fbpx
Γενική

Θ. Ξυνίδης: «Ο Δήμος Ξάνθης δε λειτουργεί νόμιμα»

Μια δύσκολη τετραετία με αυστηρή κριτική και έλεγχο των πεπραγμένων εξήγγειλε ο κ. Πούλιος με σύσσωμη την παράταξη του σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησαν χθες το μεσημέρι, σε γνωστό ξενοδοχείο της πόλης. Οι Πολίτες για την Αλλαγή ζητούν: «Την απογραφή- καταγραφή από το Δήμο με τη φράση: «Να μάθουμε τι χρωστά στην αγορά γιατί πολλά ακούγονται», να μην θιγούν οι υπάρχουσες κοινωνικές υποδομές σε παλιό και νέο Δήμο, την σωστή αξιοποίηση της δημοτικής περιουσίας, να μην υπάρχει η διάθεση περισσής αλαζονείας, να πάψει η δημοτική αρχή να θεωρεί ότι είναι νόμιμο είναι και ηθικό, να μπει σε τροχιά υλοποίησης ότι κατά καιρούς έχουν προτείνει και μετ επαίνων απέρριπτε η παράταξη του κ. Στυλιανίδη».
Τετραετία με αυστηρή κριτική έλεγχο πεπραγμένων εξήγγειλαν οι Πολίτες για την Αλλαγή
Ρεπορτάζ: Νάντια Νάκου
Δύο μήνες μετά την εκλογή της δημοτικής αρχής ο κ. Χρίστος Πούλιος με τους εκλεγμένους Συμβούλους του μίλησαν ενώπιον των δημοσιογράφων για την σκληρή αντιπολιτευτική γραμμή που θα ακολουθήσουν. Αρχικά αναφέρθηκε στο σύνθημα που χρησιμοποίησε ο κ. Στυλιανίδης στην προεκλογική καμπάνια του: «Συνεχίζουμε μαζί»: «Φαίνεται ότι αποτελεί κυρίαρχη λογική. Ίδια δημοτική αρχή, ίδια πρόσωπα, ίδια φιλοσοφία, ίδια περισσή αλαζονεία, λες και είναι παντοδύναμοι και απόλυτοι κυρίαρχοι του παιχνιδιού».
Όσον αφορά στην πρόταση που έκανε από την ορκωμοσία του Δημοτικού Συμβουλίου Ξάνθης περί μίνιμουμ επιπέδου συναίνεσης είπε πως αν και συναντήθηκε τρεις φορές με τον Δήμαρχο και του ζήτησε στα πολυπληθή συμβούλια επιχειρήσεων και οργανισμών να είναι οι περισσότερες οι θέσεις για την αντιπολίτευση ο κ. Στυλιανίδης δεν του απάντησε. «Φωνή βοώντος εν τη ερήμω» σημείωσε χαρακτηριστικά ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης.
Επίσης ανέφερε ότι αν και πλησιάζουμε στο τέλος του Γενάρη δεν υπάρχει μίνιμουμ τεχνικό πρόγραμμα ενώ θα συζητηθεί στην αυριανή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου το θέμα των δίμηνων συμβάσεων στην καθαριότητα.
Για συνεντεύξεις συνεργατών του Δημάρχου ο κ. Πούλιος σχολίασε: «Δηλώνουν ότι παρέλαβαν καμένη γη. Άραγε από ποιους; Μιλάνε για έλλειψη προσωπικού και υποδομών. Αυτή η τακτική δεν μας βρίσκει σύμφωνους. Κάναμε υλοποιήσιμες προτάσεις μεταξύ αυτών η διοίκηση των δημοτικών επιχειρήσεων από μη εκλεγμένους».
ΝΕΟ ΔΗΜΑΡΧΙΑΚΟ ΜΕΓΑΡΟ
Σε ερώτηση της XanthiNews σχετικά με το αν ήταν τόσο μεγάλη ανάγκη να μεταφερθούν σε νέο δημαρχιακό μέγαρο και πόσο θα κοστίσει τελικά η μετακόμιση ο κ. Πούλιος δήλωσε: «Ήδη ξοδεύτηκαν επτάμισι εκατομμύρια ευρώ για το νέο δημαρχιακό μέγαρο συν ότι στοίχισαν οι εργασίες αποκατάστασης του. Όταν κληθήκαμε να πάρουμε αυτή την απόφαση, προσωπικά είχα το θάρρος να βγω σε ανύποπτο χρόνο πριν από 6- 7 μήνες και να πω ότι: «Εάν είχα πλήρη τα δεδομένα και τις συνθήκες θα είχα καταψηφίσει αυτή την αγορά». Αφού το πήραν και αφού υποτίθεται μέχρι τον Οκτώβρη θα κάναμε την μετεγκατάσταση, τελειώνει και ο Γενάρης και είναι άγνωστο πότε θα γίνει.
Το υπάρχουν κτήριο δεν είναι κατάλληλο για άτομα με κινητικά προβλήματα. Εάν είχαμε εκλεγεί θα ήταν Δημοτικός Σύμβουλος ο γιατρός ο κ. Γιάννης Κουρπαλίδης, με ποιο τρόπο θα συμμετείχε στις συνεδριάσεις;
Το σκανδαλώδες για εμάς είναι ότι πέρασαν στα έργα αστικής ανάπλασης 1.450.000 ευρώ από τα 4 εκατ. για την ανάπλαση του παλιού Δημαρχείου γιατί είχαν αυτή την μελέτη. Έναν χρόνο ήξεραν ότι θα γίνουν αυτά τα έργα, δεν είχαν άλλες μελέτες στα χέρια τους και θα δώσουν 1.450.000 ευρώ για ένα Δημαρχείο που δεν ξέρουν τι θα το κάνουν. Δεν μπορούν να το εντάξουν για τους σκοπούς που σκέφτονται να το χρησιμοποιήσουν και θα το βρουν μπροστά τους».
«Ο ΔΗΜΟΣ ΔΕΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΝΟΜΙΜΑ»
Ο παλαιότερος δημοτικός σύμβουλος των Πολιτών για την Αλλαγή και γενικότερα του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Θανάσης Ξυνίδης δήλωσε: «Δεν μπορεί να συνεχιστεί αυτή η κατάσταση. Ο Δήμος δεν λειτουργεί όπως πρέπει, δεν λειτουργεί νόμιμα. Αναφέρομαι στις προσλήψεις και στις οικονομικές προτεραιότητες». Και έκανε λόγο για τις προσλήψεις στους παιδικούς σταθμούς .

Σχετικά Άρθρα