fbpx
Γενική

Ν. Ανταμπούφης: «Όλοι έχουμε δοκιμαστεί στο Δημοτικό Συμβούλιο»

Ο επικεφαλής της παράταξης και υποψήφιος Δήμαρχος κ. Νίκος Ανταμπούφης δήλωσε στην XanthiNews: «Αυτές οι εκλογές αν και στον Δήμο μας γίνονται με τις ίδιες παρατάξεις και με τους ίδιους επικεφαλείς ως επί το πλείστον, παρόλα αυτά το σκηνικό είναι εντελώς διαφορετικό. Διότι το πλαίσιο μέσα στο οποίο γίνονται ορίζεται από δύο πολύ σημαντικά στοιχεία: Τον Καλλικράτη και την γενικότερη πολιτική κατάσταση, το μνημόνιο. Είναι δύο άξονες οι οποίοι καθορίζουν την εκλογική αναμέτρηση. Κάθε υποψήφιος Δήμαρχος και κάθε συνδυασμός θα πρέπει να κάνουν ξεκάθαρη την στάση και την άποψη τους γύρω και από τα δύο ζητήματα».

Ρεπορτάζ: Νάντια Νάκου
«Στο Δήμο Ξάνθης έχουμε τη γνωστή ιδιαιτερότητα να εμφανίζεται μια κατάσταση η οποία δημιουργεί στρεβλώσεις μόνο και μόνο επειδή είναι οι ίδιοι άνθρωποι, οι ίδιες αντιλήψεις, η ίδια παράταξη, έχουν στα χέρια τους τη δημοτική αρχή τα τελευταία 35 χρόνια!!! Αυτό δημιουργεί ιδιαίτερα προβλήματα στο Δήμο Ξάνθης και αποτελεί εμπόδιο για το ζωντάνεμα και την παραπέρα ανάπτυξη», τόνισε μιλώντας στην XanthiNews ο επικεφαλής των Πολιτών για την Ξάνθη κ. Νίκος Ανταμπούφης.
Για το πώς θα ψηφίσουν οι ψηφοφόροι ο κ. Ανταμπούφης είπε: «Οι συμπολίτες μας έχουν να επιλέξουν και να σκεφτούν με βάση τη στάση, τις απόψεις του καθενός και την πρακτική του τα προηγούμενα χρόνια. Δεν έχουμε ένα καινούργιο πρόσωπο το οποίο θα είναι άγνωστο και θα μένει να δοκιμαστεί. Όλοι έχουμε δοκιμαστεί, άρα υπάρχει δυνατότητα να γίνουν οι συγκρίσεις και να παρθούν οι αποφάσεις».
Τα θέματα που προτάσσει ο συνδυασμός είναι: «Επιμένουμε σε κάποια πολύ σημαντικά ζητήματα καθημερινότητας, όπως είναι το Σχέδιο Διαχείρισης Απορριμμάτων και το τεράστιο θέμα της ανακύκλωσης στο οποίο ο Δήμος μας δυστυχώς είναι ουραγός. Το μεγάλο ζήτημα με τους ελεύθερους χώρους για τους συμπολίτες μας και την κατάληψη τους από οχήματα, τραπεζοκαθίσματα. Όπως είναι τα ζητήματα της διαφάνειας και της λειτουργίας του Δήμου μας και σε αυτό έχουμε να επιδείξουμε σαν δημοτική παράταξη και πρακτικές που δείχνουν την άποψη μας. Αναφέρομαι και στην τελευταία απόφαση που πάρθηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο γύρω από την δημοσιοποίηση των περιουσιακών στοιχείων όλων των μελών του Δημοτικού Συμβουλίου που ήταν δική μας πρόταση, με την επιμονή μας πείσαμε και τους υπόλοιπους. Αλλά και στο γεγονός ότι τα τελευταία χρόνια είχαμε την ευκαιρία να μεταδίδονται ζωντανά οι συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου μέσα από το Δημοτικό Ραδιόφωνο, κάτι που επιτρέπει στους συμπολίτες μας να μη γνωρίζουν μόνο τις αποφάσεις, αλλά και τις απόψεις του καθενός. Και αυτή ήταν μια πρόταση δική μας που υλοποιήθηκε.
Προτάσσουμε επίσης ζητήματα που αφορούν πλέον και τον πρώην Δήμο Σταυρούπολης που έχει συνενωθεί με το Δήμο μας. Θεωρούμε ότι εκεί δεν είχαμε μια σωστή εφαρμογή των αρχών του σχεδίου Καλλικράτης. Παρόλα αυτά οφείλουμε να συνεργαστούμε την συνένωση με τον καλύτερο τρόπο και τους λιγότερους κραδασμούς από τη μία μεριά και από την άλλη πιστεύω ότι είναι πλούτος για τον Δήμο της Ξάνθης η ορεινή περιοχή που θα επιτρέψει τις δραστηριότητες του και σε τομείς που μέχρι τώρα δεν υπήρχαν».
ΔΕΥΤΕΡΗ ΚΥΡΙΑΚΗ ΠΡΟΣ ΣΥΖΗΤΗΣΗ
Στο ερώτημα αν σκέφτονται τη συμμαχία την δεύτερη Κυριακή ο κ. Ανταμπούφης είπε πως θα τεθεί προς συζήτηση: «Την πρώτη Κυριακή επιλέγουμε Δημοτικό Συμβούλιο. Τις έδρες που θα καταλάβει κάθε συνδυασμός και οι άνθρωποι που θα κληθούν να αποτελέσουν το καινούργιο Δημοτικό Συμβούλιο θα εκλεγούν από την πρώτη Κυριακή. Θα πρέπει να εμφανιστεί όσο το δυνατόν ενισχυμένη η Δημοτική μας Κίνηση «Πολίτες για την Ξάνθη» ώστε να μπορέσουμε επάξια να τους εκπροσωπήσουμε μέσα στο καινούργιο Δημοτικό Συμβούλιο. Την δεύτερη Κυριακή αν βέβαια αυτή υπάρχει είναι μια διαφορετική ψηφοφορία, όπου γίνεται η επιλογή του Δημάρχου ανάμεσα στους δύο πρώτους. Εκείνο που σίγουρα δεν μπορώ να σας το πω από τώρα είναι το ποιες μπορεί να είναι οι απόψεις μας. Δεν συνηθίζουμε ούτε να χειραγωγούμε, ούτε να προκαταλαμβάνουμε. Μας ενδιαφέρει η ενδυνάμωση της δικής μας παράταξης. Το τι θα γίνει την δεύτερη Κυριακή είναι μια συζήτηση που θα κάνουμε δημόσια αμέσως μετά την πρώτη Κυριακή. Δεν υπάρχει τίποτα ανακοινώσιμο αυτή τη στιγμή. Οι σκέψεις και οι προσπάθειες μας αφορούν την πρώτη Κυριακή».

Σχετικά Άρθρα