Χθες, Σάββατο 30 Αυγούστου, η καρδιά της Ξάνθης χτύπησε δυνατά με την έναρξη των Γιορτών Παλιάς Πόλης 2025. Από νωρίς το βράδυ, όλα τα στέκια και τα σοκάκια της παλιάς πόλης πλημμύρισαν με κόσμο. Ξανθιώτες, επισκέπτες από όλη την Ελλάδα αλλά και από τα Βαλκάνια – Τουρκία, Βουλγαρία, Ρουμανία – βρέθηκαν στην Ξάνθη για να ζήσουν από κοντά τη μοναδική αυτή εμπειρία.
Την επίσημη έναρξη των γιορτών κήρυξε ο δήμαρχος Ξάνθης, Στράτος Κοντός, δίνοντας το σήμα για μια εβδομάδα γεμάτη πολιτισμό και διασκέδαση. Αμέσως μετά, στη μεγάλη κεντρική σκηνή, ακολούθησε η συναυλία του Σταμάτη Κραουνάκη, που σήμανε και το μουσικό ξεκίνημα της φετινής διοργάνωσης.
Η παλιά πόλη μετατράπηκε σε μια μεγάλη γιορτή. Χρώματα, μουσικές, χοροί και μελωδίες γέμισαν κάθε γωνιά, δημιουργώντας μια ατμόσφαιρα που μόνο η Ξάνθη ξέρει να προσφέρει. Οι Γιορτές Παλιάς Πόλης δεν είναι απλά ένα φεστιβάλ διασκέδασης· είναι ένα ταξίδι στον χρόνο, μια ζωντανή γέφυρα ανάμεσα στο παρελθόν και το παρόν.
Με τη συμμετοχή συλλόγων, πολιτιστικών στεκιών και χιλιάδων επισκεπτών, η Ξάνθη για ακόμη μια φορά απέδειξε γιατί δικαίως έχει καθιερωθεί ως κορυφαίος πολιτιστικός προορισμός στη Βόρεια Ελλάδα. Η διοργάνωση δίνει ζωή και ανάσα στην πόλη, ενισχύει τον τουρισμό και την τοπική οικονομία, ενώ ταυτόχρονα αναδεικνύει την παράδοση, την ιστορία και τη φιλοξενία των Ξανθιωτών.
Πρόγραμμα εκδηλώσεων – Κυριακή 31 Αυγούστου
📍 20:30 – Κεντρική Σκηνή, Πλατεία Μητροπόλεως
Συναυλία Στέλιος Διονυσίου
Ο αγαπημένος λαϊκός τραγουδιστής Στέλιος Διονυσίου, μαζί με την μπάντα του, παρουσιάζει ένα διασκεδαστικό λαϊκό πρόγραμμα γεμάτο επιτυχίες που όλοι αγαπήσαμε. Από τα παλιά κλασικά μέχρι τα σημερινά του τραγούδια, μια μουσική βραδιά γεμάτη νοσταλγία και κέφι.
📍 20:30 – Νεανική Σκηνή, Βασ. Σοφίας & Ύδρας
Συναυλία “Rous”
Ο Γιώργος Ρους συνεχίζει για τέταρτη χρονιά τις άκρως επιτυχημένες εμφανίσεις του, παρουσιάζοντας ένα μοναδικό μουσικό storytelling που ταξιδεύει το κοινό μέσα από αγαπημένες μελωδίες και ιστορίες.









