fbpx
Γενική

Πασχαλινή κρεατόπιτα

Η αγαπημένη παραδοσιακή πίτα!

Για τη ζύμη
100 γρ. Βιτάμ λιωμένο
250 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
1 κιλό αλεύρι

2 αυγά
Για τη γέμιση
250 γρ. Βιτάμ
1 κιλό αρνίσιος κιμάς
1 κιλό Ανθότυρο
1 ματσάκι κρεμμύδια φρέσκα, ψιλοκομμένα
1 ματσάκι άνηθο, ψιλοκομμένο
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαδικασία
Σοτάρουμε τον κιμά μαζί με το φρέσκο κρεμμυδάκι και τον άνηθο σε 250γρ. Βιταμ. Μολις αρχίσει να κρυώνει προσθετουμε το ανθοτυρο, αλατοπιπερώνουμε και ανακατευουμε ελαφρα ολα τα υλικα. Εν τω μεταξύ, φτιάχνουμε τη ζύμη, ανακατεύοντας καλά το μισό αλεύρι με το γιαούρτι και τα αυγά. Ανακατεύοντας, προσθέτουμε όσο αλεύρι χρειάζεται για να δημιουργηθεί ένα μαλακό αλλά σφιχτό ζυμάρι.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
Χωρίζουμε τη ζύμη στη μέση και ανοίγουμε 2 φύλλα. Στρώνουμε το ένα σ’ ένα ταψί που έχουμε αλείψει ελαφρά με λίγο Βιτάμ. Ρίχνουμε από πάνω τη γέμιση και καλύπτουμε με το δεύτερο φύλλο. Αλείφουμε με το υπόλοιπο Βιτάμ και ψήνουμε για 35 λεπτά περίπου ή μέχρι να ροδίσει.

Σχετικά Άρθρα