Την Κυριακή 24 Μαΐου 2026, η Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία διοργανώνει εκδήλωση αφιερωμένη στους μαθητές και τις μαθήτριες που διακρίθηκαν στους διαγωνισμούς της Εταιρείας κατά τη σχολική χρονιά 2025-2026.
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο Αμφιθέατρο του Στέγη Γραμμάτων και Καλών Τεχνών Δήμου Ξάνθης, με ώρα προσέλευσης από τις 11:00 έως τις 11:30 και ώρα έναρξης στις 11:30.
Στο πλαίσιο της εκδήλωσης θα πραγματοποιηθεί ομιλία με θέμα «Από τη Συήνη στην Αλεξάνδρεια… 7,2 μοίρες δρόμος…», ενώ θα ακολουθήσει η βράβευση των μαθητών που αρίστευσαν στους μαθηματικούς διαγωνισμούς της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας.
Η πρωτοβουλία του Παραρτήματος Ξάνθης της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας αναδεικνύει τη σημασία της μαθηματικής παιδείας και επιβραβεύει τη διάκριση, την προσπάθεια και την αγάπη των μαθητών για την επιστήμη των μαθηματικών.






