fbpx
Γενική

Παιχνίδια με την φωτιά παίζουν στην περιοχή μας

Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ στην ηγεσία των…«Τούρκων» της Δυτικής Θράκης»!

Παίρνοντας μια αποστροφή από τον λόγο του Αυστραλού Πρωθυπουργού προς όλους τους Αυστραλούς πολίτες (διαφορετικής θρησκείας όμως) που τους λέει το πιο λογικό και φυσιολογικό πράγμα: Θα δεχτούμε αυτά που πιστεύετε, χωρίς ερωτήσεις. Αυτό που ζητάμε είναι να δεχτείτε κι εσείς αυτό που πιστεύουμε εμείς, και να ζήσετε μαζί μας με αρμονία, χαρά και ειρήνη. Αυτή είναι η δική μας χώρα, η δική μας γη και ο δικός μας τρόπος ζωής, και θα σας προσφέρουμε κάθε ευκαιρία να τα απολαύσετε κι εσείς.
Παρομοίως θα έπρεπε ένας δικός μας Πρωθυπουργός να απευθυνθεί στους Μουσουλμάνους και να πει: Δεχόμαστε την Θρησκεία σας, την κουλτούρα σας, την διαφορετικότητα σας. Δεν δεχόμαστε την υποδαύλιση όμως της Ελλάδας σαν πατρίδα μας και σαν πατρίδα σας. Δεν δεχόμαστε να είστε Έλληνες πολίτες όταν διεκδικείται κάποια δικαιώματα και να το ξεχνάτε όταν κάποιοι σας κοροϊδεύουν. Γιατί μόνο κοροϊδία με ύποπτο σκοπό υπάρχει σε αυτή την κίνηση που δημιουργήθηκε στην περιοχή μας. Και σαν απόδειξη προς όλους σας καταθέτουμε τα γεγονότα:
Εκλογές σε ανώτατο επίπεδο είχε πρόσφατα το προεδρείο στην αποκαλούμενη «Συμβουλευτική Επιτροπή της Τουρκικής Μειονότητας της Δυτικής Θράκης». Πρόεδρος τελικά (στη θέση του απερχόμενου ψευτομουφτή Ξάνθης Αχμέτ Μετέ) εξελέγη ο βουλευτής ΠΑΣΟΚ (Ροδόπης)- διάσημος για πλείστες άλλες του δράσεις- Αχμέτ Χατζηοσμάν, με αντιπρόεδρο τον έτερο γνωστό βουλευτή του ΠΑΣΟΚ (Ξάνθης) Τσετίν Μάντατζη. Το πώς γίνεται τώρα βέβαια δύο βουλευτές του ελληνικού Κοινοβουλίου να αναλαμβάνουν την ηγεσία ενός οργάνου που μιλά για τουρκική μειονότητα της Θράκης και υποσκάπτει με συνεχείς ενέργειες την εθνική ασφάλεια στην περιοχή, χωρίς να ενοχλείται καν το κόμμα στο οποίο αυτοί ανήκουν είναι περίεργο. Ενδεικτικό είναι το δημοσίευμα της «Μπιρλίκ» (25/2/2011): «O βουλευτής ΠΑΣΟΚ Ροδόπης Αχμέτ Χατζηοσμάν εξελέγη πρόεδρος στην Συμβουλευτική Επιτροπή της Τουρκικής Μειονότητας της Δυτικής Θράκης. Στις εκλογές που έγιναν στις 25 Φεβρουαρίου 2011 στην Τουρκική Νεολαία Κομοτηνής (G.T.G.B) μετείχαν περίπου 42 μέλη της Συμβουλευτικής Επιτροπής και καθώς δεν εμφανίστηκε άλλος υποψήφιος, ο βουλευτής Αχμέτ Χατζηοσμάν εξελέγη με πλειοψηφία. Αντιπρόεδροι ανέλαβαν από την Ξάνθη ο Τσετίν Μάντατζη, από την Κομοτηνή ο Ισμέτ Καδή και από την περιοχή του Έβρου ο Μπεκίρ Μουσταφάογλου, ενώ Γενικός Γραμματέας εξελέγη ο Κοράι Χασάν. Επίσης πριν από τις εκλογές έγιναν τα εγκαίνια του γραφείου της Συμβουλευτικής Επιτροπής εντός της G.T.G.B. Μετά τις εκλογές κάνοντας δηλώσεις ο Αχμέτ Χατζηοσμάν είπε «Αξιότιμοι φίλοι σας ευχαριστώ για την εμπιστοσύνη που δείξατε σε εμένα. Επιθυμώ οι καβγάδες της τελευταίας περιόδου εντός της Μειονότητας της Δυτικής Θράκης, πλέον να τελειώσουν. Θέλω όμως να πω πως θα είμαι ανελέητος έναντι αυτών που θέλουν να συνεχίσουν τους καβγάδες. Επιθυμώ να αναφέρω ότι όπως έγινε και στο παρελθόν, κατά την περίοδο που ήμουν επικεφαλής, θα εξετάσουμε με σοβαρό τρόπο τα θέματα της μειονότητας μας. Όπως είπε και ο κ. Γκαλίπ Γκαλίπ θα είναι καλό και ωφέλιμο να συγκεντρωνόμαστε τουλάχιστον μια φορά τον μήνα. Ας είναι επωφελές και γούρικο για την μειονότητα μας. «Στις εκλογές μετείχε και ο τέως πρόεδρος της Β.Τ.Τ.D. Φερρούχ Οζκάν».
Το δημοσίευμα βέβαια δεν λέει κάτι καινούργιο. Χρησιμοποιείται ως πολιτική πίεση κατά της Ελλάδας. Στα δύσκολα αυτά χρόνια που περνάει η πατρίδα μας θέλουν ιδιαίτερη προσοχή και διαχείριση τέτοιες καταστάσεις γιατί είναι το φυτίλι που μπορεί να ανάψει μια φωτιά. Θεωρητικά όλοι αυτοί εκμεταλλευόμενοι την άγνοια και τον φόβο (που αυτοί οι ίδιοι δημιουργούν) των απλών ανθρώπων, θέλουν να βρίσκονται στην επικαιρότητα και στις θέσεις εξουσίας. Οι Έλληνες μουσουλμάνοι πρέπει να δουν με ανοιχτά μάτια το συμφέρον τους. Ας πάρουν παράδειγμα από τους Τουρκοκύπριους που αηδιασμένοι από υποσχέσεις γράφουν προς την Άγκυρα σε πανώ και σε εφημερίδες: «Μας σώσατε; Αϊ σιχτίρ»!!!!

Σχετικά Άρθρα