500 γρ. γλώσσα φιλέτο
λευκό κρασί
αλάτι
πιπέρι
για τη μους:
200 γρ. γαρίδες καθαρισμένες
για τον πουρέ:
500 γρ. κολοκύθια
500 γρ. πατάτα
αλάτι
πιπέρι
ελαιόλαδο
Διαδικασία
Βράζουμε σε μπόλικο νερό τις πατάτες και τα κολοκυθάκια. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε νερό να βράσει μαζί με λευκό κρασί, αλάτι και πιπέρι και προαιρετικά δάφνη. Ανοίγουμε τα φιλέτα γλώσσας και τα πασπαλίζουμε με πιπέρι.
Από τις ωμές γαρίδες βγάζουμε τα κεφάλια και τα κελύφη, όπως επίσης και το έντερό τους από τη ράχη. Αλατοπιπερώνουμε τις καθαρισμένες γαρίδες και τις περνάμε στο blender, ώστε να γίνουν κομματάκια που θα γίνουν η γέμισή μας.
Σε κάθε φιλέτο γλώσσας τοποθετούμε μια μεγάλη κουταλιά γέμισης. Τυλίγουμε το φιλέτο κλείνοντας το σφιχτά σε διαφανή μεμβράνη σαν καραμέλα.
“Πετάμε” τα τυλιγμένα φιλέτα στην κατσαρόλα με το βραστό νερό και τα αφήνουμε για 5-6 λεπτά. Για να δούμε αν είναι έτοιμα, τα τρυπάμε με οδοντογλυφίδα: αν βγάζουν ζουμί, θέλουν κι άλλο βράσιμο.
Για τον πουρέ περνάμε τις βρασμένες πατάτες μαζί με τα βρασμένα κολοκυθάκια από μύλο. Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και λάδι.
Για να φτιάξουμε τη σάλτσα, προσθέτουμε ένα κουτάλι της σούπας corn flower στο νερό που έβρασαν τα φιλέτα και ανακατεύουμε για να δέσει.
Κόβουμε τα ρολά μας σε φέτες, τις στρώνουμε σε πιάτα σερβιρίσματος, τοποθετούμε λίγο πουρέ, περιχύνουμε σάλτσα πάνω στο ψάρι και πασπαλίζουμε με λίγο μαϊντανό.
Καλή όρεξη!