Με λαμπρότητα και εθνική υπερηφάνεια θα εορταστεί η Απελευθέρωση του Μετσόβου, την Παρασκευή 31 Οκτωβρίου 2025, με ένα τριήμερο εκδηλώσεων που τιμούν τους ήρωες και τα ιστορικά γεγονότα των Βαλκανικών Πολέμων.Κεντρικός ομιλητής θα είναι ο Στρατηγός ε.α. Χαράλαμπος Λαλούσης, πρώην Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού και Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, ο οποίος θα αναφερθεί στο θέμα: «Η Απελευθέρωση του Μετσόβου κατά τους Βαλκανικούς Πολέμους».
Οι εορτασμοί θα πραγματοποιηθούν υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Ηπείρου – Π.Ε. Δ. Ηπείρου και του Δήμου Μετσόβου, με τη διοργάνωση του Χορευτικού Συλλόγου Μετσόβου.
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΟΡΤΑΣΜΟΥ – ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 31 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2025
- 7:30 π.μ. Θεία Λειτουργία
- 10:00 π.μ. Δοξολογία για την επέτειο απελευθέρωσης του Μετσόβου
- 10:30 π.μ. Επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στην Πλατεία Αγίου Γεωργίου (Πλατεία Κρητών) στους ανδριάντες Στυλιανού Κλειδή και Εμμανουήλ Μπαλάνου
- 11:30 π.μ. Δεξίωση στο Μουσείο Τσανάκα
ΣΑΒΒΑΤΟ 1 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2025
- 4:00 μ.μ. Επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο Πεσόντων του Προφήτη Ηλία. Μοιρολόγια από τη χορωδία του Χορευτικού Συλλόγου Μετσόβου.
- 7:00 μ.μ. Δημοτικό Γυμναστήριο Μετσόβου Ομιλία του Στρατηγού ε.α. Χαράλαμπου Λαλούση με θέμα: «Η Απελευθέρωση του Μετσόβου κατά τους Βαλκανικούς Πολέμους»
- 8:00 μ.μ. Χορευτική εκδήλωση με τη συμμετοχή:
- Χορευτικού Συλλόγου Μετσόβου
- Πολιτιστικού Εργαστηρίου Χορογραφίας (Αλεξάνδρειας Ημαθίας)
- Πολιτιστικού Συλλόγου ΑκταίοΚρήτες
ΚΥΡΙΑΚΗ 2 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2025
- 7:30 π.μ. Θεία Λειτουργία
- 10:00 π.μ. Δοξολογία
- 11:00 π.μ. Παρέλαση για την επέτειο της απελευθέρωσης του Μετσόβου στην κεντρική οδό Βάρωνου Μιχαήλ Τόσιτσα
- 1:00 μ.μ. Επιμνημόσυνη δέηση – Κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο Ιππικού από το Γενικό Επιτελείο Στρατού
ΧΟΡΗΓΟΙ: Περιφέρεια Ηπείρου – Π.Ε. Δυτικής Ηπείρου – Δήμος Μετσόβου
ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ: Χορευτικός Σύλλογος Μετσόβου






