματα»

Διπλάσιο ποσοστό από τις βουλευτικές περιμένει να πάρει το ΚΚΕ στην Ξάνθη
Ρεπορτάζ: Νάντια Νάκου

Γύρω στο 6% ευελπιστεί ότι θα πάρει ο δημοτικός συνδυασμός «Λαϊκή Συσπείρωση» με επικεφαλής τον κ. Γιώργο Κολλάρο, που υποστηρίζεται από το ΚΚΕ, σύμφωνα με δηλώσεις του ίδιου στην XanthiNews. Το κόμμα του είχε λάβει πέρυσι στην Ξάνθη στις βουλευτικές εκλογές 3,83% και 1.100 ψήφους γεγονός που δίνει ώθηση στον κ. Κολάρο να μπει στη νέα σύνθεση του Δημοτικού συμβουλίου. Μάλιστα τα μηνύματα που λαμβάνουν από τους ψηφοφόρους όπως τόνισε είναι πολύ θετικά: «Ευελπιστούμε ότι θα είναι διπλάσιο το ποσοστό μας. Δεν θα περιαυτολογήσουμε. Το κλίμα που συναντάμε αυτές τις μέρες στον κόσμο που επισκεφθήκαμε είναι πράγματι θετικό. Ο κόσμος έχει αποφασίσει ένα μεγάλο βήμα: Να φύγει από τα μεγάλα κόμματα έτσι και αλλιώς. Τώρα αν θα επιλέξει τον δικό μας συνδυασμό είναι το κρίσιμο. Γιατί εμείς τους προτείνουμε και μια άλλη πολιτική εκτός από τα άλλα πρόσωπα. Επομένως με τη στάση μας όλο το προηγούμενο διάστημα και με αυτά που λέμε ότι θα γίνουν μετά τις εκλογές είναι ο συνδυασμός μας μια εγγύηση για τους ανθρώπους της δουλειάς κυρίως, τους ανθρώπους που βρίσκονται σε πολύ δύσκολη θέση και τους λέμε ότι ο Καλλικράτης είναι το επόμενο σχέδιο κρατικής διαχείρισης. Και αυτό είναι το κρίσιμο. Οι άλλοι συνδυασμοί τον έχουν στηρίξει από θερμά μέχρι με μια απλή λεκτική στήριξη. Εμείς λέμε καθαρά στον κόσμο ότι με τον Καλλικράτη θα δεινοπαθήσουμε. Ήδη υγεία, παιδεία, πρόνοια από κρατική φροντίδα καταντάει ιδιωτική υπόθεση. Οι πολίτες θα βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη τους. Στις 7 Νοέμβρη αυτό πρέπει να έχουν υπόψη τους αυτοί που θα ψηφίσουν. Και όχι τόσο αν έχουμε καλή συγγένεια, καλή φιλία, ή αν ήπιαμε ένα κρασί τελευταία μαζί».
ΚΟΙΤΑΖΟΥΜΕ ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ
Η σκληρή πραγματικότητα που διαμορφώνεται κάθε μέρα λόγω του μνημονίου και των σαρωτικών μέτρων της κυβέρνησης, αυξάνει διαρκώς την ανεργία και ωθεί τους Ξανθιώτες να μεταναστεύουν. Ο κ. Κολλάρος σημειώνει το γεγονός αυτό και στέκεται ιδιαίτερα στο ζοφερό μέλλον των νέων ανθρώπων: «Οι εργαζόμενοι δεν χρωστάνε τίποτα από αυτά που τους ζητάνε να πληρώσουν τώρα. Δεν δημιούργησαν το χρέος, είναι αυτοί που δεν μοιράστηκαν τίποτα όταν υπήρχε κερδοφορία στην Ελλάδα και τότε καλούνταν να πληρώσουν. Ο κόσμος πρέπει να πιστέψει ότι αυτός ο πλούτος που παράγεται πρέπει να καταλήγει σε αυτούς που τον παράγουν και όχι παρασιτικά να διοχετεύεται σε αυτούς που τελικά εκμεταλλεύονται τους άλλους. Άρα μπορεί να καταλάβει κάποιος τι σημαίνει η παιδεία και η υγεία να είναι πραγματικά δωρεάν και δημόσιες, πώς πρέπει να καταπολεμήσουμε την ανεργία. Δυστυχώς οι πηγές του νομού δεν έχουν εξαντληθεί. Έχουν μείνει ανεκμετάλλευτες. Παρ όλα αυτά η ανεργία ανεβαίνει, ο κόσμος αναγκάζεται να μεταναστεύσει. Ήδη πολλές ξένες χώρες υποδέχονται πολλούς Ξανθιώτες. Και αυτό είναι ένα μεγάλο «γιατί». Αυτό το οποίο επίσης ζητάμε είναι οι νέοι άνθρωποι. Εμείς δεν κοιτάζουμε τι έγινε στο παρελθόν αλλά τι θα γίνει στο μέλλον. Η ανεργία αυξάνεται, οι νέοι άνθρωποι θα δυσκολευτούν να βρούνε δουλειά και όταν θα την βρούνε δεν θα έχουν δικαιώματα. Επομένως με αυτά τα δύο νέα στοιχεία: το αναπτυξιακό και την καταπολέμηση των νέων μέτρων που έχουν παρθεί εναντίον της λαϊκής φτωχής οικογένειας θα πορευτούμε και στο Δήμο».
ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ Γ. ΚΟΛΛΑΡΟΥ
Ο Γ. Κολλάρος γεννήθηκε στην Αθήνα το 1955, από το 1974 είναι εγκατεστημένος στην Ξάνθη. Είναι παντρεμένος και έχει τρία παιδιά. Διδάκτωρ Πολιτικός Μηχανικός
Επίκουρος Καθηγητής του Τμήματος Πολιτικών Μηχανικών στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης. Μέλος της Διοικούσας Επιτροπής Θράκης του Τεχνικού Επιμελητηρίου της Ελλάδας. Ανέπτυξε συνδικαλιστική δράση στο φοιτητικό κίνημα, αργότερα ως πρόεδρος του συλλόγου Ε.Δ.Π. της Πολυτεχνικής Σχολής και μέλος της διοίκησης του Ενιαίου Συλλόγου μελών Δ.Ε.Π. της Πολυτεχνικής Σχολής Ξάνθης. Σήμερα μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου μελών ΔΕΠ της Πολυτεχνικής Σχολής. Μέλος του Πανεργατικού Αγωνιστικού Μετώπου Εκπαιδευτικών. Το 1975 εντάχθηκε στις γραμμές της Κομμουνιστικής Νεολαίας Ελλάδας και μετά από 4 χρόνια έγινε μέλος του Κομμουνιστικού Κόμματος.
Μέλος της Επιτροπής Περιοχής Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης του ΚΚΕ, συμμετείχε στους λαϊκούς και κοινωνικούς αγώνες που αναπτύχθηκαν σ’ όλη τη μεταπολιτευτική περίοδο στην περιοχή και το Νομό Ξάνθης. Υπήρξε πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και κηδεμόνων του 5ου Γυμνάσιου της Ξάνθης. Υποψήφιος βουλευτής του ΚΚΕ το 2004 και το 2007. Υποψήφιος Δήμαρχος Ξάνθης με τη Δημοτική Αγωνιστική Συνεργασία το 2006. Πρόεδρος της Επιτροπής Ειρήνης (Παράρτημα Ξάνθης της Ελληνικής Επιτροπής για τη Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη).

Σχετικά Άρθρα